Ako zvýšiť šance na dievča alebo chlapca?
Ahojte..chcem sa spýtať..ak ste chceli viac dievca alebo chlapca..skúšali ste nejaké metódy.. napr čas ovulácie.. strava..a pod?
Veľa žien je rado,keď sa im vôbec podarí otehotnieť a nie ešte vymýšľať nejaké metódy aby mali chlapca alebo dievča ..budeš snáď menej ľúbiť dievčatko,ak sa ti narodí,lebo si chcela chlapčeka ?Alebo naopak ?
Pokial ma pamat neklame, to ci bude chlapec alebo dievca zavisi od spermie konkretne pohlavny chromozom ktory si nesie. Neviem si predstavit metodu ktora dokaze ovplyvnit spermie nesuce predurcene pohlavie zenske ci muzske.
Podla mna funguje styk pred ovuláciou (dievca), počas (chlapec), u nás to platilo v oboch prípadoch.
@tramtada31 Podľa mňa funguje biológia. Treba si trochu naštudovať 🙂
@tramtada31 tak je pravda, ze dievca mame zo styku 4-5 dni pred ovulaciou, ale chlapca tiez, 2 dni pred ovulaciou.
Sestra caka dalsie dievca a hovprila, ze styk 1 den pred ovulaciou. Takzeto mas asi tak 50/50 😅 stale.
@tramtada31 ano aj my mame spred ovulácie dievčatko a vraj počas ovulácie bude chlapec
Ja mam 2 chlapcov a 1 dievca. Pri chlapcoch sme mali styk presne na ovulaciu a pri dcere asi 3 dni pred ovulaciou.
Neberie mi hlava, že sa stále nájdu ženy, ktoré si myslia, že sa to da ovplyvniť...
Podla mna ti sex pred ovulaciou moze zvysit pravdepodobnost dievcatka a sex v case ovulacie chlapca. Ale zvysit pravdepodobnost neznamena, ze to tak naozaj bude. Ja cakam dievcatko splodene v den ovulacie ☺️
Nic som neskusala, v 39 si rada, ked otehotnies a ha som rada, ze bez problemov na treti cyklus vyslo. Tie metody su vzdy 50:50
@kiki68 aj ja mam 39..a co čakáš
@tramtada31 koľko pred dievca
My sme sexovali len v parne dni a ked bolo jasno - z toho mame chlapca. V neparne a zamracene dni mame dievca.
@diewcatqoo ovulaciu si neriešila?
Ja som si len veľmi veľmi veľmi priala dievčatko, a vyšlo. ♥️♥️♥️ Tak ale vždy to je 50/50 🙂
Dievca, predtym v 35 som porodila chlapca. Nic special som nerobila, bolo mi to jedno. Nakolko sance v 39 mas vobec okolo 10% na zdrave tehu.
v case ovulacie chlapca, lebo zevraj tieto spermie "neziju" dlho ako tie so zenskym chromozomom, ktore si na vajicko dokazu pockat aj niekolko dni.
Ale ci to je pravda neviem, my sme dni neriesili, isli sme na to kedy sa nam chcelo a mame dievcatko a cakame chlapceka.
Povedz manželovi nech strčí vtáka na pol hodinu do snehu , zeny vraj nemajú rady zimu 😉
Podla reakcii vidim ze tu mame docinenia s velmi jednoduchym nastavenim alebo nekonecnou naivitou
Mam tiez malu v jasliach a beriem ich skor ako vychovavatelky. Ale malej som dala take to milka srdiecko male, nech ju potesi. Myslim, ze za vsetok ten plac a vreskot si zasluzi na nervy. 😄
Ahoj, väčšina žien ťa tu vysmeje, že je to hlúposť, lebo molekulová biológia im nehovorí nič...dá sa zvýšiť šanca na počatie dievčatka/chlapca, samozrejme nie nejaké "babské recepty", ale využívajú sa na to vedecké poznatky ale zároveň naozaj musíš poznať svoj cyklus, teda vedieť určiť čas ovulácie, lebo reálne máloktorá žena vie naozaj, kedy má ovuláciu a potom tvrdia, že to nefunguje 🙄 nebudem to tu rozpisovať do detailov, skúsim to vysvetliť jednoduchšie, ale základ je ten, že o pohlaví dieťaťa vždy rozhodne geneticky materiál otca, či spermia, ktorá oplodní vajíčko, nesie X alebo Y chromozóm, pri spermiogeneze vzniká rovnaké množstvo spermií nesúcich X aj Y, ale tie, ktoré nesú Y sú rýchlejšie, pretože Y chromozóm je podstatne menší ako X, teda sú ľahšie. Tieto spermie majú výhodu, k vajíčku sa dostanú rýchlejšie, ale zároveň sú nestabilnejsie, ak ovulácia ešte neprebehla, a musia na vajíčko "čakať", uhynú a vtedy je väčšia šanca, že dôjde k oplodneniu spermiou nesúcou X, pretože tie vedia na vajíčko aj "počkať". Teda súhrnne, ak dôjde k styku pár dní pred ovulaciou, je väčšia šanca na dievčatko, pretože spermie s Y neprežijú dovtedy, čím je styk bližšie k momentu ovulácie, je väčšia šanca na chlapca. Tento fakt podporuje aj to, že prostredie v pošve sa s priebehom cyklu mení, jeho pH aj hlien je pre spermie najpriaznivejší práve v čase ovulácie, opäť, keď je hlien hustejší, spermie v ňom menej prežívajú, ťažšie sa hýbu...ak ťa táto téma naozaj zaujíma, dajú sa k nej nájsť aj odborné publikácie.
https://embryo.asu.edu/pages/your-babys-sex-now...
Urcite je už dosť novšej literatúry, ale mne stačilo toto
@lenkike áno, toto je jeden so spôsobov avšak, je nutné veľmi dobre poznať svoje telo cyklus, stravovať sa tak, aby vedela ovplyvniť ph faktor v pošve + aj počet spermíís pohlavným chromozómom je dôležitý, táto metóda prináša isté percento úspešnosti ale vedecké dôkazy sú výrazne obmedzené
Nie, co si, ovulaciu som neriesla vobec. Len to, ci je zamracene alebo nie a aky je den 🙂
Moj otec zvykol radit ze dievca urobis pri sexe po tme - pi*u vidis pi*u spravis...dufam ze sa chapeme ze je to vtip
V tomto vysokom velu budes rada,ak sa ti vobec podari otehotniet
@lenkike len je to po anglicky
@felycity v dnešnej dobe je na trhu toľko inteligentných monitorov plodnosti, že ak nemáš problém zaplatiť jednorázovo 300-400€, tak tvoj najväčší problém je, vybrať si z nich 😅 takže vôbec nemusíš rozumieť svojmu cyklu. A ohľadne stravy, každá uvedomelá žena, ktorá chce otehotnieť, by sa mala snažiť stravovať zdravo, a potom bude aj prostredie v pošve ok

Neskusala. Nemam iq tykve viem ze je to blbost