icon

Ako prekonať strach z tehotenstva kvôli autizmu?

19. mar 2024

Ahojte, mala som rozhovor s kamoskou, u ktorej sa nevedia zhodnut, ci je jej syncek autista alebo nie. Strasne mi vrtaju hlavou, hlavne jej vety...

Ked vie, co ju caka, tak radsej je bezdetna...
Pri porode jej povedali, ze je zdrave dietatko s apgarom 10/10, a nech sa pozriem, aky zivot maju teraz...
Pozera sa pred sebou a pyta sa, kde a kedy sa to posralo...
Povedala, ze iba vtedy by isla do druheho tehotenstva, ak by jej niekto garantoval na 100%, ze dieta bude aj po roku zdrave...

Je mi to strasne luto a zaroven mam velky strach. Planovali sme mat aj my pomaly druhe, ale po tomto rozhorove som svoje tuzby stiahla a citam dookola studie a vyskumy o pricinach autizmu. Nasla som zopar: tazke kovy, plast (hlavne bisfenol A), predcasne narodene deti, testosteron, cukrovka, antidepresiva (ssri), metabolicke problemy... A genetika.

Na tieto veci som sa jej uz nepytala, co a ako mala.

Ako sa preniest cez tento rozhovor? Aky mate nazor na tieto veci?

Strana
z2
liz_lemon
20. mar 2024

obavas sa autizmu, pritom mas x inych chorob, o ktorych nemas ani potuchy, ze existuju, a starostlivost o dieta moze byt narocnejsia

jeliz59
20. mar 2024

@pkgirl30 ďakujem......možno raz.....♥️♥️♥️

evkamotka
23. mar 2024

A ze to prve dieta spadne z preliezky, smyk e sa na schodoch, zrazí ho na chodniku cyklista sa nebojis? A zostane ti leziace v bdelej kome/ochrnute/cokolvek?

Vzdy sa budeme bat, aby sme mali zdravé babo aj detom aby sa nic nestalo. Ale to je potom skor na terapiu, nemat deti lebo "co ak". Vzdy mas co ak. Pracovala by som na vnútornej slobode a lepsom vyrovnavani sa s vymyslenymi alternativnymi realitami, ktore sa s vysokou pravdepodobnosťou nestanu

lolita555
23. mar 2024

@pribinak presne👆ja mám doma kardiaka a keď sa narodil bol úplne zdravý

lolita555
23. mar 2024

Nikto nikdy ti nezaručí zdravé dieťa ,bohužiaľ je to tak a vždy bude.kolkorat sa narodia zdravé deti a potom majú onkologicke ochorenie ,úraz .....proste milion veci sa môže stať.napisem tak moja mama celý život tvrdí že nikdy nemala mať deti(viem že to myslí inak aj keď je to možno hrozné)lebo keď sa rozhodneš mať dieťa ,už sa budeš báť celý život.je dar mať zdravé dieťa,bohužiaľ mnoho ľudí si to neuvedomuje a preto sa všade deje čo sa deje.keby každá zamýšľala ako ty tak by svet vymrel.bohuzial či vďaka Bohu?

Strana
z2