Ako správne používať ovulačné testy?
Ahojte baby mám takú blbu otázku ale prvý krát idem používať ovulačne testy. A teda, čítam návod a tam že ak mi vijde pozitívny tak o 24-48h bude ovulácia to teda znamená že v deň keď budú dve čiarky ešte nemám ovuláciu? 😀 Lebo dávalo by mi to logiku že keď vijde pozitívny tak mám ovuláciu 😀
@1mimka18 aj v januari som mala pozitivny ovu test... Snažili sme sa raz a zostala som tehotná... Skončilo to MA.... Dúfam ze teraz bude všetko v poriadku
@1mimka18 no ak bude slabší, pravdepodobne už si zachytila vrchol a teda platí, že ovulácia príde do cca 36 hodín. Ale hovorím, ak nesledujes napríklad teplotu bazalnu, alebo folikulometriou, tak by som testovala, kým naozaj nebude bledý. Ak teda ovuláciu necítis.
@bambulka711 aha takže ma byt bledsi ak bude rovnaký nieje zachytený vrchol ? Ráno som mala kus bolesti v podbrušku nejakú chvíľu
@1mimka18 áno, presne ako píšeš 🙂 mne vydrží tmavý dosť dlho, niekto ledva zachytí vrchol.
@bambulka711 aha takto no ja som bola v Tom že keď je tmavý hneď je že ide ovulácia dnes Max zajtra. Takže kým bude tmavý nieje ovu až keď začne blednút? Teda netreba sa dnes zajtra snažiť ? 😀
@1mimka18 takto, vo všeobecnosti je to tak, že ovulácia je 12-48 hodín od posledného pozitívneho testu. Ale keďže testuješ prvý mesiac, nevieš, ako to u teba prebieha. Test máš už v každom prípade pozitívny, tak sa dnes určite posnažte pre prípad, že by si to mala ako ja - do 12-24 hodín. Spermie prežijú 2-3 dni, ak nemáš protilátky ako ja. Skús ešte neskôr poobede spraviť ďalší a porovnať si ich. Ja mávam najtmavsie okolo 5-6.
@bambulka711 spodný je teraz robený
@1mimka18 uvidíš, keď uschne, podľa mňa je tmavší, ale ten v strede sa mi teraz ešte stále nezdá byť úplne pozitívny. Skús si nainštalovať aplikáciu premom, tam vieš dať fotku testu a vyhodnotí ti ho.
@bambulka711 takže myslíš že ešte nemám ovu?
@bambulka711 neje tá druhá úplne slába ale asi kus slabšia ako bola ráno
@1mimka18 dôležité je, aby tá čiarka bližšie k tej časti, ktorú namáčaš, bola rovnako tmavá alebo tmavšia. Podľa mňa ten posledný test už pozitívny je určite ✊
@bambulka711 myslím že je tmavšia tá bližšie k tej namočenej časti. Takže hurá do toho vravíš 😀 dnes zajtra. Veľmi dúfam že sa zadarí chceli by sme súrodenca k nasemu malému 💙
@1mimka18 určite dnes aj zajtra na to skočte. Spermošky vydržia čakať na vajíčko 2-3 dni. Ja som dnes mala prvé IUI, takže teraz len čakať na výsledok 😊 držím palčeky
@1mimka18 ja som kupila tu, ale mavaju ho aj v lekarni.
https://www.adiel.sk/donna-ovulacny-mikroskop/
@bambulka711 ďakujem za rady 🙃 včera sme supli NATO dnes tiež čakám kedy príde muž z prace 😂 dúfam veľmi že sa podarí....ty máš vlastne tiež jedno dieťa a snažis sa o druhé?
@1mimka18 držím palce. Ja ešte nemám ani jedno. Akurát včera sme boli na IUI, takže dnes som 1dpo a čakáme, či sa zadarilo 🙂
@bambulka711 tak držím palce môžem ešte otázku? Včerajšie testy si videla. A dnes mi nedalo ostal mi ešte jeden tak som spravila že čo ukáže ak dnes ukázal už len 1 čiarku? Tak to znamená že som včera správne zachytila vrchol?
@1mimka18 áno, ten druhý od vrchu je už úplne pozitívny, dnešný už negatívny. Takže ešte aspoň dnes skočte na to 😀A nerob ovulačné testy pred obedom, resp. treba až po desiatej, lepšie je až okolo obeda alebo poobede.
@bambulka711 ďakujem ten druhý je asi skôr tretí len sa pomotali to je ten z večera včera asi 15:00 robený. Dnešný je robený 10:05 cca. My sme skočili na to už aj včera ale tak skončíme aj dnes 😀
@1mimka18 ano, všimla som si, že si si ich vymenila 🙂 a dobre ste spravili, ja mám ovuláciu na 99% vždy do 24 hodín, takže my tiež ideme na to hneď a spermie si počkajú. Už mám vyšší vek a nemám ilúzie, že vajíčko vydrží čakať na ne 24 hodín, ako sa hovorí.
@bambulka711 ja som tiež vravela mužovi že radšej dnes aj zajtra ako to zmeškať. Lebo je to síce len druhý mesiac ale je to strašné na psychiku čakať vkuse ci sa podarilo. Muž síce hundral že načo také testy že to sú len dajake blbosti 😀vravím keby ideme podľa apky tak mi ukazuje Ovu v nedeľu čiže by sme to mohli aj pekné zmeškať keďže akurát včera chcel muž pauzu keďže sa snažíme viac menej denne cez plodné dni 😀 my tak veľmi dúfame v súrodenca pre malého teraz v októbri bude mať 2 💙
@1mimka18 no, my sa snažíme rok, takže ti rozumiem. A ja mám skoro 38 rokov, takže už to na mňa riadne dolieha...
@bambulka711 ja ti verím...a dúfam že sa vám podarí potom daj vedieť💙 ja by som tak chcela ešte dievčatko ale aj chlapček druhý môže byť. Dúfam že aspoň tie testy pomohli možno sme minuli mesiac zmeškali ovu keďže sme šli podľa apky a možno akurát sme sa nesnažili
@1mimka18 ono je najistejšie sa snažiť tak každý druhý deň a vtedy máš istotu, že sa trafíte a nemusíš sa stresovať testami. U nás sa kvôli mojej diagnóze musíme chrániť a naozaj to presne načasovať, tak mi nič iné nezostáva 🤷
@bambulka711 dnes som si robila test že čo mi vijde keďže podľa apkt mám dnes ovu..a úplne negatívne jedna čiarka
@1mimka18 to iba potvrdzuje, či hovorím všetkým, že aplikácia je dobrá iba na značenie menzesu, styku, pocitov, ale bez ďalších vecí nemá šancu správne vyhodnotiť ovuláciu 🙂
@bambulka711 už súhlasím doteraz som jej verila...
@1mimka18 a pozor na to, ovulácia väčšinou býva až 24-48 hodín po pozitívnom teste, takže aj keby dnes náhodou ovuláciu máš, test by už negatívny tak či tak.

@bambulka711 ešte taká blbá otázka. Večer by mal vyzerá rovnako ako ráno áno? Ak by bol slabší napríklad čo to znamená?