Chcem druhé dieťa, ale priateľ nie
Ahojte baby, mam 24 rokov priateľ 30, sme spolu 5 rokov, mame spolu 1 dieťatko, ktoré bude mať 2 a pol, ja už totiž od roku a pol nášho synčeka túžim po druhom, priateľ mi povedal ze chce urcite viac ako 1 ale teraz sa na to ešte neciti, túžba narastá, ako naschvál všetky okolo mňa, známe sú tehotné, teraz je situácia o to horšia kvôli aktuálnej situácii, v praci stres vsade stres, možno čoskoro povinne ockovanie, moj plán bol taky ist na materskú kym nedôjde k tomu ze sa budeme musieť povinne zaočkovať, ale on ma stále čas, stále čaká, pritom on si o robotu dovoliť prísť nemôže..... rozprávali sme sa veeeelmi veľmi veľa, skončilo to aj kludne ale veľakrát je z toho už nervózny a kričí nech na neho netlačím, ale ja by som netlacila keby nehrozí ze v našom zamestnani bude povinne ockovanie od novembra uz mi je do placu a bojím sa ze potom už nebudeme vobec mať ďalšie a to si neodpustím a ani jemu
@anonymnamamina ono je to vždy ťažké, keď majú partneri rozdielny názor na základnú vec. My sme to mali podobne. Ja som chcela ešte jedno babo, ale manžel ani počuť. Po každom rozhovore o tom bol nahnevanejsi a nervoznejsi. Tak som to s nim prestala riešiť... A potom mu to začalo vŕtať v hlave a povedal, že teda ak ja veľmi chcem, tak môžeme skúsiť... Teraz sme skúšali a nevyšlo to... A mam pocit, že mu to bolo viac ľúto, ako mne.
Možno niektoré veci musia dozrieť. Skus sa s ním ešte raz porozprávať a argumentu mu. Povedz, že či bude spokojný, keď budete mat len 1 babo a to, čo si sem písala... Ze mu to neodpustis... Proste pravdu... A nechaj to v ňom dozrieť. Ved mozno sa 2.babo podarí až oveľa neskôr... V každom prípade, keď na neho budeš tlačiť, tak bude len stále viac a viac proti... Bohužiaľ toto chce čas... Držím palce
Je na svete xy žien ktoré otehotneli po očkovaniu 😃nechceš navštíviť radšej psychológa? Ved si užívaj synčeka a priateľa.. Všetko má svoj čas
Kľud. Celá táto téma je iba o Tom, že autorka je presvedčená, že po (povinnom) očkovaní zdravotníkov zostane neplodná a už nebude môcť mať ďalšie dieťa. Doslova píše že plodní ostanú iba nezaočkovaní. No. Ak ľudia ako ty robia zdravotníkov, tak to je strašne smutné. Človek by očakával, že máš nejaké zdravotné vzdelanie a rozumieš ako funguje očkovanie proti vírusom.. ale zjavne nie, no. Kľud. Očkovanie nemá žiadny vplyv na plodnosť. Si v bezpečí, budeš môcť mať ďalšie dieťa. (aj keď ti tu už niektoré baby naznačili, že s tvojou mentálnou kapacitou vy bolo spoločensky zodpovednejšie, keby si prispela do ľudského genofondu tak, že už viac do neho neprispeješ)
@anonymnamamina prepáč ale srdcovo- pľúcne oddelenie je aké? Ak by si pracovala v nemocnici tak by si mala aké- také vyjadrovanie a nie ako je písané vyššie, v nemocnici pracuje x mojich známych na rôznych postoch a predstav si, že to čo píšeš je asi tak pravdivé ako tvrdenie že zem je plochá
Moja kamarátka porodila po očkovaní zdravé dieťa, ďalšia je tehotná a nečaká E.T. mimozemšťana
Vieš prečo je po očkovaní toľko kadečoho zrazu? Lebo ľudia na seba pred tým srali a teraz sa pozorujú ako blázni a vidia vlastne to čo bolo pred tým len teraz za to môže očkovanie
Srdcovo- plúcne oddelenie , teraz som už fakt čítala všetko 🙈 . Ty môžeš robiť v zahraničí v nemocnici max. sanitárku a teda o očkovaní, zdr.stave a príčine úmrtia vieš toľko, čo čitatelia bádateľa. O tvojej inteligencii a vzdelaní v ohľade zdr.všetko vraví tvoja veta, že plodní budú už len nezaočkovaní. Predstav si, že mám niekoľko kamošiek, ktoré sú tehotné a boli očkované ako prvé keďže sú zdravotníčky, ja sama som farm.laborantka, mám 31 rokov, dieťa ešte nemám, mám tachykardiu s wpw syndrómom a zajtra sa idem očkovať. Ani sa tvojmu chlapovi nečudujem, že nechce druhé dieťa. Keby môj chlap trepe také bludy, ako ty, tak balím kufre a odchádzam a nie aby som si s ním robila dieťa. Mám známeho, ktorý tiež tvrdí, že očkovaní do 5 rokov zomrú a budú ich vypinať cez 5G sieť, ale takému človeku pomôže len lístok s číslom na psychiatra. TY chceš druhé dieťa, TY chceš svadbu v kostole, TY nedovolíš chlapovi očkovať sa. Chudák chlap vo vzťahu, kde si len TY a tvoj názor dôležitý.
