icon

Ako dlho ste sa snažili o druhé dieťa?

11. dec 2025

Ahoj. Viem, ze je to individualne, skor potrebujem podporit, ze sa to podari. Prve dieta sa nam podarilo nasupu. Po 2 rokoch sme si povedali, ze je cas na druhe a uz presiel pol rok a nic. Ako dlho to trvalo vam? Tie, ktore ste to po roku zacali riesit s dr., aky bol postup? Dodam este, ze zo zaciatku som si ovulaciu nesledovala, kedze sex mame pravidelny, cca kazde 2 dni alebo aj kazdy den. Potom som si ju sledovala a aj tak nic. Teraz uz opat nesledujem, lebo som z toho este viac frustrovana.
Je to o to tazsie, ze jednak zname v okoli su uz opat tehotne a na druhej strane sa ma kazdy pyta, kedy bude druhe a ci uz nie som tehotna. Teraz idu Vianoce a tieto otazky budu este castejsie. :(

anonym_b6e50b
11. dec 2025

@anonym_autor jaaj.poradit ti neviem, doeta ma skoro 4r a stale nic. Tieto otazky "milujem" mal by sa hlavme kazdy staral o seba a nie sa ta taketo idiotiny pytat,.poznam to. Drzim palce 🍀

rachel36a
11. dec 2025

@anonym_autor ja žiaľ skoro 18 rokov s prestávkou keď sme to vzdali s prvým mužom a než som si našla druhého...ale podarilo sa mi...medzi deťmi mam rozdiel skoro 19 rokov

pr85
11. dec 2025

Nám to trvalo 1 rok, kým žena otehotnela. Aktuálne je tehotná. A to sme používali metódu plodných dní a mali sex len počas plodných dní, žena brala lieky na podporu plodnosti (aj ja - maca peruánska). A aj tak sme sa dočkali až po roku.

anonym_686902
11. dec 2025

4 roky

patta89
11. dec 2025

Tiež na prvú šupu, tak isto ako prvé dieťa. A to som mala 36r, takže fakt sme s mužom veľmi plodný pár 🙈

anonym_9363da
11. dec 2025

25 rokov.

anonym_9779a9
11. dec 2025

Prve dieta sa nam podarilo po roku. Druhe po dvoch. Tretie na prvy sex. Ja si osobne myslim, ze polrok nie je zas taka dlha doba. Kazdopadne sa opytaj gynekologa, on ti poradi najlepsie.

kiki68
11. dec 2025

@anonym_autor na treti cyklus tehotna, prve na prvy sup, nic sme nepocitali, iba mali sex. Ja som mala 39 a partner 40.

anonym_7cbf2b
11. dec 2025

Akoze robit si stresy z toho, ze rodina sa bude pytat a ja nie som tehotna...akoze vazne?

anonym_9fd3bb
11. dec 2025

@anonym_autor Netreba stratiť vieru nikdy,ale zároveň sa nato ani neupriamiť a pustiť to..ak Vás netlačí vek samozrejme. Čo poznám tak väčšina to hovorí, že sa im zadarilo práve vtedy, keď sa prestali snažiť a zamerali sa na iné. Alebo je čas to riešiť s lekármi. Ja som otehotnela prvý krát aj počas antiky.Raz som zabudla a tehotná. Tehotenstvo v mladosti ani neviem ako.Druhé sme dlho odkladali a po desiatich rokov to síce vyšlo ma prvý šup, ale neskôr som potratila .Tretie tehotenstvo plánované a tiež na prvý šup .A rýchlo som pochopila, že iné je v dvadsiatke,iné po tridsiatke či štyridsiatke .
Držím palce.

januska12323
11. dec 2025

Rodinu je prd do toho koľko máte detí.

anonym_b7dd17
11. dec 2025

@anonym_autor bola som v presne takého istej situácii. Prvé dieťa na prvý sup, druhé sa nedarilo. Vyšlo to až po dvoch rokoch. Ak ti niekto dáva také otázky, spýtaj sa ho, na čo to potrebuje vedieť.

