AstraZeneca a plánovanie tehotenstva
Ahojte baby, uz sa rok snazime o babatko a zatial ale neuspesne. Kedze pracujem kde pracujem, mam termin ockovania AstraZenecou uz o 3 dni. Mala by som par otazok, ak niekto ma podobnu skusenost prip. ak niekto sa tomu viac rozumie.
1. Po ockovani 1. davky, treba sa nejaky cas chranit alebo mozme sa snazit dalej?
2. Ak sa nahodou stane ze otehotniem medzi 1. a 2. davkou, moze to mat nejaky dopad na plod??? Stalo sa niektorej z Vas? Ako ste to riesili? Co potom bude?
Viem ze nebolo este preskumane ako vplyva vakcina na tehotenstvo ale predsa, neviem ako dalej...Ockovat sa musim kvoli praci. Dakujem
@tayla a teda, preco sa to pytas mna? ja som niekde pisala, ze som za ockovanie? 😉
ahoj, ak sa nechces dat zaockovat, tak sa jednoducho nedaj. nie som z lekarskeho prostredia, ale astraZeneca nie je este overena casom v praxi. Ak ti tu niekolko neznamych mamiciek napise, ze neboj sa, daj sa zaockovat, tak sa kvoli tomu das? nic v zlom, ale to je vazne na vlastnom uvazeni - aj ked vedci povedia, ze je to bezpecne, ale o dva roky vydaju novu spravu, ze statisticky to nie je na 100 % bezpecne a co ak nedajboze ty/tvoje dieta bude ten udaj co zhorsuje statistiku? pre vedcov cislo, pre teba zmeneny zivot.. moj muz pracuje tiez v kritickej infrastrukture (nie medicina), ako jediny z timu 12 kolegov je zatial nezaockovany, lebo sa tak sam rozhodol, planujeme deti (snazime sa) a hovori, ze toto on teda momentalne nebude na sebe testovat
Úplná pohoda 🙂 mňa o chvíľu čaká 2. dávka Astry a najprv som si hovorila, že sa snažiť nemôžme, ale zakázané ovocie najviac chutí, takže sme si nedávali pozor... Navyše, ak sa predĺžil termín druhej dávky až na 10. Týždňov. Tiež sa už dlhšie snažíme, tak som to aj trochu využila, že možno zrovna teraz sa podarí, keď to paradoxne nechcem... O chvíľu to budú dva mesiace po prvej dávke a ak sa nezadarilo, aj tak dobre. Aspoň dáme druhú dávku a potom smer gynekológ a už sa s ním o tom poradím. Treba vyťažiť aj z takejto situácie.
Ja viem od gynekokogicky, ze treba pockat po 2. davke mesiac, minimalne 2 tyzdne kym sa vyplavi z tela latka. A teda neotehotniet medzi 1. a 2. davkou, zaockovat sa uz oboma a az potom otehotniet.

@tayla ak pracuje niekto v kritickej infra, aj ked je na materskej, ci rodicaku, normalne mal narok na ockovanie.