icon

Bylinkárka pani Sprušanská z Trnavy a vaše skúsenosti

slabachvila
31. aug 2012

uvažujem že za ňou skočím do trnavy. Máte niektorá skúsenosť?

lyds
9. dec 2015

Prosim o modlitbu za nasu babku a mamicku p.Sptusansku,ktora nas opustila dnes rano. posledna rozlucka bude v sobotu 12.12.2015 v Dolnom Dubovom o 11hodine....

lyds
9. dec 2015

@lyds Oprava:Sprusansku

walle5
9. dec 2015

Bože môj..... Ona je určite v nebi. Svoj život obetovala za nás všetkých.... Veľmi ma to bolí. Ostávam s ńou, s vami v modlitbách....😢

walle5
9. dec 2015

@lyds veľmi ma to zasiahlo... Ja nemám slov.... 😥😥😥

inzulin
9. dec 2015

Je to neuveriteľné. ... Nech odpočíva v pokoji.

lyds
9. dec 2015

Boh potreboval pri sebe tohto anjela...no nam bude strasne chybat...aj detom...

a159
9. dec 2015

Neskutocne desatrocia poskytovala pomoc skoro zadarmo celym svojim srdcom, nech odpociva v pokoji...

macikaaa
10. dec 2015

@walle5

Dobry den mozem vas poprosit o kontakt kde si mozem kupit bylinky co predpisovala
pani Sprusanska DAKUJEM

kozmopolita
11. dec 2015

@satanka1 Pani Sprušanská zomrela 9.12.2015, pohreb je 12.12. v Dolnom Dubovom.

walle5
11. dec 2015

Rada by som napísala pár slov k upresneniu mojej ponuky pomôcť s bylinnými zmesami.
Myslím, že môžem tu zverejniť centrálu, zdroj( pretože verím, že je to pre dobro a pani Sprušanská by si priala všetko, čo je pre naše dobro ) , odkiaľ praktici čínskej medicíny( i nebohá pani Sprušanská) odoberajú bylinné zmesi. Je to firma pragon.cz v Prahe. Majú aj eShop, kde si bylinné zmesi, ak viete kódy, môžete kúpiť.

Ak daný kód tam nenájdete, je to na lekársky predpis. V tom prípade jediná možnosť je navštíviť praktika čínskej medicíny.
Myslím si, že ak napíšete do Pragonu, aby Vám poradili nejakého praktika, ktorý pracuje s týmito bylinami ( oni aj vedia kto absolvoval ich školu) , oni Vám poradia.

Pôvodne moja pomoc bola cielená čisto ako reakcia na prosby niektorých prispievateľov pomôcť zohnať tie bylinné zmesi, ak vedia kódy, plus pre môj vnútorný pocit aj na čo to bolo, aby som si to prekontrolovala, či sa dotyčný nemýli. Pretože brať tieto bylinné zmesi bezhlavo, je aj nebezpečné a môžete si uškodiť. Dôležité je či beriete aj nejaké záp. Lieky a podobne aby tam neboli kontraindikácie, plus náš zdravotný stav sa mení kaźdú sekundu, to čo nám zaberalo pred rokom, nemusí teraz.
Navyśe, čínska medicína nerozmýšľa tak, že toto je na kašeľ.... prechladnutie a podobne... A platí to pre všetkých rovnako. Na každého môže platiť niećo iné... Pretože niekto je zimomravý a dostane kašeľ, niekto je v strese a prechladne, niekto aj fajčí a plus prechladne, niekomu je stále horúco a prechladne , je výbušný a má kašeľ.... Tu sa liečba rozlišuje. (Samozrejme či vykašliavate hlieny alebo nie... Či hlieny sú biele alebo žlté a podobne... )
Píšem to kvôli tomu, pretože dostávam správy aby som poradila na určitý problém...
Ja Ešte neliečim. A hlavne na diaľku ani sa to nedá... To nie je správny postup.

Tak prajem Vám vśetkým to jednoduché, "otrepané " ale to úplne najdôležitejšie.... Zdravie hlavne duše a potom tela.

