icon

Ako zabrániť potratu?

zazrak1991
1. máj 2021

Ahojte baby v januári som potratila v 4tt,akurát nám ukázal test 2 paličky ,potešili sme sa a na druhý deň som začala krvácať a bol koniec 💔 teraz sme si povedali že vyskúšame znova ,ale mám veľký strach že sa to zase stane. Existuje niečo čím by som vedela pomôcť bábätku aby tam zostalo? Nejaké vitamíny ,čaje ? Zdravo sa stravujem a beriem kyselinu listovú. Už sme sa začali aj snažiť ,čakám či príde menzes budúci týždeň tak preto mám z toho stres 🙏 tie čo ste si tým prešli ,viete niečo poradiť?

Strana
z2
any_soj
1. máj 2021

@zazrak1991 ja mám vždy utrogestan (progesterón, kľúčový hormón v tehotenstve, zabraňuje krvácaniu a vyživuje dieťa) od ovulácie, v prípade pozitívneho testu aj hneď fraxiparine preventívne, hoci hematológie je ok - môj doktor (Wallenfels, Žilina) to rieši hneď po prvom potrate, nie ako niektorí, že rovno povedia, že až po 3 či 4. Pýtaj si isto krvné testy aspoň na hormóny 🙂 mne robí na každej poradni a podľa toho upravuje dávku.

simonkasim
1. máj 2021

@zazrak1991 niekedy sa to nedá ovplyvniť príroda je silnejšia ako my 🙂 ja som tento mesiac mala to isté a to som si dala aj progesteron aby to vydržalo. No bolo to skoro čiže sa nedá hovoriť ešte ani ze to bol plod. Ono ak sa aj stane, že tak skoro odíde, niečo sa nespojilo v poriadku, mohla nastať genetická vada a embryo bolo, poviem to škaredo, vadne, poškodené 🙂 neboj sa ak nájdeš aj 2 čiarky zavolaj porad sa. Mala si ísť aj tak na kontrolu a povedať ze sa ti to stalo 🙂

lucyjka6
1. máj 2021

@nttnnt ano a preto ma deti z IVF

kacka1989
1. máj 2021

@maminkadeticiek akože pardon... Ale čo je toto za spôsob vyjadrovania sa, že netáraj? To sa bežne takto bavite s cudzimi ľuďmi? Samozrejme, že pitie alkoholu a fajčenie v tehotenstve je ohrozujúce na vývoje plodu to som nenapísala, že nie.. tak to zmažem komentár aby ste mohli lepšie spat... Ale v malom množstve ak si dá žena na začiatku tehu dajme tomu 2dcl vína a nevie o tom, že je tehotná tak šanca, že sa niečo privodi a ohrozí plod je mizivá

zazrak1991
autor
2. máj 2021

@simonkasim ja som samozrejme bola hneď u lekára keď som krvácala 🙂 písala som to aj v komentároch ,ja by som si nedovolila neísť 🙂 povedal že keďže už mám jedno dieťa tak to mohol byť naozaj poškodený plod , Resp. Vajíčko alebo spermia a preto odišlo a že sa to nemusí opakovať. V prípade že by sa to stalo znova tak ma chce poslať na nejaké genetické vyšetrenia pre istotu

miska992
2. máj 2021

@zazrak1991 na genetike v 99% nenajdu nic, karyotyp bude ok. Skor henatologicke vysetrenie a reprodukcna imunologia. Lekar ti kludne moze nasadit preventivne clexan/fraxiparin aj hned po ovulacii ak by nahodou. 😉

Strana
z2