anonym_3f91a7
11. dec 2025

@anonym_autor prvá sa nám tiež podarila hneď. Druhé sme sa rozhodli skúsiť ked mala dcérka 2 roky. Prvý krát som otehotnela ale nakoniec to bola anembryola. To bolo rok a pol po začatí snaženia. Potom som mala biochemické tehotenstvo. Prešiel odvtedy rok a náhodne som otehotnela. Vôbec som s tým nepočítala,keďže som mala podľa výsledkov AMH veľmi malú rezervu vajíčok. Povedali sme si ,že asi to nepôjde. Nastúpila som do práce a šup. Hneď druhý pracovný deň mi vyšiel pozitívny test

euka210
11. dec 2025

@anonym_autor no, druhy na prvy "pokus"

autor
12. dec 2025
@anonym_3f91a7

@anonym_autor prvá sa nám tiež podarila hneď. Druhé sme sa rozhodli skúsiť ked mala dcérka 2 roky. Prvý krát som otehotnela ale nakoniec to bola anembryola. To bolo rok a pol po začatí snaženia. Potom som mala biochemické tehotenstvo. Prešiel odvtedy rok a náhodne som otehotnela. Vôbec som s tým nepočítala,keďže som mala podľa výsledkov AMH veľmi malú rezervu vajíčok. Povedali sme si ,že asi to nepôjde. Nastúpila som do práce a šup. Hneď druhý pracovný deň mi vyšiel pozitívny test

@anonym_3f91a7 a ako si to riesila v praci? Ja by som mala nastupit do novej, ak sa nezadari. No uvazujem, co po nastupeni? Prestat sa snazit na isty cas? Alebo to nechat tak? Len co ak otehotniem hned na zaciatku.

autor
12. dec 2025
@anonym_7cbf2b

Akoze robit si stresy z toho, ze rodina sa bude pytat a ja nie som tehotna...akoze vazne?

@anonym_7cbf2b nie z toho, ze sa bude pytat, ale z toho, ze nas to vnutorne trapi, ze sa nam nedari a taketo otazky to robia este narocnejsim.

mandymoore123
Autor odpoveď zmazal
anonym_3f91a7
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3f91a7 a ako si to riesila v praci? Ja by som mala nastupit do novej, ak sa nezadari. No uvazujem, co po nastupeni? Prestat sa snazit na isty cas? Alebo to nechat tak? Len co ak otehotniem hned na zaciatku.

@anonym_autor ja by som na tvojom mieste skúšala ďalej. Môže to aj dlho trvať a netreba strácať čas. Ak to vyjde hneď ,ľudia to pochopia. Nebolo to ľahké vyjsť s tým von ,že som tehotná tak rýchlo aké firma ide ďalej a ja mám doma krásneho synčeka.

autor
12. dec 2025
@anonym_3f91a7

@anonym_autor ja by som na tvojom mieste skúšala ďalej. Môže to aj dlho trvať a netreba strácať čas. Ak to vyjde hneď ,ľudia to pochopia. Nebolo to ľahké vyjsť s tým von ,že som tehotná tak rýchlo aké firma ide ďalej a ja mám doma krásneho synčeka.

@anonym_3f91a7 ďakujem

anonym_939ecc
13. dec 2025

@anonym_autor tak v prvom rade sa vyprdni na okolie,respektíve im na rovinu povedz,že je ti to nepríjemné a hotovo.
U nás inak prvé dieťa tak,že ani sme nevedeli a neplánovali a to som mala ženské problémy (PCO) cize nepravidelne a dlhé cykly,v ktorých bola aj nebola ovulácia. A keď sme sa začali snažiť o druhé po 2,5r, vysadila som antikoncepciu,podarilo sa znovu na prvú šupu,avšak nasledovali 2 spontánne potraty, bez zisteného príčiny,proste náhoda 2x po sebe a takto sa suchol rok ani neviem ako. Toto asi nechceš počuť,ale aj to je bežná realita. A teraz máme konečne druhé a nakoniec máme rozdiel 4,5r. Snažili sme cca rok a pol o to druhé intenzívne. Proste,život 🤷 nedá sa to naplánovať,človek mieni ale hold..

