icon

Ako zistiť, či sa blíži ovulácia?

lenuss1992
9. feb 2025

Bude?

Ako zistiť, či sa blíži ovulácia?
barka1
9. feb 2025

@lenuss1992 to nikto nevie

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@barka1 takze toto není ovulácia musí byť silnejšia čiarka ?

denisa_deniska
9. feb 2025

@lenuss1992 ovulácia by mala byť 12-48 h po pozitívnom teste, ale aj tak ti nikto nezaručí, že naozaj nastane. Tento test je TAKMER pozitívny - druhá čiarka nie je rovnako silná (alebo aj silnejšia) ako kontrolná. Otestuj ešte večer (obmedz tekutiny).

denisa_deniska
9. feb 2025

@lenuss1992 takto vyzerá pozitívny test. 🙂

michicka
9. feb 2025

@lenuss1992 nemerias náhodou aj bazalnu teplotu? Lebo ovulacne testy ti nedajú 100%odpoved

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@denisa_deniska takže toto sa ani neblizi k uvulaci včera som mala slabšiu čiarku
@denisa_deniska
@michicka nie nemeriam

barka1
9. feb 2025

@lenuss1992 ovulacia = uvolnenie zreleho vajíčka. To, že je pozitivny test, nezarucuje, že ovulacia aj prebehne.
Kazdopadne sex každý druhý den a testy mozes zahodit.

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@barka1 každý druhý deň máme milovanie a nedarí sa tak som začala s ovulacnymi testami

barka1
9. feb 2025

@lenuss1992 či máš ovulaciu testom nezistis. Meraj si ráno BT a zapisuj do grafu

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@barka1 to musím v rovnakom čase že iba z postele to sa mi nedá lebo robím na tri zmeny

barka1
9. feb 2025

@lenuss1992 nie v rovnakom čase...staci po hlavnom spánku, min.po 4 hodinách. Každopádne testy ti nepovedla, či ovulujes.
Potom už zostava len folikulometria.

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@barka1 takže stačí keď sa vyspim 4 h a zameriam teplotu nemusí byť rovnaký čas?

barka1
9. feb 2025

@lenuss1992 myslím, že áno, málo by to fungovat

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@barka1 koľko musí mať teplomer stupňov aby som mala ovuláciu

denisa_deniska
9. feb 2025

@lenuss1992 kupuje sa na 2desatinné miesta, hľadaj presne bazálny teplomer, nedá sa používať klasický a malo by sa to presne v rovnakom čase (baby si aj budíky nastavovali), a spánok tých 6hodín nepretržitý.
A ten test sa “blíži” k ovulácií, ja už keď som mala druhú čiarku silnejšiu, tak som potom merala 2x denne a pekne som to vychytala. Deň nato ma dosť bolel vaječník, takže som vedela, že prebehla 🙂

denisa_deniska
9. feb 2025

@lenuss1992 to sa nedá ale povedať, koľko stupňov, jedná sa najmä o zmenu teploty (reálne o 0,2st a pod., príklad), úprimne, ja keď som si všetko preštudovala, čo mám robiť, to musíš merať pravidelne každý mesiac, zapisovať do grafov a porovnávať - tak som sa na tom zatiaľ vyprdla, testujem testami..

zanzilady
9. feb 2025

Ahoj 🙂 ak nevieš vyhodnotiť ovu test odporucam Appku premom. To ti povie vi je pozitívny, pripadne vidíš ako ti Lh hormón stúpa/klesa pred ovu. Radim pre potvrdenie ovu merať BT, slebo sa dohodnúť s DR a chodiť na folikulometriu. Držím palce

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@zanzilady po anglicky moc neviem 🤣🤣

lenuss1992
autor
9. feb 2025

@zanzilady mne to ukazuje čudné až v aprili

malenka7
10. feb 2025

Ovuláčné testy sú ok, ale zas netreba sa na ne striktne spoliehať… ja som chodila na folikulometriu a akurát som mala anovúačný cyklus a ovulacne testy ukážkové :D akurát nimi som zistila, že mám posunutú ovulaciu 18-20DC nie 14DC ako v učebnici :D čiže ak chceš vedieť či ju naozaj máš, šla by som a tým za gynekologickou a pár mesiacov nech ta odsleduje folikulometriou 🙂