icon

Ako spoznáte, že máte ovuláciu?

adka998
21. máj 2020

Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, ako spoznáte na sebe kedy máte ovulaciu? Mám PCOS a z posledného hormonalneho obrazu zistil dr., že mám anovulačný cyklus. Jediné čo užívam je inofolic. Tak by ma zaujimalo ako to zistim ze kedy tá šanca je a kedy nie je vôbec... Ďakujem za akékoľvek rady 🙏❤

pininka1
•
21. máj 2020

Ja som si vždy počítala od posledného menzesu aj keď nepravidelného a sledovala som hlien. Tiež mám cysty a ešte kopec iných veci, ale stále som otehotnela na prvý šup, len raz na tretí pokus pretože som práve malé dve ovulácie do mesiaca pričom jedna bola falošná

zojanka
•
21. máj 2020

Jedine ovulačné testy, pozorovanie ovu príznakov (hlien), meranie bazalnej teploty... najlepšie všetko spolu 😅 ale dá to zabrať. Alebo chodit na sono k dr na potvrdenie ovulacie.

adka998
autor
•
21. máj 2020

@zojanka @pininka1 no lenže ja mám výtok každý deň 😁😁

pininka1
•
21. máj 2020

@adka998 lenže to je iný výtok, ten pri ovulácie je priesvitný a tahavy ako lepidlo. Nieje biely a husty

zojanka
•
21. máj 2020

@adka998 preto píšem že nejlepšie je ovu testy + sledovanie sa + bazalna.

adka998
autor
•
21. máj 2020

@zojanka koľko ťa to približne vyjde na mesiac? Nikdy som tie ovulačné testy neskúšala ani to moc nepoznám

zojanka
•
21. máj 2020

@adka998 záleži či kúpiš v lekárni - tie su dost drahé, alebo aj baby na mk predavaju po 0.4€ za kus, alebo objednáš z číny. Ja miniem asi 6 testov za mesiac. Viem keby mám mať +/- ovuláciu. Ale baby s dlhými cyklami minú určite viac. Je tu veľa tém o tom.

zojanka
•
21. máj 2020

@adka998 meranie bazalnej teploty je asi najspolahlivejší spôsob potvrdenia ovulácie, len mne sa na tom nepáči že teplota napovie kedy ovulácia BOLA a nie kedy BUDE.

kiki23
•
21. máj 2020

@pininka1 ahoj,môžem sa spýtať,či ti tie cysty robia aj nejaké ťažkosti? Bolesti?

pininka1
•
21. máj 2020

@kiki23 ja som o nich vôbec nevedela, kebyže nejdem k inej lekárke a ta ma na to upozornila.

desire_64
•
23. máj 2020

Ahoj môžem sa spýtať na názor je podľa vás najsilnejšia čiarka ovulácia? Podla appky je najsilnejšia čiarka deň pred... Tento mesiac som mala predĺžený cyklus miesto 33/34dni na 42 tak som z toho magor.. Ďakujem

lauritkatesty
•
25. máj 2020

@desire_64 ahoj, ani jeden nie je pozitivny. jedine ten štvrtý zhora sa trochu bližil k tomu- skoro rovnake, možno si nevystihla uplny vrchol LH. o ktorej si ho robila ??

desire_64
•
26. máj 2020

@lauritkatesty okolo 15tej ako všetky 🤷‍♀️môže byť že to nebola ta správna hodinka

lauritkatesty
•
27. máj 2020

@desire_64 jj. Ked su skoro rovnake,je dobre urobit este jeden s odstupom par hodin