Cena umelého oplodnenia v UK
Zdravím Vás žienky, prosím Vás chcem len informovať.
Tie ktoré žijete v Anglicku by ste mi mohli informatívne pomôcť s mojou otázkou. Chcem sa popýtať co vychádza cenovo IVF v Anglicku, pripadne koľko sa dopláca/ aký postup tam majú.
Ďakujem pekne🙂
@cariad ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😊🙏🏻
@cariad
Menili sa kriteria, vacsina ccg hradi iba jedno ivf do 40 rokov.
Mam a tym skusenost, mame dieta z ivf.
My ked sme tym prechadzali, tak sa kriteria roznili z oblasti do oblasti, nam boli zaplatene 2 x IVF. Tretie, z ktoreho mame syna sme platili v plne miere. Ivf sme podstupili v Guys hospital v Londyne.
Autorka, odkial si? Na nete sa da zistit, kolko ivf to tvoj ccg zaplati
@oslo1 ja som len písala presne tie údaje z NHS stránky takéto tam boli kritéria. Jasnačka ide sa od prípadu k prípadu. Tieto informácie mám z tadeto: https://www.nhs.uk/conditions/ivf/availability/
A máte pravdu, že ide o región ja mám kamošku Greater Manchester a bola medzi 40-42 a tiež jej iba jedno uznali.
Ja som vo severnom Wales a u nás tiež idú podľa týchto kritérií.
🎈💕
@cariad
To ste mali stastie, ze to kamoske nad 40 uznali, lebo ja nikoho nad 40, co mu NHS preplatila ivf nepoznam.
U nas, SE London sa momentalne preplaca iba jedno ivf do 40 rokov.
V takom Oxforde iba do 35.
Na NHS stranku by som sa ohladom ivf nepozerala, lebo oni idu podla NICE guidelines.
Pravda je taka, ze kazde CCG ma ine kriteria.
Preto odporucam autorke kuknut priamo na jej ccg criteria- aby vedela do coho ide.
Tak ona sa pýtala ako zo funguje a ja som predpokladala že ona je ešte na Slovensku lebo keby bola už tu tak by si zapadám vygooglila alebo rovno išla do GP a odtiaľ by sa odrazila. Zatiaľ neodpovedala že odkiaľ je. Takže NHS stránku by som v jeje prípade ešte nezavrhla. A ako som už povedala u nás sa a v okoló sa zatiaľ ide podľa tabuliek. Pekný deň prajem. 🎈💕🍀
@cariad áno ja som zo Slovenska 🙂 a zaujímalo ma to , 💜ze ako je to s ivf v Anglicku. Ďakujem krásne za odpoveď 😊
Aj som si myslela. Krásny dník. 🎈💕🍀
@cariad ďakujem aj Vám 💜🍀

Ženy pod 40 tokov majú nárok na 3xIVF cez NHS (čo je ako štátny zdravotný systém), pokiaľ spĺňajú buď a) 2 roky pravidelného nechráneného sexu, b) 12 umelých oplodnení (IUI).
Ženy 40-42 majú ponúknuté zadara 1xIVF cez NHS.
Ženy cez 42 musia ísť súkromné čož je asi £5000 a viac za jedno IVF (plus si musíš prirátať všetky súkromné vyšetrenia,labáky,internistických a pod).