S hlbokou úctou ostávam v modlitbách s pani Sprušanskou.

katenka2
12. dec 2015

@walle5 tak toto bolo pekne napisane. Hoci som k pani Sprusanskej nechodila, velmi vela len dobrych referencii som na nu pocula. Takze za jej pomoc inym v zivote velka vdaka a Vam vela uspechov, vela kvalitnych vedomosti, vela dobrych skutkov 🙂 no a hlavne vela zdravia, aby ste mohla robit to, co Vam srdce kaze

gilotka
14. dec 2015

@lyds: uprimnu sustrast prajem celej rodine.

maintenant
14. dec 2015

Dobrý večer, prosím vás, naozaj pani Sprušanská zomrela? Toľkokrát tu bolo všeličo povedané, tak neviem, čo si mám myslieť.

yollanda
14. dec 2015

chuda, pomahala ludom, zvieratkam.... sama sebe nepomohla bylinkami. hadam je rovno v nebi za ochotu, dobrotu a ochotu pomahat druhym

silviah
14. dec 2015

@maintenant bohuzial je to pravda :( rodicia boli v sobotu na pohrebe a ma to aj na dverach vyvesene :(

maintenant
15. dec 2015

To ma mrzí :(

rendi
22. dec 2015

@kozmopolita p.Sprusanska zomrela

kozmopolita
22. dec 2015

@rendi Ďakujem, že si sa ozvala, teraz aspoň viem, čo treba robiť, ako sa dostať k mojim čajom, lebo bez nich mám veľké problémy. Príjemné sviatky celej rodinke !

rendi
22. dec 2015

Kozmopolita akoze vsetko v pohode pytam sa na nu a chcem vediet pravdu lebo jej vnucka je ztoho hotova len aby ste vedeli tak ak sem pisete taketo blbosti a neni to pravda tak to radsej ani nepiste ok

inzulin
23. dec 2015

@rendi Pani Sprušanská zomrela, písal som v stredu (9. decembra) e-mail na katolícku faru v Dolnom Dubovom - farár Pavol Stanko mi potvrdil, že pohreb pani Melánie Sprušanskej bude (bol) 12. decembra (sobota) v D. Dubovom, a začal svätou omšou o 11 hod. .. Ak neveríte, tak pošlite mail (zavolajte) na faru v D. Dubovom. ... Žiaľ.

rendi
23. dec 2015

@inzulin
@inzulin urcite a ste si isti(a).

inzulin
24. dec 2015

@rendi Pošlite mail na rk faru do Dolného Dubového - pánovi farárovi Stankovi (alebo telefonujte). Pán farár vám odpovie. Ja som si istý. ... Žiaľ.

silvia_552
28. dec 2015

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu.
Chcela som si vyhľadať a objednať bylinky z vyššie uvedenej stránky pragon.cz, mám aj kódy byliniek ale veľa z nich mi vôbec nenašlo. Vedel by mi niekto poradiť čo robiť?
Ďakujem.

walle5
28. dec 2015

@silvia_552 ak bylinný kód nenájdete, znamená to , že táto zmes je na " lekársky predpis"... S tým Vám pomôže iba vyškolený praktik čínskej medicíny, treba sa obrátiť na na Pragon , ktorý Vám môže odporúčiť praktika vo vašom okolí....

walle5
28. dec 2015

Ale to sa opakujem... Už som to písala v poslednom príspevku...

sissi71
7. jan 2016

Ak niekde existuje nebo ,tak je pre ľudí ako p.Sprušanská. Tak ako pomáhala nám neobdareným, svojou múdrosťou, bylinkami, ktoré pomohli, vedela svojim darom určiť to, čo leķári roky študujú a aj tak nám nepomôźu, vrátila nádej chorým , pomohla deťom aj zvieratkám bez rozdielu. Teraz môźeme s vďakou a láskou spomínať, veriť, že smrťou sa nič nekončí. Osobne chcem poďakovať za pomoc mojej rodine a rodine p. Sprušanskej prajem úprimnú sústrasť.

foco
20. jan 2016
foco
20. jan 2016

Bohužiaľ je to tentoraz pravda.
Osobne som jej bola na pohreb.
Liečila celú našu rodinu slovom i bylinkami skoro 15 rokov a ešte stále sa neviem z toho spamätať.
Zostáva nám na ňu myslieť už len v modlitbách.

5jani55
23. jan 2016

neviete poradit niekoho skto sa zaobera tak ako pani sprušanska v okrese trnava dakujem

maci1127
23. jan 2016

jedna bylinkárka je vo vrbovom Anna Kopáčová je aj tu na konikovi https://www.modrykonik.sk/blog/bylinkarkaaa/