icon

Ako odbiť blbé otázky "Kedy budete mať dieťa?"

beckynka07
20. sep 2018

Ahojte, mate nejake dobre odpovede na tu bolestivu otazku, kedy uz budeme mat dieta?:( fakt ma uz nebavia tie narazky okolia, ze uz by sme nemali cakat, uz by sa patrilo, preco este nemame atd...boli to, kedze sa nam nedari...mozte poradit vtipne, hocjake...najma pre taku, ktora otehotnie, len jak luskne prstami a je s tou otazkou na nas fakt otravna uz. To ze nam to nejde, nechcem hovorit. Aspon sa odreagujeme v tejto diskusii🙂

mircalla
21. sep 2018

@skatulienka_sk presne, nikdy som sa neopytala

ingelika78
21. sep 2018

@cervenaruza123 No, ja mam 40 o styri tyzdne a budem vtedy okolo 30tt. Takze ano myslim si ze 40-rocne zeny to kludne mozu este stihnut (nedavala by som 40-50 rocne zeny dokopy lebo v 50 je to uz skor pasé, v 40 este ok). Ale presne preto som radsej ludom nehovorila kolko mam rokov aby ma nelutovali este viac kym som tehotna nebola....
Cize k tejto teme nemam velmi co poradit mna tie otazky dusevne likvidovali - nastastie pripustam vela ludi sa ma na to nepytalo, hlavne moja rodina nie.... Nezijem na Slovensku a tu sa to ludia velmi nevypytuju, teda skoro vobec povedala by som. 🙄

sifonik
21. sep 2018

Zo skusenosti ti mozem povedat, ze pokym tych ludi netrkne ze sa vam nedari, budu sa stale na to pytat. Ja som sa stale tvarila ze este nechceme, ale praveze vtedy do mna este viac rypali (nevedeli ze chodime uz rok do CAR a v praci chalani do mna vkuse ze : tik-tak, hodiny ti uz tikaju...), potom som to proste prestala tajit - ved za to nemozem, nic som zle neurobila, a odpovedala som: Ked sa nam zadari. Alebo...Nebranime sa. Pripadne, nechame to na vyssiu moc. To uz sa snad kazdy priemerne inteligentny clovek dovtipi a da pokoj. Potom som uz mala fakt pokoj, ked pochopili.

merickat
21. sep 2018

@skatulienka_sk to ma mrzi :( to obdobie bolo hrozne. U nas sa ale karta obratila, o mesiac rodim 🙂 zazraky sa deju 🙂

lula313
21. sep 2018

Ja som vravela, že keď bude dom hotovy kvôli prídavkom a rodicovskemu (Kúpili sme starý dom v Rakusku). potom bol každý šokovaný, že ako môžem byt tehotna, keď ešte nemame dom hotovy a to nemame doteraz a už má dcéra pomaly polroka.. ja som zase alergická na otázku, či už bývame. Nie, nebyvame. Keď som mala v praci mesačne 50 hodín nadcasov, pregrcala celé tehotenstvo, dcéra mala 4,5 mesiaca revy kvôli kolikam, tak kedy som mala čas riesit dom?🙈

basska_b
21. sep 2018

@beckynka07 Môj kolega to povedal na rovinu - chceme, ale nedarí sa nám už roky. Ale už mal v sebe pár panakov 😁 keď ty nechceš povedať, tak zvol nejakého prostredníka, nech dotyčnej povie, že sa vám nedarí a že vás také otázky bolia

tykat
21. sep 2018

@beckynka07 ja by som odpovedala ze najprv budeme mat psa, nech si vyskusame o niekoho sa starat, cize kym nebudeme mat psa tak je zbytocne sa pytat ;)

ingelika78
21. sep 2018

@tykat Toto sa mi paci! 👍🏻

nadazdi
21. sep 2018

@mircalla no to je tiež take.. kamarátka, keď porodila, ležala na izbe s babou čo mala pred pôrodom a ja som ju stretla teraz na neurologii už robila sestričku, tak sa jej pýtam, že čo tak skoro v robote a ona si ma normálne zavolala dovnútra a povedala mi že mala jej po pôrode zomrela, mňa až zamrazilo, ale aj tak si o sebe nemyslím, že by som bola dementna ako tu niektoré píšu že sa opýtam na deti..

skatulienka_sk
21. sep 2018

@merickat blahoželám ❤
ale nie vždy má zdravotné problémy len žena, my máme už 100%-nú stopku

missdiva
21. sep 2018

@beckynka07 podla mna si to beres prilis osobne lebo sa vam nedari 😔. Najdu sa ludia, ktori sa to pytaju iba preto, ze nevedia o com sa s tebou maju bavit (je to blbe ale ak nepracujete v rovnakej oblasti alebo sa nevenujete rovnakym zalubam ostava uz iba tema rodina, obzvlast ak vas poznaju ako par).
Samozrejme su aj ludia, ktori len rypu ale na nich sa mozes vykaslat a odbit ich rovnako neslusne.

