Ako sa neblázniť pri snahe o dieťa?
Žienky ako sa nebláznit, keď túžite po bábätku a neide to? My máme za sebou treti pokus a nič. Ja viem, je to ešte krátko, ale každý mesiac si myslím, ze uz to vyšlo, robím testy, beriem vitamíny a prepína mi. Neviem myslieť na iné a bojím sa, ze to nebude ani o rok a ze to nebude nikdy. Ľahko sa povie "nemysli na to" ale ako sa to da? Úplne mi je do plaču pri každom negatívnom teste, vobec sa neviem uvolnit a nemyslieť na to. Ako ste to zvladali vy alebo čo vám pomohlo vyhnať tie myšlienky z hlavy?
@jasmine_3 naplanuj si vylety, dovolenky, zacni sa venovat veciam pri ktorym by ta otehotnenie obmedzilo-, napr box, joga, behanie. Mne pomahaju dovolenky, kym mma kupenu letenku tak som spokojna a vobec nerozmyslam nad tym ze sa nedari, lebo vlastne mam sa na co tesit. Hlavne si negoogli vybavicky a nefixuj sa na to a neplanuj mat dieta, skor planuj zivot uplne mimo tejto temy. Nic ine nepomoze
My sa snažíme od januára a už som si povedala, že kašlem na to. Keď má prísť, príde. Ak nie, tak nie. Ale je pravda, že už jedno dieťa máme tak som to prestala riešiť.
Ak to takto pojde dalej znicis sa a znici sa vam vztah.
My sme sa s muzom davno bavili, co spravime, ak sa nam nepodari mat dieta (v okoli malo viac parov (aj jeho brat) problem otehotniet, niektori roky). Povedali sme si, ze my dvaja budeme dost, ak nam nebude dopriate dieta tak budeme cestovat a pod.
Tym chcem povedat, ze si sa velmi upela na to, ze chces dieta.. praveze treba zit dalej, nechat tomu volny priebeh a budovat vztah s partnerom, dovolenkovat, mat konicky. Venovat sa vztahu... A ked pride dieta nech vas to potesi, ale nerob z toho zmysel vztahu ci zivota.
my už takmer 2 roky nič, a neriešim to vobec... ale môže to byť tým, že nemáme pravidelný sex. Momentalne pre dlhodobé bolesti v podbrušku idem na laparku..tak uvidíme, či niečo nenájdu..
Nesil to,čím viac budeš tlačiť na pílu,tým viac ti bude z toho šibať a budete obaja nervózni, frustrovaní. Skúste nemyslieť na to a jednoducho sa milovať 😏. Vela šťastia.
@jasmine_3 ja som bola taka istá, každý mesiac plač na záchode keď to prišlo, v marci som si ale povedala už dosť. Nevychádzalo to 4/5 mesiacov, tiež som užívala všetko čo sa dalo. Kúpila som si permanentku, začala som chodiť cvičiť začalo ma to aj baviť, tešila som sa na leto ze keď už nič iné tak budem mat aspoň peknú postavu a užijem si dovolenku aj s drinkami, mala som presne všetko naplánované ze ktorý mesiac začnem chodiť do solarka, potom kedy ku kadernícke a tak. Úplne som vypla co sa tyka snahy otehotnenia, mužovi som povedala ze nech si dava pozor, že po dovolenke zas skúsime a už sa blížil termín menštruácie, začali bolesti tak už som vedela už je to tu a čakala som, meškali 2,3,4 dní zrazu týždeň. Tak som si spravila test a zrazu dve čiarky. A už s 12tt, nebude leto podľa plánov ale to nevadí. Viem ze je to ťažké, na to nemyslieť najmä keď to chceš a druhy ti daju takú radu, však na to nemyslí, nedá sa to. To si musíš sama povedať a nájsť si nejakého koníčka aby si na to nemyslela a určite sa vám to do mesiaca podarí, ako naschvál. Držím palce 🙂
@jasmine_3 Ahoj, ja som uz sice jedno dieta mala, ale chceli sme este jedno. Nedarilo sa 2 roky, medzitym jeden potrat. V mojom pripade to bolo tak, ako sa to hovori. Nechala som to tak, kedze uz aj vysoky vek, povedala som si, ze ved mi bolo dopriate aspon jedno dieta, za co som vďačná, niekto nema ani jedno. Urobila som si plany, chcela som si kupit nové auto... a zrazu, tesne pred nástupom do prace po rodičovskej dovolenke bum, dve čiarky.
