icon

Ako zistiť, či môžete mať deti?

27. nov 2024

Ahoj ako zistím či môžem mať deti?

silvusias
27. nov 2024

No to ti povie jedine lekár. S ním ti nenapadlo to riešiť?
Mne ako teenagerke bolo povedané, že na to, aby žena mohla mať deti, stačí, že má menštruáciu, ale očividne to tak nefunguje. 😉

thereisabear
27. nov 2024

Jedine skúsiť, či sa podarí.

heln
27. nov 2024

muz ci zena? zena ak ma maternicu a dva funkcne vajecniky, pravidelnu menstruaciu, tak je predpoklad, ze moze mat deti. da sa urobit krvny test na AMH, ten ma tiez vypovednu hodnotu. u muza myslim ze staci spermiogram.

colsami
27. nov 2024

Ano, jedine skusit. To ani ziadny lekar nezisti a nepredpovie, ci s danym partnerom dieta realne mat budes, aj napriek tomu ze budete obaja uplne zdravi.

tetapetra
27. nov 2024

@silvusias ani lekár ti to len tak nepovie. Kamoške tiež gyn. povedala,že má takú panvu, že len rodiť. Nakoniec ma obe deti po umelom.
@autorka nezistis to len tak, a ani dr to len tak nezistí. Ak sa neradi otehotnieť, vtedy sa to začína riešiť

autor
27. nov 2024

Bojím sa že nebudem mať deti, musela som brat dlho antikoncepciu 10 rokov bez prestávky

januska12323
27. nov 2024

Pokiaľ máš maternicu a vaječníky je veľký predpoklad, že budeš mať deti. Nezdá sa ti niečo?

martul
27. nov 2024

Brala som 17 rokov a ostala som tehotná dva mesiace po vysadení, takže...

kulumulu123
27. nov 2024

@silvusias mne lekár v 25povedal že deti jedine s ivf vraj inak nemám šancu v 35 som otehotnela na úplne prvý pokus bez ivf, potom v 40 mi Dr na prestížnej klinike n a základ testov povedal "pani vy ste v prechode ale skúste ešte ivf" o rok nato som tiež otehotnela bez ivf, takže k tým lekárom a testom asi toľko...
Autorka tebe ak nemáš pre lekára viditeľnu diagnózu (TJ na Sone niečo čo očividne zabrani tehotenstvu) tak ostáva iba skusit a uvidíš... Ak deti neplánujes tak toto rozhodne nerob a daj si nejakú antk.

lasona
27. nov 2024

Tiež som brala antiku 10 rokov a úplne v pohode som mala dieta

zltalienka
27. nov 2024

Dnes je už toľko neplodných žien a majú aj maternicu, aj 2 vaječníky, aj menštruáciu pravidelnú. Na toto by som sa nespoliehala.

kiki68
27. nov 2024

Nijako, to zistis po aspon roku skusania. Totiz deti mozes mat, ale mozno nie s danym partnerom

pabla99
27. nov 2024

@zltalienka zatiaľ najlepší komentár tu .
Môžeš mať menštruáciu pravidelnú aj dva vaječníky, maternicu a nemusíš byť OK.
Môžeš mať nepriechodné vajcovody. Vysoký prolaktín, problém so štítnou žľazou a mnoho iného…
Ako zistíš či môžeš mať deti? Skúšať to. Ak to nepôjde po roku si spraviť vyšetrenia. Toť vsio…

autor
27. nov 2024

@kulumulu123 nemám žiadnu diagnózu, písala som že beriem atk preto mám obavy že deti mať nebudem.

oblecenie99
27. nov 2024

A viaceré ti tu napísali, že brali tiež a otehotneli. Ja som brala viac ako 13 rokov bez prestávky a po vysadení som otehotnela hneď po vysadení a to len na jediný, prvý a posledný pokus. To, že berieš tabletky ešte neznamená, že budeš mať s tým problém. Keď dieťa chceš, tak treba skúšať a uvidíš. Ak ešte nechceš, tak sa zbytočne zamýšľaš. Mám kamošku, ktorá v živote nebrala antikoncepciu, žije zdravo, nepije, nefajčí, ani jej muž, majú výsledky v poriadku (nič také tam nemajú, ktoré by bránilo počatiu) sú mladí a 9 rokov sa im nedarí. Mám aj takú, ktorým sa nedarilo, boli aj na umelom, nevyšlo a potom zrazu otehotnela prirodzene. Tiež bola mladá, vo svojich dvadsiatych rokoch, nie 40 plus. ALe potom mám tiež kamošku, ktorá má tri deti po sebe, prirodzene a všetky mala nad 35. Bez problémovo, od počatia po tehotenstvo.

kulumulu123
27. nov 2024

Nečítala som diskusiu iba otázku ak ich momentálne neplánujes tak tu antk ber ďalej ak áno ostáva ti iba skúsiť a uvidíš... Všeobecne antk zabraňuje otehotneniu iba kým sa užíva a užíva sa podľa navodu inak žiaľ nie je zaručené že funguje....

autor
27. nov 2024

@kulumulu123 užívať ju budem, no nie už dlho🙂

klejkaez
27. nov 2024

Ja tak isto som 11r brala antiku a do roka tresk 😃🫣. Kým sa telo zbavilo hormónov, zmien, dôsledkov antiky.

macekovam
27. nov 2024

ja som ju brala 10 rokov a na na 2. cyklus som bola tehotna.