Aké bolo druhé tehotenstvo po preeklampsii?

15. jún 2023

Mala som ťažkú preeklampsiu. Pred 5 mesiacmi.. Vysoký tlak, strašné opuchy a bielkoviny v moči. Tie bielkoviny mám ešte aj teraz 5m po pôrode. Rodila som v 32tt. Je to síce ešte skoro ale premýšľam nad ďalším bábätkom. Veľmi by som chcela k synčekovi mladšiu sestricku. Aby keď sa nám niečo stalo, nech sa majú dvaja navzájom. Priateľ ale odmieta ďalšie dieťa. Kvôli mne. Bojí sa, že by sa mi niečo stalo. Ja som mala po sekcii komplikácie a boli dosť vážne. Preto ma zaujíma, ako u vás báb, ktoré ste preeklampsiu prekonali prebiehalo ďalšie tehotenstvo. Viem že je tam riziko, že sa to zopakuje. Mám dosť s týmto bábätkom ale veľmi chcem k nemu súrodenca, tak do 2 rokov

kiki68
16. jún 2023

A brala si profylaxiu, myslim anopyrin, Thromboass? Nieco z toho s ass kyselinou?

autor
16. jún 2023

@kiki68 nie

autor
16. jún 2023

Nikto???

lucia23611
16. jún 2023

Dobrý deň, mala som preeklampsiu pri prvej dcére, objavila sa ale až v 33 týždni, rodila som akútnym cisárskym v 36 týždni. Druhé tehotenstvo som veľmi dlho odmietala, ale je pravda, ze prešlo 9 rokov od prvého. Veľmi som sa bála ako to bude, ale všetko bolo v poriadku, ani raz som nemala ani len zvýšený tlak. Po prvom tehotenstve ma týždeň dávali dokopy.

kiki68
17. jún 2023

Tak pytat profylaxiu jednoznacne . Mme povedal, ze ihned pri dalsom tehu nasadia lieky. Naozaj uz nechcem zazit to, ze sa zrazu neviem nadychnut a prejst par metrov

autor
17. jún 2023

@lucia23611 no ja ešte stále niesom ok.. A v druhom tehotenstve ste bola sledovaná častejšie?

barbi01
17. jún 2023

Ahoj ja som mala preeklampsiu pri dcerke z dňa na deň mi stupol tlak a museli mi robiť akútny cisarsky v 33tt ale chvalabohu po porode asi tak do mesiaca tlak sa upravil a teraz som znovu tehotna mala ma 2 a momentálne som 33tt a tlak mam ukážkový ale tak človek nikdy nevie čo sa može stať ale niesom ani na rizikovom ani často poradne nemam

lucia23611
18. jún 2023

Nie, chodila som na poradne tak ako bolo potrebné. Po pôrode som dlhšiu dobu musela brať Dopegyt a tlak sa potom ustálil. Pri druhom tehotenstve bolo všetko v poriadku

anastazia93
18. jún 2023

Pri prvom tehotenstve som mala preeklampsiu, chvála Bohu až v 9 mesiaci. Nič mi nebolo, nemala som žiadne príznaky len zrazu na poradni brutal vysoký tlak, bielkoviny, akútna sekcia. Zdravé dieťatko. Brala som potom dopegyt a po nejakých 3 mesiacoch sa to upravilo.
Pri druhom tehotenstve, (otehotnela som po roku a pol) som sa veľmi bála, bola som aj na 3D ultrazvuku v 1.trimestri kde mi vyšla veľmi vysoká pravdepodobnosť preeklampsie. (,Dokonca som mala vypočítané že v 9 mesiaci som mala pravdepodobnosť 1:9 čo je brutal) brala som Carsaxu, na konci tehotenstva som si pichala Clexane. Všetko dobre dopadlo, bola to síce tiež sekcia, plánovaná v 39 týždni.

Ono čo som si pozerala tak väčšia pravdepodobnosť je pri 1 dieťatku že sa to stane. Tak verím že všetko bude ok. 🙂
Aj moja kamoška mala len pri prvom. Ona mala akútnu sekciu ale asi v 31 týždni.

anastazia93
18. jún 2023

Aaaa doplním že pri 2.tehotenstve som bola sledovaná na hematologii každý mesiac. (Ale bola mi zistená trombofilia) Na gynekológii normálne ako pri prvom tehotenstve.

minik5
26. aug 2023

Ja som mala pri prvom preeklampsiu, v 37tt akútna sekcia, pri druhom nič, pôrod vaginálny na termín, teraz pri treťom zase bohužiaľ preeklampsia, 31t.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre