Ako riešiť nepravidelný cyklus a neplodnosť?
Poznáte ten otrasný pocit keď sa nedarí a všetci naokolo majú, len vy stále nie?
Tak v tejto fáze som teraz ja a neviem ako von.
Nech sa snažíme ako koľvek nejde to. Mám veľmi nepravideľný cyklus a môj gynekológ to nijako nerieši.
Poraďte prosím. Ďakujem pekný večer.
A ako dlho sa snažíte? ... pokiaľ je to viac ako rok a gynekológ nerieši, treba ho vymeniť ... a nezameriavať sa na to ... proste sa milujte preto, že chcete, nie preto, že musíte ...
Ved sa pytaj do centra alebo proste chod sama... lekar salamista je to najhorsie, co sa cloveku moze stat, ked sa snazi o dieta... my sme sa po roku presunuli sami...nechceli sme ziadne umele oplodnenie, ale proste poriadne vysetrenia... tam hned odpredu dozadu hematolog (nasli mutacie zrazanlivosti krvi), endokrinolog, hormonalny profil a diagnosticka laparka a prefuk vajcovodov...a aj nasli problemy... odstranili problemy.. zrasty v brusnej dutine davali prec pocas laparky vyse hodiny, pretoceny vajcovod a prirasteny, druhy bol nepriechodny. Bez tej laparky by sme uz viac deti nemali a mohli sa aj na hlavu stavat... teraz mame dvojmesacneho syna prirodzene... necakaj na zazrak, chod tam, kde to lekara zaujima, ze sa trapis a roky utekaju. A hlavne nepocuvaj take, ze na to moc tlacis... mozes byt najviac tuto uni zrelaxovana, ked napriklad neovulujes, je ti to tak prd platne...
@anjelicek26 no ono tým nepravidelným cyklom sa tá ovulácia veľmi ťažko triafa aj to voľakedy nie je vôbec. Môj gynekológ mi chcel dať antikoncepciu na úpravu ale ja som odmietla pretože antikoncepcia mi práve takto rozhodila cyklus. Viete poradiť nejakého dobrého lekára? Ďakujem
Treba zmenit lekara. Mas dosledovanu cez bazalnu teplotu ovulaciu? Nepravidelny cyklus nie je problem, ak prebieha ovulacia. Toto si vies odsledovat aj sama. S ostatnym uz musia pomoct lekari. Drzim palce.
@nklt my zijeme mimo Slovenska, boli sme tu hodinu od nas. Pristup sice ako na beziacom pase, ale uz sa na nic necakalo, spravili vsetky testy, vsetky vysetrenia a len triasli hlavou nad tym, ze na sone proste jeden vajecnik ani nevidno, ci to nebolo mojmu lekarovi divne? A poslali na diagnosticku laparku... a dobre spravili.. nedaj sa uz odbit... ten cas, co sa trapite, si uz mohla kocikovat...
Nestracajte cas a chodte do CAR, ja mam gynekologicku ktora problem realne riesila, absolvovala som rozne vysetrenia, skrz Corony sa to natiahlo a CAR sme navstivili po takmer 5 rokoch snazenia a jedine co som olutovala ze sme nesli skor.
@anjelicek26 môžem sa spýtať, za všetky vyšetrenia sa platí, že? Nič neprepláca poisťovňa, lebo mám posledný stimulovany pokus a ak to nevide chcela by som ísť aj ja na vyšetrenia ale na umelé nie, nakoľko ani partner nechce....
Skúšala si už cyklus s clostyllom ? Nám sa nedarilo 7 mesiacov ale mám celkom proaktívneho lekára, nasadil clostyl potom duphaston a podarilo sa hneď
@alenka1609 ja som ale v nemeckú a neplatila som ani cent.. ale tak moje odvody do zdravotky sú tisícka mesačne,tak aby ešte kasirovali niekde extra by mi len dvihlo tlak.
@alenka1609 vy nemusíte ísť prave cez car na vyšetrenia. Hematologia, genetika, endokrinológia a urolog je zadarmo. Platí sa len spermiogram a reproimunologia. My sme si pochodili všetky tieto vyšetrenia a keď sme prišli do car tak sme už hneď ďalší cyklus mali ísť do ivf. Známa čakala skoro rok na ivf lebo ich z car posielali cez nich na vyšetrenia a dlho to trvalo
Určite by som chcela začať zmenou gynekológa. Ale chcem nájsť takého čo mu nebudem ľahostajná. Tak preto som sa aj spýtala že okolie Trnavy. Lebo môj nemá záujem a pochybujem, že mi bude vedieť dobre poradiť alebo že mi prespíše nejaké správne lieky.
@mimuska328 spermiogram máme za sebou, a na tie ostatné vyšetrenia nás kto pošle? Lebo môj gynekológ určite nie, on to nechce riešiť pretože sa tak vyjadril. Endokrinilogiu mám tiež urobenú. Akurát mi kázala sa ozvať keď budem už tehu, že mi nasadí nejaké lieky. 🤷🏻♀️ Takže ešte treba hematologiu, genetika a reproimunologia.
@alenka1609 obvodný lekar. Na genetiku idete obaja tam stačil jeden výmenný lístok a na reproimunologiu sme museli mať obidvaja vypisovala mi to obvodná. A hematologiu mi tiež dávala obvodná iba mne muž nemusel ísť
Ja som mala nepravidelnu ms pred prvym tehotenstvom. Som si cyklus sledovala snad aj 2roky predtym. Zapisovala vsetky mozne zmeny. Hlieny. Naladu. Pripadne bolesti. Proste vsetko aby som vedela mesiac co mesiac vyhodnotit ovulaciu. A potom sa aj prvy syn podaril ze hned. A nasledne ked nabehol cyklus uz viac menej ok. To len ak 1-2dni meskala ms. Ale nie tyzdne.
Takze ja ozaj odporucam toto sledovanie. Ale aj dalsie vysetrenia.
@matkaakubko môžem ss poprosiť
@nklt Ak ti neprekáža Bratislava, skús doktorku Magdu Gerovú, tej určite ľahostajná nebudeš a venuje sa primárne liečbe neplodnosti, čo nehovorím, že je priamo tvoj prípad, ale vie spraviť podrobné odbery a stav hormónov. Aby bolo sa kam odpichnúť. Akurát nedávno som čítala rozhovor s ňou, tam aj vysvetľuje, ako postupuje, fakt je v tejto oblasti dobrá.
https://m.postoj.sk/154357/nechcem-zeny-stresov...

Kolko mate r a ako dlho sa nedari?