Bolestivé prsia každý mesiac odkedy sa snažíme o dieťa

myari
27. mar 2023

Ahojte,
toto je mozno len vykrik do tmy, ale zazili ste niektora, ze vas boleli prsia KONKRETNE LEN v mesiacoch, v ktorych ste sa aktivne snazili o dietatko?
Ked som bola prvy krat tehotna (nesnazili sme sa), spoznala som to podla toho, ze ma velmi boleli prsia, bolo mi to velmi divne, pretoze mna skutocne NIKDY prsia nebolia.
Teraz po dvoch rokoch sa snazime o druhe a zadarilo sa nam hned na prvy krat, este v novembri - bola som si ista, ze som tehotna este pred tehotenskym testom, hned rovnako podla bolestivych prs, ale nakoniec som potratila... No a odvtedy, kazdy jeden mesiac ma tie prsia bolia ale tehotna nie som, a ja tomu jednoducho nerozumiem 🙈. Som si ista, ze si to nevymyslam, som si ista, ze svoje telo poznam.
Zazili ste to? Robi si zo mna moje telo srandu? 😠😀 Dakujem.

pribinak
28. mar 2023

@myari psychika

domka222
28. mar 2023

Ja som mala pms,že ma bolievali aj prsia. Potom to zase samé od seba prešlo. Čiže ja som to mala zase naopak

myari
autor
28. mar 2023

@pribinak naozaj si nemyslim 😃 inak cyklus hned po potrate sme sa nesnazili a prsia ma neboleli

terry658
28. mar 2023

@myari každý mesiac snaženia ma boleli. Bolo mi aj na zvracanie, krútila sa mi hlava a chodila som veeeeela cikať. Je to len podvedomé. Prosto tak veľmi chceme až si začneme namýšľať symptómy.

snazilka_bio_mamka
28. mar 2023

@myari psychikou to nie je, to je blbosť. ja som potratila minulý rok v máji, vtedy ma extrémne boleli prsia. Rok sme sa chránili a žiadne bolesti prs som nemala. Teraz sme sa znova začali snažiť, a to nie že to tak neskutočne chcem, že ma ide poraziť, skôr naopak, po tom MA v 14tt sa na tehotenstvo pozeram inymi očami a skôr si uvedomujem, že ostať tehotná nie je žiadna výhra ani zaručené, že tehotenstvo skončí štastným koncom. Som úplne v pohode a ani na to nemyslím, ale vyslovene ma začali bolieť prsia po prvom pokuse o splodenie a odvtedy ma už 3. mesiac pri každom cykle bolí. Neviem čím to je, ale aj ja to tak mám. a psychikou to teda nie je určite.

myari
autor
28. mar 2023

@snazilka_bio_mamka to som rada, ze nie som sama. Beriem to uplne rovnako, po potrate sa snad ani na tie dve ciarky neviem tesit, kedze je to aj tak len uplny zaciatok. Tiez som si ista, ze to nie je psychikou. 😏

snazilka_bio_mamka
28. mar 2023

@myari tak sibdrzme palce teda 😁

bejka90
28. mar 2023

@myari mna zvyknu boliet len oar dni pred ms ale nic strasne, no ako som zacala pit inofolic boleli ma uz cca od 3.dna ovulacie a tak sa to strasne stupnovalo kazdym dnom az som si myslela ze to uz konecne vyslo no den ored ms prestali boliet... ale inofolic som pila 2 cykly. Uz mi dosiel a novy si nejdem kupovat no zatial som len 3dpo ale ani naznak bolesti prs takze u mna to bolo inofolicom. Neveriete nejake vitaminy slebo bieco co by to mohlo sposobovat ze su citlivejsie?

myari
autor
28. mar 2023

@bejka90 fiha, tak to by mi asi nenapadlo spojit s doplnkami, zaujimave.
Beriem aktivny b-komplex (je v nom aj inositol), chvilu som uzivala aj macu. Mna vzdy zacnu prsia boliet okolo 5-6 dpo a presne, prestavaju cca den pred menstruaciou.

bejka90
29. mar 2023

@myari no ja som predtymuzovala bkomplex pred inofolicom a z neho ma neboleli a s macou nemam skusenosti.tak ktovie no vela som asi neporadila :D

damia22
9. jún 2023

Psychika to určite nie je. Aj u nás. Odkedy sa snažíme tak mám zase straaašne silnú ms aj s veľkými kúskami! Pred tým som za celé roky nemala takúto silnú ms a dokonca je taká že 2 dni toto 2 dni pomaly nič a potom 2 zase výtok. Pred tým som mala normálnu a 6dní v kuse. Prsia ma boleli týždeň pred MS ale to som mala brutalne silné PMS ktoré sa upravilo stravou. Tie bolesti neprajem nikomu. Tak ma boleli prsia že bez podprsenky sa ani spať nedalo. Tričko ma bolelo na bradavkách + zdurili uzliny a hneď som aj na sono utekala aj k doktorovi lebo som sa zlakla že čo za hrčky tam mám. Našťastie som to so stravou dostala pod kontrolu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre