icon

Ako plánovať druhé dieťa po 35-ke?

henikapetko
1. mar 2024

Dobrý deň mám čerstvo po 35ke uvažujeme nad druhým dieťatkom, dnes som bola na preventívne z svojho gynekológa a pýtala som sa ho na názor. Povedal mi, že po 35ke je vysoké riziko dawnoveho syndrómu u dieťaťa a, že aj väčšie riziko komplikácií. Nakoľko mám aj diagnostikovanu endometriozu, povedz, že sa to môže aj nemusí podariť, ale, že ak chcem druhé dieťa mam sa rozhodnúť rýchlo. Mate s tým niektorá skúsenosti? Strašne by som chcela dieťa, ale bojím sa rizík. Prvé som mala v 25ke. Dakujem

Strana
z2
veselo_neveselo
1. mar 2024

@andovka007 Vies co, zeny co maju prve dieta v pokrocilejsom veku nemaju s cim porovnavat, tak im to prezivanie nepride take zle 😁

andovka007
1. mar 2024

@veselo_neveselo to je možno pravda 😄ale tak prirodzene vekom asi ubúda energia a možno pribudaju aj nejaké tie zdravotné problémy..nehovorím ze u každého...ja hold cítim rozdiel 🤷‍♀️

bolarazjedna
1. mar 2024

@andovka007 ja verím, že cítiš rozdiel.... Trocha od veci, ale ked som začala po skole slúžiť v nemocnici 24tky, mala som 24 rokov a po 24tke som v pohode išla ráno na celodenné rande o 100km ďalej (väčšinou spojené s ľahkou turistikou) a večer o 9tej som prišla naspäť. A už o 5 rokov neskôr som mala pocit, že by som to nedala, po službe už som pekne prespala doma doobedie. A to prešlo len 5 rokov.

sofia1979
1. mar 2024

@henikapetko ja som rodila v 40tke a krása

slavomira236
1. mar 2024

@henikapetko druhe som mala ako 35 rocna. Rodila som v uk. Nikto sa mad vekm nepozastavoval. Na konteolach sa tesili asi viac ako ja. 3tie v 39 znova sk. Nikdy mi nic tiez nikto nepovedal co sa tyka veku.

anna_anicka83
1. mar 2024

@henikapetko Tak neviem, ja som mala druhé v 35, tretie v 38 (skoro 39). Keď som sa pýtala, či nemám ísť na genetické, tak mi môj doktor povedal, že všetko je v poriadku, že tam preventívne posiela iba ženy od 40 vyššie alebo keby USG vykazovali niečo nezvyčajné. Ale ak chcem ísť, tak môžem. Žiadne rizikové tehotenstvo som nemala. Pri tom poslednom tehu mi doktorka v pôrodnici hovorila, že ako mám všetko super, že ešte môžem aj 3 deti porodiť. A prvé som mala pred 30 tkou, za mňa všetky tehotenstvá rovnaké. Posledné som mala naj pôrod a aj si to tak nejak najviac užívam😉

beata110
1. mar 2024

@henikapetko ja som mala prve 26 a na druhe som sa dala v 33 lenze sa nam nedarilo az na jeseň sa konecne podarilo a mam 36.

butterflyeffect
5. mar 2024

Toho roku mam 37 a muz 41 a planujeme babo… a poznam aj ivela starsie mamicky… ak sa na to citis chod do toho

arexka
9. mar 2024

Ja čakám druhe mam 33 rokov prve som mala v 31 ..ja som spoko ako to mam švagrina ma 40 a čakajú druhe ale oni mali aj prvé umelého oplodnenia na 4 pokus a aj toto druhe ešte skusili to sa podarilo na treti vravela je v 4 mesiaci ..to už ozaj mi príde dieťa v hodine dvanastej neviem či by som si trufla v 40 ke možno..ja som vďačná že sa nam podarilo teraz som v 31tt a modlim sa aby všetko dobre dopadlo tiež som chcela druhé ešte v materskej s malou lebo mi príde že už mam dosť rokov ale rodia ženy isto zdrave deti aj vo vyššom veku len mne to prišlo že možno by som ani neotehotnela keby nastupim do prace niekam a nahaňam sa praca domácnost mala ... atď..mi sme sa aj o prvú dcerku snažili skoro rok a podarila sa keď som ostala doma a mala pokoj od prace ľudí stresu...chcela som mat toto druhe ešte tiež tak v klude a tie nevoľnosti a všetko Racej prežívať doma ako kdesi v robote nemala som prace v kanceláriách..niekedy si človek nevyberie kedy to bábätko príde ..ja považujem aj toto druhe za zazrak a ďakujem zaň❤️

Strana
z2