Ake chapem, ze ovela tazsie je to vyhodit z hlavy, ked este clovek ziadne dietatko nema a velmi chce.
Velmi drzim palce🍀
teraz v júni sú to presne tri roky, odkedy sme sa my začali snažiť.. nič nepomáhalo, boli to dlhé mesiace a veľa sklamania.. nakoniec u nás našli príčinu - ja PCOS a anovulácia, muž zlé morfológia spermií.. potom sme chodili rok do CAR, boli sme na umelom a aktuálne som v 8tt.. bola to veľmi dlhá cesta a uvidíme, čo nás ešte čaká.. som oprimista a verím s dobrý koniec 🙂 my sme si pomedzi snaženie našli veľa záľub - snažili sme sa veľa cestovať (áno, aj cez Covid - vlani sme boli 4x v zahraničí), chodili sme na squash, dlhé vychádzka, trávili sme veľa času s rodinou.. proste treba sa niečím rozptýliť
Rezignovala som uz pred rokom a napriek tomu- zazracne sme dieta nepocali, ako tu mnohe 😆 Od zaciatku su to uz 4 roky a presla som mnohymi fazami. Keby som na zaciatku vedela, ze to tak dlho potrva (a teraz zas viem, ze to potrva este dlhsie...), asi sa zblaznim. Pomaha mi stale len verit, ze sa to nejak vyriesi (riesime to aj po zdravotnej stranke), ze sa nejak k tomu raz dostaneme (adopcia?), ze sme este mladi, ze mnohi maju prve dieta aj v 40ke a je to ok a keby nahodou, aspon budeme vyzretejsi, zabezpecenejsi a to rozhodnutie mat deti bude naozaj ,,preverene casom", nie neuvazene. A tiez pomohlo najst si ine zamerania a zaujmy v zivote, deti nemusia byt jedinym naplnenim.
@jasmine_3 ahoj. Ja si myslim, ze to je individualne kolko to bude trvat, kym sa upokojis. A hlavne je to v hlave. Mozeme ti tu radit cokolvek, kym si to nezrovnas v hlave, tak sa budes stale trapit ak to nevyjde. Ja som sa upokojila po viac ako 3 rokoch a rady nemysli na to ma vytacali najviac na svete. Najhorsie bolo minule leto, lebo som si ho vobec neuzila a pamatam si z neho len, ze som stale plakala a riesila doktorov, kde co sa dalo, tak pokazili. Teraz je to uz 4 roky a uz som si povedala, ze mam uzasneho manzela, ktory ma miluje. Mam super pracu, ktora ma neskutocne bavi. Su ludia, ktori su na tom este horsie. Nemaju partnerov (alebo maju, ale du to blbci) alebo nemaju vlastne byvanie. Zacala som sk vazit to co mam a som za to neskutocne vdacna a ak by to babatko neprislo, tak nechcem sa obzriet do svojej minulosti a spominat iba na to ako som sa trapila.... Takze musis si ty sama povedat, ze je to v pohode, ked to hned nepride. Lebo su ludia, ktori cakaju roky (verim, ze to tvoj pripad nebude). Ale si zober, ze keby nahodou aj vam to trva par rokov, tak ked budes takto vysilovat kazdy mesiac a trapit sa, tak ake budes mat spomienky? Radsej si uzivaj a vsetko co radia baby..... A inak, ja neplodnost odporucam. Zmenilo ma to len v dobrom. Som viac trpezliva, viac si vazim to co mam, a myslim si, ze aj to dietatko budem viacej lubit, kedze bude vytuzene
@jasmine_3 čo najviac si zamestnaj hlavu prácou, koníčkami, proste hocičím iným.. čím viac to budeš riešiť tak na ten just sa nebude dariť. Telo reaguje na stres a napätie a to ti k otehotneniu určite nepomôže.
