icon

Chcem druhé dieťa ale nie s manželom

12. okt 2025

Ahojte, ste tu niektorá na tom ako ja? Mame maličké dieťa, vždy som chcela mať 2 deti, ale k manželovi už necítim to čo predtým. Neviem to ani opisat ale necítim sa ako jeho rodina aj keď na papieri sme. Akoby sme sa každým týždňom od seba vzďaľovali. Mame rozdielne názory na výchovu, rozdielny vkus na bývanie, proste na všetko. Čo ďalej? Bojím sa že sa zaseknem v tomto a ďalej sa v živote nepohnem. Budem mať síce rodinu ale také to úprimne šťastie bude chýbať. A čo dcéra? Ako by niesla nového partnera/partnerku? Aké je najlepšie riešenie?

lenka.25
12. okt 2025

U mňa túžba po druhom dieťati , bol hlavný impulz na rozchod s mojim ex . Veľmi som túžila po dieťati , ale vedela som , že s týmto mužom si ho urcite neurobím . Ale teda my sme mali vo vzťahu aj úplne iné problémy , ako rozdielny vkus a iný pohľad na výchovu dcéry . Aj keď chápem , že niekomu sa to môže zdať banalita , ale keď ty sa necitis šťastná , tak to nie je dobre . A skúsila si sa s mužom o tom porozprávať , čo citis , čo ti vo vzťahu chyba atd ? Možno by bola dobrá najskôr manželská poradna .

anonym_9f2408
12. okt 2025

@anonym_autor vela parov sa po dietati odcudzi, skuste najprv manzelsku poradnu a zachranit vztah a az potom sa uvidi

senta_sofia
12. okt 2025

@anonym_autor dieta zmeni kazdy vztah, po dietati sa buduje akoby nanovo. Muzom niekedy trva dlhsie vzit sa do role otca. Vo zvysku poradit neviem, mam tri s tym istym.

barka1
12. okt 2025

Najlepšie riesenie je snažit sa obnovit vztah s manzelom a otcom dieťata. Uvažuješ zle.

mayami
12. okt 2025

@anonym_autor skúste najskôr pracovať na vzťahu s manželom. Príchodom dieťaťa sa toho veľa mení, chce to čas a aj snahu neodcudziť sa navzájom. Druhé dieťa by som zatiaľ určite neriešila. Za to, že to s manželom nie je ideálne rozmýšľať ako si urobiť dieťa s iným? Za mňa úplne sebecký a chorý prístup. Čo keď sa ti stane pri druhom to isté? Budeš hľadať nového,,otca,, dvom deťom?

tykat
12. okt 2025

@anonym_autor a myslis si ze druhe dieta s druhym muzom ta urobi stastnou?

katica06
12. okt 2025

Úplný základ vzťah treba budovať, nie len už sme sa vzali a o nič sa snažiť netreba. A otázky okolo detí ich výchovy, domácnosti bývania si teba vyjasniť ešte vopred. Ešte pred manželstvom ešte pred deťmi/dieťaťom. Po počiatočnom zaľúbení prídu všedné dni.
Nechce sa mi veriť že jemu presne po narodení dieťaťa zmenil vkus na bývanie atď

anonym_f7d2f2
12. okt 2025

Myslis ze s malym dietatom a vydata teraz zacnes randit a muzi budu stat v zastupe? Venuj sa tomuto dietatu co mas a skus zachranit manzelstvo, nevymyslaj.

doriiis
12. okt 2025

Predpokladám, že druhé dieťa chces čo najskôr. Takže ty radšej pôjdeš do rizika si spraviť dieťa s cudzím človekom a svoje dieťa vystaviť tomu, že maminka bude hľadať náhradných ockov a bude mať nevlastného súrodenca . Miesto budovania vzťahu ho radšej ideš rovno rozbiť. Ak nevieš budovať vzťah, tak ti nevyjde ani s ockom c. 2,3,4...
Alebo ešte je možnosť, že už teraz máš milenca a chces byť s ním, tak to hráš na nešťastnú manzelku

svetlonos
12. okt 2025

Zda sa mi, ze ty vo viacerych veciach nemas hasno. Tak chces noveho partnera ci partnerku?? Ako sorry, ale dieta je zvyknute na mamu a otca a zrazu bude mat (mozno) dve mega zmeny. Dost ze otec zmyzne z jeho zivota este aj na jeho miesto pride "druha mama"? A so zenou by si prosim ta ako chcela na Sk splodit dieta?
Nie som ziadny homofob ale toto je uz fakt moc.
Este mozes specifikovat rozdielne nazory na vychovu. Je to az take zle? Ako dlho ste spolu, ze mate taketo nezhody a kolko rokov ma dieta?
Pohovor si s muzom a potom uvidis.