michicka
14. dec 2025

@anonym_autor po 10 mesiacoch prve.. a zatim jedine… pokusy o druhe- 22 cyklov uz … a stale nic…

anonym_ce46de
14. dec 2025

Prve tiez nasupu,druhe aj potraty aj dlhe snazenie.Takze 2 roky.Boli sme uplne zdravi,prostebto len potrebovalo cas,nic viac.

autor
14. dec 2025
@anonym_939ecc

@anonym_autor tak v prvom rade sa vyprdni na okolie,respektíve im na rovinu povedz,že je ti to nepríjemné a hotovo.
U nás inak prvé dieťa tak,že ani sme nevedeli a neplánovali a to som mala ženské problémy (PCO) cize nepravidelne a dlhé cykly,v ktorých bola aj nebola ovulácia. A keď sme sa začali snažiť o druhé po 2,5r, vysadila som antikoncepciu,podarilo sa znovu na prvú šupu,avšak nasledovali 2 spontánne potraty, bez zisteného príčiny,proste náhoda 2x po sebe a takto sa suchol rok ani neviem ako. Toto asi nechceš počuť,ale aj to je bežná realita. A teraz máme konečne druhé a nakoniec máme rozdiel 4,5r. Snažili sme cca rok a pol o to druhé intenzívne. Proste,život 🤷 nedá sa to naplánovať,človek mieni ale hold..

@anonym_939ecc zo mna sa smiali, ze som si prve naplanovala. Akosi som si povedala, ze to musi prist a bum, prislo. Ale jasne, viem, ze sa to naplanovat neda. Skor zvazujem, co dalej. Musim si hladat novu pracu a neviem, co potom. Ak si najdem, nastupim, ci odlozit na cas snazenie o dieta alebo v tom pokracovat? Asi to ma tak zneistuje, ze co dalej.

autor
14. dec 2025
@anonym_ce46de

Prve tiez nasupu,druhe aj potraty aj dlhe snazenie.Takze 2 roky.Boli sme uplne zdravi,prostebto len potrebovalo cas,nic viac.

@anonym_ce46de boli ste aj u dr? Ani neviem, ako potom postupovat.

autor
14. dec 2025
@michicka

@anonym_autor po 10 mesiacoch prve.. a zatim jedine… pokusy o druhe- 22 cyklov uz … a stale nic…

@michicka aj ste to riesili s dr?

anonym_ce46de
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_ce46de boli ste aj u dr? Ani neviem, ako potom postupovat.

@anonym_autor Nie my sme neboli u dr.kvoli snazeniu sa ale kvoli opakovanym zamlcanym potratom,kde nam zistili ze sme naozaj uplne zdravi.Potom sme sa snazili este rok.Mne vsak najviac pomohla zmena prace,kolektivu a v jednom momente sa na to proste vykaslat.Ja budem navzdy spominat ze som otehotnela ked som sa na to vykaslala,zmierila sa s tym ze budeme mat len jedno dieta a uzila si sex jeden pekny vecer,no...tak trochu pod vplyvom 🤭🤭🤭
Ale ak sa snazite rok a nic tak potom by bolo fajn asi pomaly rieait s dr.Na zaciatok by som mozno nedramatizovala a riesila manazovanie ovulacie,folikulometriu aby ste mali styk presne ked praskne folikul.To je uplne najviac easy.Ak neotehotnies ani tak zo 3 mesiace tak potom podstupit vysetrenia spermiogral,priechodnost vajecnikov ard.Hlavne sa nedaj hned nahovorit na asist.reprodukciu,ber to ako poslednu moznost ak sa zusti ze naozaj neviete pocas prirodz.cestou.

michicka
15. dec 2025
@anonym_autor

@michicka aj ste to riesili s dr?

@anonym_autor ano po roku snazenia, hormonalny, spermiogram, poanovany styk s folikulometriami, s hormonalnymi stmulaciami tabletkami, hyfosy, jedno IUI v novembri a koncom januara nas caka dalsia iui… a teraz zas mame zly spermiogram, mimo car roesim aj gynekologicke fyzio a cvicim na chrbticu stred tela, mojzisovu skisam vsetko mozne…u nas uz nema moc zmysel cakat nakolko muz ma 39 a uz nechceme byt stari

melany444
15. dec 2025

@anonym_autor ahoj o prvé 3 roky a o druhe pol roka a nič zatiaľ 🤔