icon

Aký vek je už vysoký na rodenie detí?

datelinka31
28. feb 2021

Dnes mám pre vás takú čisto hypotetickú otázku, ktorá samozrejme závisí od mnohých faktorov.. ako sa žena cíti atdˇ.. ale aj tak by ma zaujimalo, aký vek už považujete za kritický, čo sa týka rodenia detí?

Strana
z4
dominikac321
28. feb 2021

podla mna po 48cke...50tke...

nely1704
28. feb 2021

43, 45

nika82
28. feb 2021

keby som sa mala riadit ako sa citim tak umna max 35r

pribinak
28. feb 2021

Vek by podľa mna nemal byt limitom, limitom by mali byt iné faktory: psychické a fyzické zravie, mentálna výbava a chvenie mat dieťa/deti

To že niekomu bolo dopriať stat sa matkou v 50tke má nejako nepohoršuje, pred 20timi rokmi reprodukčna medicína nemala take možnosti ako dnes

hettinka
Autor odpoveď zmazal
retatka
28. feb 2021

38 rokov

sense
28. feb 2021

Keďže v každom veku je to určite riziko.... A stat sa môže všeličo...
Ja som môjmu povedala ze ďalšie dieťa ôk ale po 40 rodiť nechcem...
Neodsudzujem ale žiadnu ženu ci par kt sa na to cíti...

nely1704
28. feb 2021

Pôrod je jedna vec a to čo bude po tom druhá. Ak sa zena aj vo vyssom veku cíti ok, nikto jej v tom nesmie brániť.
Len treba brať v úvahu, že by mala byť pre dieťa psychicky a finančne aktívna ďalších 20 rokov

sara07
28. feb 2021

po 45 by som povedala

hederamonstera
28. feb 2021

Ak telo vie otehotniet aj vo vyssom veku, tak to tak asi ma byt ;)

luckamjar
28. feb 2021

Zena, ktorá otehotnela tak, že sa na nu muz pozrel, tu napíše že po 30tke je neskoro...ta co ma za sebou roky neúspechu, nevysvetliteľných potratov a stále verí a túži po tom byt mamou napíše, že na veku nezáleží....nie je to o veku ale o tom, čo ma ta žena za sebou a ako sa celkovo fyzicky i psychicky citi...

maximilie
28. feb 2021
hindakus
28. feb 2021

@datelinka31 žiadny, je to individuálne

zuzickazuzanka
28. feb 2021

Zalezi na tom ako sa citis. Mam pred 40tkou, jednu 12 rocnu a 2.5 rocneho no na viac by som si po fyzickej a ani psychickej stranke netrufla nakolko mam SM. Podla uvazenia...

kikus7
28. feb 2021

@datelinka31 Vek neriešim. Mám po tridsiatke a ešte stále neviem, či svoje deti mať budem. Radšej nemať, ako ich mať s tupcom. U mňa by nerozhodoval vek, ale skôr to, či mám partnera a akého partnera a či mám zázemie, aby som dieťaťu mohla dať všetko, čo treba. Lebo myslím, že urobiť si dieťa nemusí byť problém, ale vedieť sa o neho postarať a nespoliehať sa na iných, že Vám pomôžu, to je zas iná vec. A hej, ak rodí staršia ako 40-ročná, môže sa niekomu zdať, že to nezvládne a čo ak sa niečo stane so staršími rodičmi, dieťa bude sirota, ale to isté sa môže stať aj vtedy, ak sú mladší rodičia. Takže od veku to nezáleží, záleži od každého jedinca, ako si na to trúfa..

ewka9
28. feb 2021

Mám 28 a dve deti, tak len čisto podľa seba hovorím, že si neviem predstaviť mať dieťa napríklad po 40ke..ale celkovo mi už 38+ príde celkom dosť, no je to veľmi individuálne..za mňa však radšej skôr ako neskôr

elizabet173
28. feb 2021

@datelinka31 u kazdej zeny iny, to sa neda urcit hranica plosne. Zodpovedna zena si ju urci sama

simsalabim
28. feb 2021

@datelinka31 tak par tokov po 40ke sa mi to zda nefer voci tym detom. A podla seba, pocitovo, tiez po 40ke by som uz mala problem vstavat k babatku a pod.