anonym_38969e
12. okt 2025

Ako sa vyriešia rozdielne názory na výchovu keď budeš mať nového partnera? Veď otcom, rodičom a s možnosťou vychovávať dcéru zostane.
Skôr ti môže robiť naschvál natruc pretože si ho opustila.

modratrixie
12. okt 2025

U mňa to bolo rovnalo ale našťastie s prvým a tým pádom som mohla normálne odísť… ale rozhodnutie najlepšie ❤️konečne sa cítim že mám rodinu

anonym_bfd764
12. okt 2025
@anonym_f7d2f2

Myslis ze s malym dietatom a vydata teraz zacnes randit a muzi budu stat v zastupe? Venuj sa tomuto dietatu co mas a skus zachranit manzelstvo, nevymyslaj.

@anonym_f7d2f2 🤣 netvárme sa, že by ten zástup nemohol byť. Ja ako matka dvoch detí dostávam bežne pozvania na rande.

Súčasne však musím podotknúť, že po dieťati to podľa mňa v každom vzťahu škrípe aspoň trošku. 2 nevyspatí ľudia, ktorí mali úplne inú predstavu o rodičovstve, než je realita, takže príde logicky frustrácia z oboch strán. Na tvojom mieste by som sa snažila zapracovať na vzťahu - po rozhovore s mužom, či je ochotný aj on zapracovať, lebo o pár rokov budeš s 2 deťmi a s 2 nevydarenými vzťahmi. 🙂

belllinka
12. okt 2025
@anonym_bfd764

@anonym_f7d2f2 🤣 netvárme sa, že by ten zástup nemohol byť. Ja ako matka dvoch detí dostávam bežne pozvania na rande.

Súčasne však musím podotknúť, že po dieťati to podľa mňa v každom vzťahu škrípe aspoň trošku. 2 nevyspatí ľudia, ktorí mali úplne inú predstavu o rodičovstve, než je realita, takže príde logicky frustrácia z oboch strán. Na tvojom mieste by som sa snažila zapracovať na vzťahu - po rozhovore s mužom, či je ochotný aj on zapracovať, lebo o pár rokov budeš s 2 deťmi a s 2 nevydarenými vzťahmi. 🙂

@anonym_bfd764 tak nemyl si pozvanie na rande za ucelom sexu, s tym, ze ti chlapi sa iste netrhaju po tebe preto, aby mohli vychovavat tvoje decka 🤦‍♀️

slovakboy
12. okt 2025

@anonym_autor najprv skúste zachrániť vzťah. Pre niečo si si ho vzala. Vtedy si k nemu niečo cítila. City sa dajú obnoviť. Ale ak by medzi vami boli neprekonateľné rozdiely, nedokázali by ste sa v ničom zhodnúť, potom sa nedá nič robiť. Že sa neviete zhodnúť, môže byť dôsledok komunikačných problémov, ktoré keď vyriešite a obnovíte opakovaním aj intimitu, tak sa na to môžeš o rok pozerať úplne inak.

anonym_bfd764
12. okt 2025
@belllinka

@anonym_bfd764 tak nemyl si pozvanie na rande za ucelom sexu, s tym, ze ti chlapi sa iste netrhaju po tebe preto, aby mohli vychovavat tvoje decka 🤦‍♀️

@belllinka z tvojho komentára teda vyplýva, že by žiadna žena s dieťaťom by si už nikdy nemala nájsť vzťah. Chápem to dobre? 😂

Neviem za akým účelom ma pozývajú, nepýtam sa na to, lebo mi to je vlastne jedno, keďže som vydatá.

anna777115
12. okt 2025

A to, že máte rizdielne náziry na všetko si zistila až po druhom dieťati? Obdobie randenia, je potom načo? Mysliš ze to je dóvod na rozbijanie rodiny? Na vztahu sa musi pracovať a hĺadať čo vás spája a nie to, čo vas rozdeĺuje.

anonym_bfd764
12. okt 2025
@anna777115

A to, že máte rizdielne náziry na všetko si zistila až po druhom dieťati? Obdobie randenia, je potom načo? Mysliš ze to je dóvod na rozbijanie rodiny? Na vztahu sa musi pracovať a hĺadať čo vás spája a nie to, čo vas rozdeĺuje.