Nestresuj sa že s vami niečo nie je v poriadku, bežný zdravý pár má začať pátrať a riesit ďalšie možnosti až po roku snaženia. Dovtedy je to uuplne normálne a v pohode.
Takže čo najviac sa uvoľniť a držím palce. 😊
A testy rob až keď ti bude meškať MS.
@jasmine_3 to panikáriš po troch mesiacoch? Ja som to najskôr pochopila, že ste absolvovali tretí vklad. Na čo je ten stres dobrý? Veď to nie sú preteky, nechaj tomu voľný priebeh, keď sa do roka nezadarí, potom rieš.
@jasmine_3 nemysliet na to na prikaz sa neda. My sme sa snazili 10rokov, aj som na to nemyslela, aj myslela, aj plakala, stresovala, aj nestresovala a nic. Ziadne "nemyslela som na to a podarilo sa" sa nekonalo. Tak to vobec nefunguje. Teda vlastne podarilo sa niekolko x, ale potratila som.
Veela IVF, hormonov.
3 mesiace je absolutne NIC. Musis si hovorit toto, inak sa zblaznis. Lebo 3 mesiace snazenia je naozaj strasne, STRASNE kratka doba aby sa to podarilo 😉
Podla mojho nazoru ziadna rada neexistuje. A neda sa na to nemysliet, a to pochopia naozaj zeny ktore si to prezili . My sme sa s manzelom snazili dva roky o babatko. Nezaberalo nic , dovolenky, vylety , akcie s kamaratmi, stacilo mi ked som videla niekoho s dietatom a hned ss mi to vratilo. Po dvoch rokoch sme si povedali ze teda asi nebude vsetko v poriadku, tak sa dame vysetrit. Vysli nam obom nie velmi pozitivne vysledky , a bol nam doporuceny priamy vklad, ale ze mame skusat aj tak dalej. V ten den ked mi to oznamili som mala 25 narodeniny, a samozrejme som sa zrutila , mala som naplanovanu oslavu a chcela som ju zrusit. Manzel ma nakoniec presvedcil, pozvali sme kamaratov, nakupili alkohol ( nechcem sa tym teda chvalit ale co 25 ma clovek iba raz :D ) Zurka to bola riadna, oslavovali sme dva dni. Cakalo ma este nejake vysetrenie ktore bolo treba absolvovat pocas menzesu , no a ten uz neprisiel, a doma mam 5 mesacnu dcerku. Tymto samozrejme neradim nikomu, ze riesenie je bujara party a vela alkoholu :D Chcem tym povedat, ze vsetko pride v ten pravy cas , netreba sa prepinat, a ak to naozaj bude trvat dlho , treba navstivit lekara a necakat na zazrak. Drzim palce, naozaj 3mesiace snazenia este nie su dlha doba 🙂 Prajem vela stastia , urcite to pride 🙂
My sme cakali na vytuzene dve ciarky viac ako 5 rokov, pocitovo sme si za tie roky presli vselicim, aj vztahom to mavalo. Nam naozaj pomohlo vypnut. Rozhodli sme SA zacat riesit adopciu a vtedy to prislo. Tri mesiace su strasne malicko casu, takze si skus viac uzivat zivot a menej stresovat. Drzim palce.
