icon

Ako riešiť PCOS a plánovať tehotenstvo?

7. okt 2024

Ahojte. Mám pcos, menzes sám od seba mi nepríde aj niekoľko mesiacov, momentálne viac než pól roka beriem utrogestan, menses mi síce príde tak ako ma, ale úplne slabý ako keby mi len koncil.. takmer žiadne bolesti aj krvácanie úplne slabé.. ovulaciu tak isto nemám a preto je snažiť sa o babo tazke… moja dr vraví nech beriem utrogestan, že nevadi že je menzes slabý ale hlavne že nejaký je.. predtým keď som bravala duphaston tak menzes bol silnejší ale tak isto bez ovulácie.. zmenila som dr a ona mi predpísala utrogestan.. aké vitamíny by ste mi odporučili? Plánujeme s priateľom babo ale keďže ovulacia podľa mna nieje tak to je ťažko taktonotehotniet.. chceme to riešiť aj v centre ale ešte ny som chcela pridať pripadne nejaké vitamíny… máte nejaké rady? Ďakujem za odpoveď.

pet888
7. okt 2024

Inofolic a kyselina listova,ale ak je tak silne pcos,neviem,ci pomoze.Ak to doktorka neriesi,urcite chodte do centra asistovanej reprodukcie,kde vam pomozu nakopnut ovulaciu.

rurutiax
7. okt 2024

Mám to narovnako ako ty. Bez utrogestanu ms ani nemám, ovuláciu som nemala už roky. Brala som aj Clostil na nakopnutie ovulácie, ale nezabral. Dieťatko máme až z umelého oplodnenia, prirodzene to proste nešlo. Teraz som začala brať Inofolic po prvýkrát, lebo by sme si priali už aj druhé a skúšame prirodzene čo to dá, aj keď nečakám od toho zázraky. Takže skús Inofolic a u gynekologičky sa spýtaj na Clostilbegyt ak si ho ešte nemala.

autor
8. okt 2024

@rurutiax a po utrogestane máš silnú ms? Ja som mávala do dupastone silnú aj bolesti aj krvácanie silne.. včera mi po utrpgestane začala ms asi sa len spúšťala dnes z rana to vyzerá silnejsie ale nie take ako pri dupastone… pred dvomi rokmi som skúšala inofolic, vtedy s ex sme sa snažili o dieťa ale inofolic mi nezabral vôbec.. tri mesiace som ho brala.. v tom čase som nebrala dupaston a ms nikde.. potom som brala včeliu kasicku materskú be well be fertile to sa mi zdalo že zaberalo, ovulacia neviem či bola ale ms mi začala chodiť aj sama bez liekov aj keď dlhšie cykly ale aspoň prišla sama. teraz u novej dr mám utrogestan… ovulacia žiadna.. chceme to riešiť aj v car v blízkej dobe. Len neviem či umele alebo mi predpisu clostyl na ovulku

rurutiax
8. okt 2024

Tiež veľmi slabú. Trvá tak 3 dni len a skôr by som to nazvala špinením ako krvácaním a mám krátke cykly okolo 23 dní, ale gynekologička v tom vraj nevidí problém. Navýšila mi dávku z 2tbl na 3tbl, vraj mám slabý prísun progesterónu, lebo ja ms dostanem už počas užívania utrogestanu a vyššou dávkou by sa mi mal predĺžiť cyklus, tak uvidíme. Duphaston som tiež brala, ale už si nepamätám ako ms som mala vtedy. Brala som aj 2 roky antiku, vtedy som nevedela ešte, že mám pcos a vtedy som mávala ms silnú. Každopádne určite skús ten Clostil, to ti vie aj gyn predpísať a potom sonom odsledovať, či rastú folikuly a či prebehla ovulácia. Do centra ešte nemusíš chodiť, IVF už je taká úplne posledná možnosť.

autor
8. okt 2024

@rurutiax ja som mávala pri duphastone silnú ms niekedy až moc silnú. Pri utrogestane to mám ako ty, viac spinenie než krvácanie,.. užívam 3tbl denne a ms pride mi o 1-3 dni po vysadení. A na tu slabú ms mi dr vraví že to je ok hlavne že nejaká je.. a sama mi povedala že mame ísť do centra, v podstate mi to prišlo take že ona mi nevie pomôcť. Keď som k nej prešla tak mi najprv predpísala femoston 1, užívala som ho 3/4 roka a ms sa upravila, posledné cykly som myslím že mala aj ovulaciu.. potom mi predpísala utrogestan a od vtedy to mám takéto .. no vraj mame ísť do centra. Clostyl sa môže pár cyklov užívať preto tam je potrebné aby spermie boli dobre aby bola šanca otehotnieť. Preto mi ona nechce predpísať clostyl lebo ešte nebol partner na spg

autor
8. okt 2024

@rurutiax chystám sa najbližšiu dobu nasmobjednat do centra, dúfam že to nebude na umele opladnenie… keď som bola s ex tak tiež sme šli po troch rokoch snazenia do centra a on mal zle spermie a ja pcos tak nám odporučili len ivf. S terajším sa snažíme rok a viem že u mna je hlavne problém takze dúfam že v centre skúsime najprv clostyl

lupajole
15. jún 2025
@anonym_autor

@rurutiax ja som mávala pri duphastone silnú ms niekedy až moc silnú. Pri utrogestane to mám ako ty, viac spinenie než krvácanie,.. užívam 3tbl denne a ms pride mi o 1-3 dni po vysadení. A na tu slabú ms mi dr vraví že to je ok hlavne že nejaká je.. a sama mi povedala že mame ísť do centra, v podstate mi to prišlo take že ona mi nevie pomôcť. Keď som k nej prešla tak mi najprv predpísala femoston 1, užívala som ho 3/4 roka a ms sa upravila, posledné cykly som myslím že mala aj ovulaciu.. potom mi predpísala utrogestan a od vtedy to mám takéto .. no vraj mame ísť do centra. Clostyl sa môže pár cyklov užívať preto tam je potrebné aby spermie boli dobre aby bola šanca otehotnieť. Preto mi ona nechce predpísať clostyl lebo ešte nebol partner na spg

@rurutiax prosim Vas to beriete vaginalne utrogestan alebo normalne klasicky ustne?

autor
15. jún 2025
@lupajole

@rurutiax prosim Vas to beriete vaginalne utrogestan alebo normalne klasicky ustne?

@lupajole vtedy som mala utrogestan 100, užívala som ústne. Teraz beriem 200vku, boli sme na iui takze od vtedy beriem 200 prvý krat

rurutiax
4. júl 2025
@lupajole

@lupajole ustne🙂