icon

Cervikálny hlien a bazálna teplota: Ako určiť ovuláciu?

katakata
29. jún 2006

baby, vytváram túto tému pre tie snazilky ktoré si merajú bazálnu teplotu a sledujú aj hlieny.ja to pozorujem asi tri mesiace a mám pocit ze sa odchylujem od normálu.v múdrych knihách sa píse ze tvorba hlienu trvá tak 3 dni v rôznej intenzite a to by mali byť práve tie dni kedy teplota trosku klesne pred ovuláciou...ja vsak sledujem teplota sa oproti hlienu omeskáva o také tri styri dni....vie mi niekto poradit ako mám pri takom chaose vedieť kedy ovulujem? napíste prosím aj vase skusenosti s touto metódou. dík

bona69
11. apr 2017

@martusianka78 bolo by to 2v1, lebo by sa narodilo na vianoce 🙂 keby sa nam to tak podarilo.. Uvidim v nedelu tak aj ty daj vediet ako si na tom...aj ked ma tak laka si urobit zajtra test,joooj

martusianka78
11. apr 2017

@bona69 no tak som to az neratal super🙂dam ale ja testujem ak nepride ms az po 18,4,asi az 20 manzel ma meninky takze by to bol krasny zazracny darcek.....2 ciarocky na testiku😇

bona69
11. apr 2017

@martusianka78 tak aj to mame podobne🙂 moj manzel ma meniny 27.meho, keby..
Budem ma teba mysliet nech nam to vyjde👶

martusianka78
11. apr 2017

@bona69 aj ja na teba👶

kotatko1232
11. apr 2017

@martusianka78 ahoj prosim ta ako sa pocita 1dpo je ktory den po ovulke??ci to mui byt az nad 36,7 nad tou hranicou??alebo?

martusianka78
11. apr 2017

@kotatko1232 to sa rata napr mas na 13dc bt 36,3 a14dc 36,615dc36,651636,717dc36,7518dc36,75takze poovulacna teplota je uz ta 36,6

kotatko1232
11. apr 2017

@martusianka78 poslala som ti graf 🙂

lusesitaaa
20. apr 2017

Ahojte dievcata som tu nova achcela by som Vas poprosit o info. Akosi sa k tomu neviem dopracovat ☹ zacinam si merat bazalnu teplotu. Ak som spravne pochopila pred ovu 3-4 dni teplota klesa- je rovnaka. Vtedy by sme sa mali snazit? (Resp.kedy je to vhodne) Lebo ked nasledne stupne uz je neskoro? Dakujem. Velmi si zelame babatko

ela0915
23. apr 2017

zienky, vo stvrtok sa mi spustil hlienovy vytok - co vo mne evokuje zaciatok plodnych dni...Ale ktory den mam teda povazovat aj za OVULACIU? Hned ten prvy den? V piatok vecer sme mali (ne)chraneny sex, praskol kondom - myslite, ze sme trafili zrovna ovulku? 🙂 Dakujem za akekolvek rady

ejuska2586
24. apr 2017

@ela0915 Plodne dni su bezne cca 5 dni, ovulacia zvykne byt na ten 3. Ak vam na 2 den praskol kondom, je dost pravdepodobne, ze ste sa travili, lebo spermie vydrzia v tele zeny aj 3 dni, ak maju vhodne prostredie - t.j. ten plodny hlien, co si spominala, ze mas od stvrtka.

ela0915
24. apr 2017

@ejuska2586 ďakujem 🙂 znamená to, že aj keby došlo k oplodneniu, čo chvíľu trvá, plodne dni a spomínaný výtok normálne pokračujú? Lebo ešte včera som trochu výroku spozorovala, hoci hlien už nie.... a od dnes by som už mala byt v poslednej fáze cyklu, či?

ejuska2586
24. apr 2017

@ela0915 Teoreticky ano. Symptomy tomu tak naznacuju. Ono je dobre to sledovat aj ovu testami + meranim bazalnej teploty, ak chcete otehotniet.

ela0915
24. apr 2017

@ejuska2586 bolo to neplánovane, ale o to viac by ma pozitívny výsledok potešil 🙂) preto som nesledovala teplotu ani nič podobne, len som vnímala že mám plodne dni a potom sa nám roztrhol ten kondom a začala som si to všetko nejako spájať 🙂)

ejuska2586
24. apr 2017

@ela0915 No, najkrajšie veci sú väčšinou neplánované. Držím palce 🙂

ela0915
24. apr 2017

@ejuska2586 ďakujem ❤️😇

ela0915
27. apr 2017

@ejuska2586 ahoj, prosím ta, ozývam sa zase potrebujem radu odborníčky 🙂)) dva dni pociťujem bolesť v krizoch a občas take jemne pichanie v podbrušku, takze som sa už po tichucky tesila 🙂 no ale dnes sa mi objavil opäť taký hlienovy výtok, z čoho som úplne zmätená lebo podľa mojich výpočtov by som už nemala mat ani plodne dni ani ovuláciu!!! :/ neviem čo si mám o tom myslieť, ďalšia menstruacia by mala byt až o 8 dni, ale dúfam, že nebude 🙂