Skus na to tolko nemysliet, uzivajte si s muzom jeden druheho, cestujte, zveladujte si domov, najdite si nove spolocne zaluby a ten cas kym sa zadari prejde rychlejsie. Nielenze budes mat viac tem na rozhovor (normalny clovek sa chyti a zacne sa ta pytat na ine veci ked povies "aj dieta urcite raz pride ale momentalne sa aktivne venujeme tomu a tomu") zaroven prestanes mat cas zaoberat sa tym kto si co mysli...

mircalla
21. sep 2018

@nadazdi Tak sa sa napriklad otazku co tak skoro v robote nikdy nikoho nepytam, preco ma do toho nic nie je a za druhe je to kazdeho osobna vec, Okrem toho nechapem, co sa na to zaujima, len aby rec nestala? takze ak nebudes davat take otazky, nebudes sa potom citit hlupo

fefe123
21. sep 2018

tiež si myslím, ako @missdiva, že to ľudia nemyslia zle a určite by vám dopriali a sú len zvedaví, či to už bude, len nevedia, že máte problém... berte to s nadhľadom

gagik
21. sep 2018

Z vlastnej skusenosti hlavne nehovorit ze sa nedari,potom sa vsetky nasledujuce rozhovory zvrtnu len a len na mudre rady ako na to lebo kamoskynej sestrernici konovi to pomohlo...plus niektori ludia su zli a vzdy sa potesia nestastiu ineho,cize z niektorych som mala pocit ze mi to doslova dopraju a so zaujmom sledovali ako si pocinam.

mircalla
21. sep 2018

@fefe123 To je ten problem - ludia su zvedavi a pchaju vsade nos. neznasam tuto typicku slovensku vlastnost. Mna sa napriklad pytala, preco som tak skoro v praci. Uz len im budem vysvetlovat, ze zivim vsetkych sama a mam nejaky problem. Velka cast ludi je rada, ze nejaky problem mas. Ja sa nezdoverujem

nadazdi
21. sep 2018

@mircalla a čo akože :D moja mala ma 7 mesiacov a ja občas chodím vypomáhať na nočné keď zaspí, tiež sa ma pýtajú, že čo robím v robote :D to čo sú akože všetci dementni? Normálne ja sa už musím smiať.. zrazu si majú všetci hľadieť svojho, ale ak by si na ulici dostala mŕtvicu a všetci by ta ignorovali (lebo veď podľa teba robia správne a do toho ich nic) tak by zas boli všetci dementni lebo ti nikto nepomohol.. Blablablaaa Furt to iste dookola, všetko je zle, len tu sa nájde vždy pár dokonalých

fefe123
21. sep 2018

@mircalla ja viem a nechápem takých ľudí. Ja zásadne na otázku " ako sa máš" odpovedám s úsmevom "super a TY"? inak, ale ani neklamem, ja sa mám naozaj celkom super ( klop-klop), len sa vždy pobavím na ich reakciách a ak ide o vážnejšie otázky, zvážim o koho ide, ako je inteligentný a podľa toho zareagujem a mám v celku pokoj

lubina
21. sep 2018

@beckynka07 ja by som jej asi odpovedala, ze to vyzera tak, ze ak by to zaviselo na nej tak som tehotna aj hned, ale ze to zavisi na mne a na mojom partnerovi a ostatnych do toho nic nie je a este by som sa za tym aj usmiala od ucha k uchu 😉.....presne viem, ako sa citis, ja som mala prve dieta az ako 32 rocna a tiez sa vsetci pytali, ci sa uz budem vydavat a ked som sa vydala, ci uz budem mat dieta a podobne sproste otazky. Ludia dakedy nepochopia, ze to je kazdeho osobna vec a ze su to v podstate intimnosti, co sa pytaju....tak ich len treba odpalkovat odpovedou a s usmevom.

kikina84
21. sep 2018

@beckynka07 hlavne nechapem naco sa vobec takymi ludmi zaoberate..

cervenaruza123
21. sep 2018

@ingelika78 Ano, mozu, ved prave, aj 50 rocne poznam, co sa im zadari ci umyselne ci neumyselne. Ale tie moje co ma otravuju uz par rokov tvrdia, ze su na deti pristare, preto aj mne tvrdia, ze som pristara (nemala som dieta v 18 rokoch, cize som pristara). Ide skor o to, ze kedze este realne by vedeli otehotniet pravdepodobne, tak ich to vystrasi a neriesia uz mna ale seba a to sa snazim dosiahnut 😀

gagik
21. sep 2018

@nadazdi ja by som sa tiez nikoho nepytala ze co tak skoro v praci. Zena ide skoro do roboty vacsinou koli zlej financnej situacii, ktoru by som teda s clovekom co ledva poznam neriesila,alebo naozaj z dovodu ze to babo nema.