jeliz59
28. feb 2021

Môj osobný názor 33 Max.....ale to je môj názor.....

queen_mary
28. feb 2021

Ja by som si asi po 45ke povedala ze uha, to je asi aj dost. Ale nedbam. Neviem kolko ma monika flasikova, ale vyzera ze to zvlada dobre. Pri nej som si povedala ze uf, ale ked si pozriem jej fotky, nic divne mi na tom nepride.

kuko55
28. feb 2021

Dobrá téma....no ja som rodila mesiac pred 29rokom, teraz idem mať 32rokov, keby nebola korona pokúšame sa o druhé,teraz chcem počkať na upokojenie situácie, verím že o rok sa nám podarí druhé, určite do 35 rokov by som chcela mať odrodene, takže za mňa je limit 35 rokov určite,do 39/40 je to ešte únosné, potom už pre mňa nezodpovedné rozhodnutie.

sorciera24
28. feb 2021

pre mna osobne to je už 35+ (ale to sa tak citim), tak vseobecne biologicky 40+

luckamjar
28. feb 2021

Dievcata, len skúste tu dať vekovú hranicu s tým, že si predstavte, že deti nemáte...máte 35, ale muza nikde...alebo ste manželia od 25tky, ale ani po 10 rokoch nič...pripadne ste už boli tehotne 4-5x ale ani jedno tehotenstvo nevyšlo...ešte stále Vám príde 35 veľa? A nie, nepovedzte, že by ste to už vzdali, lebo to je zase len tvrdenie ženy, ktorá deti ma...

nikayla
28. feb 2021

Ja mám čerstvo 35r, čakám 3. A to je pre mňa v mojom prípade limit 😀 Ale samozrejme, je to individuálne.

nelca84
28. feb 2021

A ked sa na to pozriete z pohladu dietata? Ja napr. by som nechcela, aby moja mama bola pred dochodkom a ja na zakladke 🤦‍♀️

sorciera24
28. feb 2021

@luckamjar ale na toto sa nik nepytal, len nazor, ekdy je uz vek na dieta vysoky (kazdeho nazor), bez subjektivnych pricin..... nik tu takuto pricinu nerozobera , piseme vseobecne,a lebo kto sa ako citi....jasne, ze mi 35 pride aktualne strop, ekd som z mojich deti vystavena a tak biologicky mi to prsote pride akos trop (jasne, ze by som asi rozymslala inak, kebyze nemam dieta)...ale aj tak by to bolo tak..40... a ano, aj na to pozeram aj z pohaldu dietata....ja uz v 40tke enchcem riesti ani slabikar, nieto novorodenca:D

sorciera24
28. feb 2021

@nelca84 ja ucim žiacku, kt. je vo veku mojho syna (11,5r.) a jej otec ma 83r. a mama53....pre man je toto nepripustne napr. (ale to som ja)

baccio
28. feb 2021

Ja som po treťom ktoré som mala v 25tich povedala že ak ešte jedno tak maximálne v tridsiatke....no a podarilo sa v 31tke...a potom v 33och a v 35tich😉 takže je to také dosť individuálne.Skor je to o Tom kedy mať prvé bábo.Kedy je to pre telo matky najvhodnejšie a najideálnejšie..

leuchtturm
28. feb 2021

vek je len cislo. Pokial zena dokaze otehotniet... ale podla mojho nazoru by deti v obdobi, ked riesia maturity alebo VS nemali riesit este aj zacinajucich Alzheimerov a Parkinsonov svojich rodicov.

nikpa
28. feb 2021

@datelinka31 podla seba hovorim max.35

Strana
z4