icon

Ako dosiahnuť pravidelnú menštruáciu?

zuzana_2000
29. júl 2018

Babky moje potrebujem pomoc
cely život mám nepravidelnú ms
Chceme bábo a nejako už rok a pól sa nám nedarí :( neviem čo mám Úz robiť
Gynekológ odporúča čakať a čakať a čakať

merkelica
29. júl 2018

muz bol vysetreny?

caelley
29. júl 2018

Nijako 😞 Mam ten isty problem odkedy som to dostala prvy krat v zivote. Snazili sme sa o babatko, otehotnela som rychlo, aj ked moj cyklus si zije vlastnym zivotom. Ale otehotnela som aj s nepravidelnou menstruaciou, nesledovala som si cyklus, netusim kedy som mala ovulaciu, normalne sme fungovali ako aj predtym, len s tym rozdielom, ze sme si nedavali pozor. Nemyslim si, ze nepravidelny cyklus moze byt problemom, pokial mas ovulaciu.

vikinecka89
29. júl 2018

tiez zdielam nazor ze nepravidelna menstruacia za to nemoze. Mam nepravidelnu a podarilo sa nam na prvy sup

verkom
29. júl 2018

Pokial mas ovuláciu tak nepravidelný menzes nemôže za neotehotnenie.... ak chceš riešiť nepravidelnú ms tak odporúčam Wild Jam- mne pomohol k pravidelnej ms a to som niekedy ms nedostala aj 2 mesiace.... začala som kukať na nete a našla toto, pravidelne som brala a ms sa upravila.... a to iste pomohlo aj mojej švagrinej, rovnako nepravidelný cyklus a odkedy berie toto tak uplna pohodka....

janinka007
29. júl 2018

@vikinecka89 detto, obidve.

alobalka
29. júl 2018

@zuzana_2000 a ako presne nepravidelnú? Bolo by dobre si odsledovat aspoň kedy a či je ovulacia a teda koľko dní trvá predovulacna a kolko poovulacna fáza a či sú (aspoň 1 z tých fáz) rovnako dlhé zakaždým. ..Mohli by ti pomôcť ovulacne testy alebo niektoré z metód ako sledovanie teploty a hlienu. ..ak to teda dr nerieši.

silvia610
29. júl 2018

Mne pokohli kvapky gynex 3x7kv po 3 či 4 mesiacoch od začatia uživania som ostala tehotna pri prvom sme sa snažili niečo vyše roka teraz sa nam druhe podarilo za trištvrte roka

radostka
Autor odpoveď zmazal
radostka
Autor odpoveď zmazal
zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@caelley Ján vlastne ani neviem či mám ovulku

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@vikinecka89 šťastie :(

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@alobalka skúsime meranie bazalnej teploty

myjusiatko
29. júl 2018

@zuzana_2000 za seba je zaklad poznat svoj cyklus. Odporucam symptotermalnu metodu. Zistis, ci ovulujes. Pravidelny cyklus totiz neni nutnost. Dolezita je ovulacia a dostatocne dlha lutealna faza.
Mozes skusit uzivat sarapis plus. Obsahuje materiu kasicku a ta je na cyklus fajn.

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@radostka no veď to ..
Na endokrinológiu som objednaná v septermtbi

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@radostka uvidím počkám kým doberiem progestrohen a uvidíme či otehotniem alebo mie

ivca88
29. júl 2018

Ja som mala cykli 42-50 dnove a nedarilo sa nam vyse roka a pol. Bola som aj na laparoskopii a prefuku. Jedla som inofolic, femibion,davali mi duphaston.
Az som sa na vsetko vysrala s prepacenim, kupila si lacne ovulacne testy z koniku. Zistila som ze na 27 den cyklu mam ovulku. Sexovali sme vtedy a otehotnela som hned.
Aj po porode ostali cykli dlhé. Druhu dcerku sme zamiesali asi po 5 mesiacoch. Tiež stačilo sledovat ovulaciu.
Dlhé cykli nie su prekážka. Jedina nevyhoda je, ze dlho cakas na ďalší pokus

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@myjusiatko a to je aká metoďa napíšeš mi viacej O nej ?

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@ivca88 ďakujem idem nakúpiť ovulkovetesty

myjusiatko
29. júl 2018

@zuzana_2000 no to je prave to meranie bazalnej teploty a sledovanie hlienu. Vela bab iba meria teplotu a nesleduje hlien. Lenze teplota potvrdi ovulaciu az spatne. Vdaka hlienu vies, ze sa ovulacia blizi a mozete sa s partnerom posnazit. 🙂
http://www.rodina.cz/clanek3826.htm

myjusiatko
29. júl 2018

@zuzana_2000 ovulacne testy nie su zle, ale nepotvrdia ovulaciu. Len povedia, ze telo je na nu pripravene. Ze ovulacia prebehla potvrdi iba vzostup bazalnej teploty.

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@myjusiatko a ten hlien má byt aký ? Prepáč možno hlúpa otázka

myjusiatko
29. júl 2018

@zuzana_2000 precitaj si ten clanok a tie tri odkazy v nom. Tam su vsetky zakladne informacie.

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@myjusiatko dakujem

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@myjusiatko idem citát dakujem

ivca88
29. júl 2018

@zuzana_2000 @zuzana_2000 ja som kupovala cez konika, v snazilkach predavali nicky laurtika a rybka ..
0,4€ kus. Ozaj to nebolo take drahé, ako pytaju v lekárni. A mna nesklamali ani raz.
Prajem vela stastia. Hlavne hlavu hore. Viem ze si uz zufala ale ono to pride 😊

Na fotke sua ovulacne testy z toho cyklu. Test je naozaj pozitívny az ked je prva ciarka sytejsia nez kontrolna

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@ivca88 dobre dakujem

lusyc
29. júl 2018

Aj ja mam nepravidelnu ms, aj s potvrdenym pcos. Prve sa nam nedarilo skoro tri roky. Nemala som ani ovulaciu podľa folikulometrie. Nepravidelne som uzivala gynex kvapky, inofolic a kys.listovu. Nakoniec sa podarilo ani neviem ako. Druhykrat som nic nenechala na nahodu. Po laktacii som nasadila kys. listovu, gynex kvapky a zacala som merať bazalnu teplotu, aby som zistila, ci mam ovulaciu. Na druhy cyklus sa zadarilo.

zuzana_2000
autor
29. júl 2018

@lusyc dakujem za rady

melisssssa
Autor odpoveď zmazal
zuzana_2000
autor
30. júl 2018

@melisssssa dakujem vygooglim to