ejuska2586
28. apr 2017

@ela0915 Hej, výtok môže byť aj ako príznak tehotenstva, k tomu by sedeli aj bolesť krížov a podbruška. Ale zaručiť ti to nezaručí nikto. Držím palce 👍🤰👶

margetakuska
28. apr 2017

Baby prosím, potrebujem radu... Posledné 2 mesiace som nejaká divná, meškal mi menzes 8 dní, čo nie je u mňa zvykom, trval 3 dní, deň pauza a potom ďalšie 3 dní, a na 10 DC a 11 DC som mala priesvitný tahavy hlien trosku do ružová, 2 dní sucho a dnes opäť tahavy hlien tentokrát bezfarebný ako vaječný bielok...nemeram si bazalnu teplotu, myslíte, že by som mohla mať plodné tak dlho a aj s prestávkou?nechápem...nikdy sa mi to nestalo...vždy mám ovu na 17-19 DC a mám 30 dňový cyklus...

zdenka3476
12. júl 2017

Ahojte dievcata...meriam si teplotu len tento cyklus...a podla toho co som vsetko precitala mi vychadza ze tento cyklus je asi anovulacny...cyklus mam v priemere 26 dni...prikladam graf

adela58
12. júl 2017

@zdenka3476 ahoj, ano, vyzera to na anovulacny cyklus. Merala si si v rovnaky cas a ihned po prebudeni? Jeden anovulacny cyklus nemusi znamenat problem, horsie by bolo keby ze je ich viac.

ejuska2586
12. júl 2017

@zdenka3476 Ahoj. Ano, vyzera, ze to bude anovulak. Sleduj dalej aj dalsie cykli a ak sa to zopakuje, skoc ku gynekologovi.

zdenka3476
12. júl 2017

@ejuska2586 dakujem🙂

zdenka3476
12. júl 2017

@adela58 ano meriam spravne...v rovnakom case po min. 6 hod spanku rovnakym teplomerom...ale minuly cyklus som mala az 35 dnovy tak asi tento je preto takyto...kupila som si uz aj ovulacne testy tak buduci cyklus si to odsledujem...dakujem za odpoved🙂

adela58
12. júl 2017

@zdenka3476 ovu testy plus meranie BT je najlepsia metoda ako zistit ovu, drzim palce, inak ak by si potrebovala poradit s pouzivanim testov tak kludne pis, mam dost skusenosti, hlavne min 2 hod pred testom nic nepit 🙂

zdenka3476
12. júl 2017

@adela58 skusenosti nemam ziadne...citala som len ze sa moze robit hocikedy v priebehu dna ze nemusi byt ranny moc

adela58
12. júl 2017

Ano, priam nesmie byt ranny moc. Najlepsie medzi 10-17 hod. Naozaj je dolezite nepit, moc musi byt husty, vtedy to ukazuje spolahlivo. Test je pozitivny iba ked je testovacia ciarka minimalne rovnako silna ako kontrolna. Slaba alebo ziadna druha ciarka znamena negativny. Robit raz denne,ked bude druha ciarka takmer rovnaka robit aj dva za den aby sa nepresvihol "vrchol".

zdenka3476
12. júl 2017

Dakujem za odpoved...buduci cyklus odsledujem🙂

annakordelia
22. okt 2017

Ak by niekto vedel poradiť k pôvodnej téme..
Sledujem si cykly bazalnou teplotou, hlienom a stavom krčka už roky rokuce (bud kvôli plánovaniu alebo predchádzaniu tehotenstva), vždy všetko Ok. Mam pravidelné 25-27 dňové cykly, ovu vždy na 13-15 DC, lutealna fáza 12 dni.
Tento cyklus je ale iný. Podľa krčka a hlienu bol plodný deň 13 DC, no teplota ostala dole aj nasledujúci týždeň po týchto priznakoch ovulácie. Vravím si Ok, zrejme môj prvý anovulacny cyklus. Ale na 20 DC sa náhle teplota zdvihla na “poovulacnu” a drží sa tak stále (dnes je 24 DC). Krčok a hlien je už neplodny od toho 13 DC.
Tak teraz neviem, podľa čoho sa mám riadiť? Podľa krčka + hlienu alebo podľa bazalnej teploty?
Ide o oneskorene zvýšenú teplotu po ovulácii alebo o posunu ovulaciu?

lauritkatesty
22. okt 2017

@annakordelia ide o oneskorenu ovulku.tyzden by netrvalo kym sa zdvihne BT. Teplota je smerodatna.plone znaky nemusia sediet.mozno sa tam aj pripravoval nejaky folikul a nepraskol a dozrel este jeden neskor.

annakordelia
22. okt 2017

@lauritkatesty čiže je možné mat ovulaciu podľa teploty, no zároveň mat neplodny hlien a krčok nízko, tvrdý a zatvorený? Stretla si sa už s tým?