mircalla
21. sep 2018

@nadazdi Tak bavit sa ano, ale nemas pocit, ze pytat sa ludi, co dobre nepoznas preco su tak skoro v robote je vysostne nevhodne? ze na to ma pravdepodobne aj nejaky vazny dovod, ktory zrovna nema chut sharovat, kedze to nie je uplne bezne ist po par mesiacoch do prace? toto dost vela ludom nedochadza. Otazka preco nemas dieta - detto. tak ale ak sa chces dockat odpovede, ze mi zomrelo, potratila som a podobne, tak sa pytaj aj dalej a cit sa potom hlupo

Kto to chce zvrejnit, povie to sam. Naco to k svojmu zivotu potrebujes vediet?

nadazdi
21. sep 2018

@gagik ja som šla do roboty lebo mala mi dobre spi a mne chyba ten obyčajný ľudsky kontakt s ľudmi, zas nie vždy je to zlá finančná situácia.. a neviem ja odkedy mám dieťa tak sa bavím o deťoch, je to 90% mojich debát a keď to niekto nevie pochopiť, tak dovi dopo..
@mircalla vybehla z ordinácie tak som sa jej spýtala že ty čo tu a normálne mi odpovedala, normálne sme si poplakali a normálne fungujeme na tej neurologii, dokonca sme spolu išli aj na kávu.. miesto vymýšľania nejakých odfajčov a nervovania sa, môže vzniknúť omnoho hlbší vzťah ako ahoj čau čo deti.. ale to darmo tu vysvetľovať

mircalla
21. sep 2018

@nadazdi Ako myslis. Ja beriem taketo otazku za nevhode a sukromnu vec. Neviem, naco ta to vobec zaujima, vsak to ona je v praci, nie ty. Kazdy ti take veci povie sam, ak uzna za vhodne

gagik
21. sep 2018

Mne pripada ze presne koli tomu,ze ludia chcu pocut nejaku senzaciu sa takto nevhodne vypytuju.

nadazdi
21. sep 2018

@mircalla ale to že teba zaujíma, že načo to potrebujem vedieť, to už je v pohode, že sa do mňa staráš :D ty si ty a ja som ja.. taký človek ako ty by mi odpovedal LEBO a sli by sme si obe ďalej vlastnou cestou kilometrovým oblúkom ;) Dik za pokec

danula.ch
21. sep 2018

@beckynka07 povedala by som, že to by som aj ja rada vedela. Trochu inteligentny clovek si do myslí a tým ostatným by som to na rovinu povedala a bude pokoj. Vždy sa nájdu nejakí novi cudzí ľudia, ktorí budú mať tú potrebu pýtať sa na to, ale celkové toho bude menej.
Ja som alergická na takéto otázky. Pockaj ešte keď budeš tehotná, ako sa všetci budú pýtať na termín a potom pred termínom tie otaký, kedy porodis. No a toto ma kto vedieť? Najhoršie keď žena prenáša, to už som potom peniaze keď som niekoho stretla, lebo zaručene prišla ta istá otázka. Keď sa to niektorí ľudia v škôlke pytali každý den.....No ako ja mam vedieť, kedy porodim......kedy otehotniem. ....
Ok, berie sa to ako zdvorilostna fraza, ale radšej nech sa bavíme o počasí, to nikomu neublizi

mircalla
21. sep 2018

@nadazdi Mne sa vracala kolegyna do prace, co jej zomrelo 3 mesacne babo. Myslis, ze by bolo fajn, keby sme ju zaplavili otazkami preco si v praci? Samozrejme sme to vopred vedeli lebo bola v nasom teame, ale urcite sa nasli aj taki, co nevedeli a hlupo sa opytali, co robi po 3 mesiacoch v praci namiesto toho, aby ich napadlo, ze toto sa pytat radsej nebudem, mozno sa nieco stalo....? No muselo jej byt super

zemem
21. sep 2018

@beckynka07 záleží od toho kto sa pýta.
Ak sa skutočne roky nedarí, je jasné kamarátom a rodine ze je nejaký problém. Keď úprimne povieš, že sa vám nedarí a preto ta otázka takéhoto typu bolí, máš s tým človekom podľa mňa pokoj na stálo. Slušne aj povedať, že nepotrebuješ žiadne rady, ďakujem. Debata ukončená.
Smiešne odpovede budú mať ďalšie smiešne otázky, večný kruh...a ešte nakoniec ostanete ako trapoši, co su materialisti, kariera je dôležitejšia, aha chcú si užiť...
Ľudia majú súcit, keď je cítiť aj od teba,úprimnosť.
Viem ze je to ťažké!
A presne, keď stretnes pár, ktorému sa nedarí a úprimne to prizná,v tej chvíli by si chcela vrátiť späť svoju vyhýbajúcu odpoveď.
A nie kazda rada je zlá. Ani nevieš ako ti cez nejakeho človeka moze prist velmi užitočná informacia!
Nič nie je náhoda 😉

ingelika78
21. sep 2018

@gagik uplne ale uplne s Tebou suhlasim. Niektori ludia sa v tom doslova vyzivaju. A keby aj nie, ja neznasam ani ked ma lutuju.