icon

Ako otehotnieť bez menštruácie po pôrode?

16. jún 2025

Ahojte na úvod by som rada napísala, že mám už 39 a 5 mesačné bábätko. A chceli by sme ešte ďalšie Mimi, lenže nemám menštruáciu. Dieťatko predtým čo som kojila 2,5r. je už v puberte 😁 a menštruácia mi prišla až po 16mesiacoch. Netuším, či to bude podobný scenár, ale mne to vychádza tak, že nie je menštruácia, nemôže byť ani ovulácia a teda ani posledné mimi. Zaujímal by ma viac vás názor, vaše postrehy, vaše skúsenosti. Viem nejako spustiť ovuláciu? Jediné čo beriem je kyselina listová a začala som piť čaj z alchemilky, šálku každé ráno. Ďakujem za vaše rady, postrehy, skúsenosti.

Strana
z2
megan777
18. jún 2025

Ahoj ja som kojila vyše 3rokov,menštruácia mi nabehla po 3 mesiacoch pravidelne ,mala som 42rokov keď som porodila malého,druhého synčeka♥️👋😘

tianna
18. jún 2025

To je veľmi individuálne 🙂 ja som pri plnom kojeni na požiadanie dostala menzes 5 mesiacov po pôrode. Drobec nemal cumlík ani fľašu. S prikrmami sme začali ďaleko po pol roku. Kojila som vyše 4 rokov a od tých 5 mesiacov po pôrode mám menzes presný ako hodinky 🙂 úprimne a v dobrom závidím ženám ktoré nemajú menzes aj 2 roky po pôrode lebo koja, môjmu telu to je očividne jedno 😆 teda ktovie, možno tiež príde menzes u teba skôr ako čakáš a možno ani nepríde keďže ovulácia mu predchádza 😉 držím palce 🍀

bubinkaaa
18. jún 2025

Poradím ti ako zdravotníčka. Tvoje telo,keď bude na ďalšie tehotenstvo pripravené,otehotnieš....nič nenáhli.Venuj sa teraz tomuto dieťatku,ktoré Ťa potrebuje a ani sa nenazdáš,a dostaneš aj ms,aj otehotnieš

cimage
18. jún 2025

Mne po kazdom porode nabehla ms v iny cas. Po prvom vyse roka, druhom asi po 6mes a po tretom 4 mes po porode. Vsetky deti dlhodobo kojene na poziadanie.

kvietok8
18. jún 2025

Ja som tri deti dojčila vo veľmi krátkych intervaloch, jednoducho boli také povahovo, potrebovali to. Štvrté dieťa mám pokojné, odmalička si pýtalo mlieko v 2-3 hodinových intervaloch, ale plne dojčene 6 mesiacov, potom s príkrmami. Jediný rozdiel bol v tých intervaloch, nie v množstve mlieka. Moje telo to vyhodnotilo takto: pri prvých 3 deťoch menzes v druhom roku po pôrode, pri poslednom 10 mesiacov po pôrode. Skús predĺžiť intervaly, možno telo zareaguje...

katka13katka
18. jún 2025

Menstruacia mi prisla po 9mesiacoch ale nepravidelna. Kamoska ju vobec nemala a je znova tehotna. Takze mozne to je😄

katkav81
18. jún 2025

Pozri napr benu lekáreň

luizina
18. jún 2025

Moja sestra necakane do roka otehotnela, ked este kojila, bol to šok pre nich, tak ze da sa to aj kym kojis.

dobromila
18. jún 2025

Ako nič, stačí predĺžiť intervaly, alebo obmedziť aspoň nočné dojčenie.

jednorozec007
18. jún 2025

Ked plne kojíte tak menštruácia nemá ako prist ;) az keď dieťa odstavíte od mlieka, môžete očakávať menštruáciu.

chelgi
18. jún 2025
@jednorozec007

Ked plne kojíte tak menštruácia nemá ako prist ;) az keď dieťa odstavíte od mlieka, môžete očakávať menštruáciu.