@anna777115 po prvom dieťati 🙂.

really8
12. okt 2025

To co je toto za zmyslanie zase?🤦‍♀️

anna777115
12. okt 2025
@anonym_bfd764

@anna777115 po prvom dieťati 🙂.

@anonym_bfd764 Ano, ďakujem za opravu, ušli mi myslienky, už k tomu druhemu.

belllinka
12. okt 2025
@anonym_bfd764

@belllinka z tvojho komentára teda vyplýva, že by žiadna žena s dieťaťom by si už nikdy nemala nájsť vzťah. Chápem to dobre? 😂

Neviem za akým účelom ma pozývajú, nepýtam sa na to, lebo mi to je vlastne jedno, keďže som vydatá.

@anonym_bfd764 nie, nechapes dobre, tiez som si nasla novy vztah aj s dietatom. Tak ale nehrajme sa tu na to, ze rozvedeny rodic s dietatom je na roztrhanie, co sa vztahov tyka. Staci si precitat diskusiu aj z pred par dni, kedy vsetky doradu pisali, ze chlapa s dietatom nikdy.

anonym_bfd764
12. okt 2025
@belllinka

@anonym_bfd764 nie, nechapes dobre, tiez som si nasla novy vztah aj s dietatom. Tak ale nehrajme sa tu na to, ze rozvedeny rodic s dietatom je na roztrhanie, co sa vztahov tyka. Staci si precitat diskusiu aj z pred par dni, kedy vsetky doradu pisali, ze chlapa s dietatom nikdy.

@belllinka vo svojom okolí mám prípady, kedy si ženy našli aj so 4 deťmi chlapa, dokonca aj moja mama s 3 deťmi (vtedy som mala ja 8r). Takže za mňa nič raritné. Zvlášť v dnešnej dobe 🙂 . Za mňa kľudne aj chlap s dieťaťom, ak to má vysporiadané s ex.

anonym_bfd764
12. okt 2025
@anna777115

@anonym_bfd764 Ano, ďakujem za opravu, ušli mi myslienky, už k tomu druhemu.

@anna777115 v takomto nastavení v akom je autorka, by to bolo aj po 5tom dieťati, takže vlastne máš aj ty pravdu 😅

olimuc
12. okt 2025

Zabezpec si vlastne byvanie, pracu a zvladni logistiku ako slobodna matka. Ked budes mat vsetko zvladnute, najdi si otecka c 2,3,4. pokial toto nezvladas … nevymyslaj.

anonym_f7d2f2
12. okt 2025
@anonym_bfd764

@anonym_bfd764 pozvanie na rande za ucelom vrznutia si je trosku iny pripad, nemyslis? Ci kazdy ti chce spravit dieta?

simca06022011
12. okt 2025

@anonym_autor pories si tento vztah, ktory ti nefunguje a potom hladaj dalsi. pripadne otca pre dieta. V manzelstve o takomto pripade ani nerozmyslaj,, zavaris sebe a aj muzovi

bielasovicka
12. okt 2025
@mayami

@anonym_autor skúste najskôr pracovať na vzťahu s manželom. Príchodom dieťaťa sa toho veľa mení, chce to čas a aj snahu neodcudziť sa navzájom. Druhé dieťa by som zatiaľ určite neriešila. Za to, že to s manželom nie je ideálne rozmýšľať ako si urobiť dieťa s iným? Za mňa úplne sebecký a chorý prístup. Čo keď sa ti stane pri druhom to isté? Budeš hľadať nového,,otca,, dvom deťom?

@mayami ved by mohla mať tretie s tretím 🤭

bielasovicka
12. okt 2025

@anonym_autor tak tebe sa rozpadáva manželstvo, a rozmýšľaš o dieťati? Si normálna, či ako?

anonym_f25f99
12. okt 2025

No to už je výhra kazde dieta s iným mužom.Čo tak zapracovať na vasom vzťahu?