@simona1306 nam praveze pomohlo cestovanie, vylety atd.. bol to taky svetly bod v nasich zivotoch, mali sme sa na co tesit a na co focusovat.. a to sme sa snazili o dieta takmer tri roky.. vsetko je aj o hlave, povahe cloveka a nastaveni
@7lenka11 super ked vam to pomohlo, gratulujem . Bol to vas pripad, moj je iny . Nikto z nas autorku nepozna aka je , chcela radu a mozno nejake skusenosti ako sa nezblaznit. Ja som sa iba podelila o tu svoju skusenost.
@jasmine_3 presne som mala to iste..kazdy len nemysli nato a potom to pride...ale to sa neda nato nemysliet...a ako zakon schvalnosti vsade same tehotne...skusali sme aj dovolenky a neviem co a stale nic...partner bral zinok a selen (to sa odporuca pre chlapa na spermie) a zacal aj sportovat a ja som pila alchemilku (ale len cez ms) a ostatne dni som pila caj gravozen (da sa zohnat len v CR) a v jeden den som sa ponorila do svojich myslienok ze co ma najviac stresuje...nakoniec som rezignovala uz mi to bolo jedno a odatranila som vsetko co ma stresuje...a neverila som vlastnym ociam ked mi dalsi mesiac vysiel pozitivny test ❤🧐 ak to nejde treba nejaku zmenu staci aj nepatrna..kazda zmena sa prejavi v kvalite spermii o 2 mesiace
@jasmine_3 tak, že si povies že do roka alebo do dvoch sa určite podarí a nebudes sa stresovať po troch mesiacoch .🙃No teda ja som sa tak utešovala, ale ja plačem do vankusa dva roky každý mesiac od svadby a čo mám na to povedať,,,chapem že by si chcela bábätko hneď ale po troch mesiacoch sa nedajú robiť žiadne závery,zbytočne sa trápiš ked je to veľmi krátko.Pomysli si na tie ženy čo sa trápia aj 5 a viac rokov čo majú oni povedať. Ja si vravím že nie som sama a je veľa žien čo tak dlho a ešte dlhšie čakajú 😔
po troch rokoch sa už na to vyprdneš😉
Ďakujem vám za všetky rady ❤ Ja si uvedomujem, ze 3 mesiace je krátka doba a práve preto som sa pýtala na rady, lebo keď už teraz prežívam taky stres tak sa bojím ako to bude o rok, dva.... Preto chcem čím skôr pracovať na tom aby som sa od toho nejako odosobnila aby som sa časom z toho nezblaznila. Obdivujem každú jednu z vás, ktorá si s tým poradila a stále verí a čaká na tie svoje dve čiarky. ❤
@maranta_leuconeura ďakujem že sú ľudia ako ty, ľudia, ktorí zázračné neotehotneju keď na to zrazu prestanú myslieť....tiež sa snažíme už dva roky...medzitým sme stihli svadbu kúpu nehnuteľnosti sťahovanie novú prácu a aj vyšetrenia v CAR ...takže to že myslíš na niečo iné neznamena že deti prídu...
@mmm2mmm uprimne, to je asi najvacsie klise, ,,ze prestan na to mysliet", vzdy ma to rozculi 😠 ja som mala za tie roky len par chvil, kedy mi trochu prepinalo so snazenim. Ale nikdy som si nerobila ovulacne testy, nikdy nerobila tehotenske par dni po sexe a nefotila sem snehobiele testy a nepytala sa ci je tam ciarka a som tehotna 🤦 Takze sa nepovazujem za nejaku hyperaktivnu snazilku, ze by som nemyslela na nic ine. Len ma to jednoducho vzdy v obdobi menstruacie alebo inych situacii v suvislosti s detmi zamrzi, rozplacem sa a podobne. Ale nezijem len pre to a nemyslim len na to 🙄

@jasmine_3 po nejakej dobe to skratka pride ze si povies ze kasles na to. a u nas to prave vtedy vyslo…