@jednorozec007 somarina. Plne som kojila a pri prvej mi prva menštruácia prisla po 4 mesiacoch a teraz pri druhom porode som dostala ani nie mesiac po skonceni sestonedelia. Obe deti plne kojene... Nie je to iba o kojeni

jednorozec007
18. jún 2025
@chelgi

@jednorozec007 somarina. Plne som kojila a pri prvej mi prva menštruácia prisla po 4 mesiacoch a teraz pri druhom porode som dostala ani nie mesiac po skonceni sestonedelia. Obe deti plne kojene... Nie je to iba o kojeni

@chelgi to znamená ze nemáte v poriadku hormonálny profil.Inak by k tomu neprišlo.

stanislavicenka
19. jún 2025

@autorka ja som.otehotnela aj bez menstruacie. Starsie dieta som dojcila, mala skoro 2 roky, ked som.opat otehotnela. Ale recept ti nedam🤷‍♀️

diablikovci
19. jún 2025

Ja som kojila ale dostala som menstuaciu hneď ako skončilo 600nedelie a presne o 28 dni bum. Ale som kojila iba 5 mesiacov.

ajko2011
19. jún 2025
@alienkami

Nie je to časté, ale občas sa zadaria aj 2 pôrody do roka (mala som spolužiakov - brat a sestra - s 10-11 mesačným rozdielom).
Ak si po zdravotnej stránke v poriadku, tak si s manželom užívajte koľko vám srdcia ráčia... A nech sa stane čo sa má stať.

@alienkami aj medzi mnou a sestrou je rozdiel 11 mesiacov a 1 deň 😁

mata44
19. jún 2025

Ahoj, ja som síce kojila iba veľmi málo, ale cyklus určite nenabehol ešte poriadne a po 4 mes som otehotnela. Neplánovane, ale nakoniec som rada, rozdiel mame 13 mesiacov...takže kľudne skúšajte, príp ak dr ukecas, nech ti pozrie, či už ovulácia je aspoň nachystana 🙂 ved ak chcete ešte jedno, tak radšej skôr, ako neskôr. Príp domáce ovulácne testy. Držím palce 🙂

jajika
19. jún 2025

Ahoj, ja pridám svoju skúsenosť: 2-3 mesiace predtým než sa spustí prvá menštruácia, mi vždy začal mierny výtok, dovtedy bolo úplne sucho. Tak poznáš, že už sa cyklus štartuje a už sa dá otehotnieť. (Ale možno nie u všetkých žien to tak je.)

radacak
19. jún 2025

Ja mám dcérku ktorá má 13,5 mesiaca.. menštruáciu mám od decembra, čiže od jej 7 m a to aj napriek plnému dojčeniu..moja je aj teraz na ten vek veľa dojčená,prikrm mi chce minimálne.. podla mňa sa to ešte rozbehne ale skúšala by som na vašom mieste, nevieš...možno sa zadarí
Ja som aj prvú skoro 3 roky a menštruáciu som mala a to som sa tešila že teraz by som ju mať nemusela ,🤣

katka13katka
19. jún 2025
@jednorozec007

@chelgi to znamená ze nemáte v poriadku hormonálny profil.Inak by k tomu neprišlo.

@jednorozec007 to je velmi individualne, niekto ma menstruaciu hned po sestonedeli aj ked dojci, niekomu pride po roku, niekomu vobec.

chelgi
19. jún 2025
@jednorozec007

@jednorozec007 :D som uplne poriadku a zdrava, tak isto ako aj nejake ine zienky v mojom okoli ktore kojili a dostali menstriaciu, alebo kamoska ktora kojila aj pocas tehu. To su myty, ze ked sa koji, tak zena nemoze otehotniet. Absolútne to nie je rarita. Ani gynekolog sa nedivil.

luccija
19. jún 2025

Asi si budeš musieť vybrať čo je priorita, lebo ja som dostala menzes po roku a v tomto veku každý rok stratiť je škoda, keď chces druhé dieťa.

janka0702
21. jún 2025

Ja som kojila menštruáciu som nemala a ked mala syn 4 mesiace ostala som tehotná nebolo to vôbec plánované takze dá sa otehotnieť aj vtedy

Strana
z2