tak ona je nakoniec upratovacka na srdcovo-plucnom? ok, som kludna, o to viac, ze sa tam ten mozgovy trust dalej boji mnozit :D
No keby na mňa takto partner až hystericky tlačil s ďalším dietatom,a pri každej príležitosti vyťahoval tému ďalšie dieťa tak mu už asi tresnem panvicou...keď mal malý mesiac,tak povedal že by chcel aj druhé(a to vždy chcel len jedno dieťa,ja naopak som vždy chcela aspoň dve ale vďaka pôrodu som si to rozmyslela 😂😂) ešte pár krát nenásilne túto tému otvoril ale som mu povedala že jedine v prípade ak si to dieťa on vynosi a porodí 😅😅 tak dal pokoj..tebe by som odporučila ísť do práce,priateľ ešte stíha matersku a zarábať na tri hladné krky plus pár stoviek mesačne odložiť bokom pre potencionálny 4ty hladný krk..ja chápem že túžba po dieťati je silná..mne sa nedarilo otehotnieť dlhých 5rokov..ale dieťa musia chcieť obaja..a teda tým nátlakom na priateľa si chodiaca antikoncepcia
Milujem týchto sanitárov a upratovačky a podobne pozície zo zdravotníctva (ktorých prácu si inak, samozrejme, vážim a bez nich by to nešlo), čo sú antiočko (tiež akceptujem) a hádžu do obehu tieto storky s tým, že veď sú ZDRAVOTNÍCI a oni tomu rozumejú a vidia to každý deň! ...akurát neviem, na ktorom oddelení všetci boli, keď bolo najviac mŕtvych, asi na novorodenckom.
To, že je niekto zdravotník neznamená, že sa v niečom orientuje.
@anonymnamamina a kvoli comu by si nemala mat druhe? Mas 24 tak bud v klude nie 44… a ak si myslis ze ockovnie sposobuje neplodnost tak k tomu ti nemam co povedat🤦♀️
Dievca zlate, popracuj na svojej mentálnej výbave nakolko dôvody, ktore si uviedla su velmi primitívne.
@nominativ 100 bodov👍👏🏻Ako som uz kdesi pisala, to su presne tie typy, ktore chodia s karičkami do práčovne a naberajú múdrosti v stánkoch pri nemocnici. Resp. si vymieňajú “odborne” vedomosti počas čakania s pacientami na vyšetreniach. Ale v rodnej dedine idu davat erudované rady a ludia neznalí veci si myslia, ze vsetko je pravda na milion % lebo ved robi v nemocnici, tak isto to tak je.
Boze baby preco ju hned odsudzujete? Vam sa akoze nikdy nestalo nieco podobnr? Ze ste po nieco strasne tuzili,ale rozhodnutie nebolo len na vas a druha strana nesuhlasila? Ja som na tom podobne ako tato slecna. Hold tuzim po babatku.no som starsia mam bez mala 30 a priatel cez 40. Kazdy mame po 2 deti a ja este aj tzp. Ano na tuto dobu az az ale ta tuzba po babatku je hrozne velka. Mozno to je tym ze som ani jedno tehotenstvo nezazila take ako vo vacsinou vy ostatne. Ked som uvidela // na teste skoro som odpadla ,ziadna radost z babatka zo strany otca nic.pri synovi to bolo este horsie. Nezazila som pokojne prechadzky s babatkom. Proste mi to chyba a aj vytuzene dievcatko Barborka. A kludne sa do mna pustite. Ja svoje tuzby neviem len tak zmenit 🤷♀️ ja som vsak zistila ze nema vyznam ho prosit o nieco co by kvoli mne nespravil ( a to nie len co sa tyka 👶) a davam si vnutromat.teliesko. nechcem zazit 3tie tehu znova so stresom. No dobre viem ze po zavedeni telieska mi bude dlho dlho trvat kym sa dam dokopy a zmierim sa s tym ze sa mi moja tuzba uz nikdy nesplni. A ano nikdy. Ked mi ho vyberu o cca 5 rokov budem z mojho pohladu stara na babatko a budem mat moznost uz normalne pracovat.teraz sa mi kvoli synovi este neda. A aj priatel bude mat vek kedy uz rozhodne nebude mat nervy a silu na babatko. Takze neodsudzujte hned kazdeho za to,ze po niecom tuzi.
@patricia2120 túžba je prirodzená vec ale aj túžiť sa dá tak ze nebudeš kvôli túžbe hadat s chlapom a tlačiť na neho lebo očkovanie . On jej nepovedal ze už nikdy nechce, on chce tiež len nie teraz....
Aj môj chlap chce, a boli časy keď mi po každom sexe brucho hľadal ci sa podarilo a keď prišla ms dobre ze nemal depresiu... Az som mu raz povedala ze nech si hľadá inú maternicu, pretože má ti reči idú na nervy... A potom pochopil, dieťa už nebolo chvalabohu témou č 1.... Nevravím ze sa o t nebavíme ale nie je to dennou témou c1 ani 2.
@sense ja som plakala hadala sa prosikala.ja neviem preco tak po tom babatku tuzim. Citim v pristelovi istotu a lubim ho. Viem ze by sme to zvladli. My zeny sme niekedy blaznive. Ja nejak suvis s ockovanim neriesim.tiez je som ockovana a zatial ani neplanujem nazor na to zmenit.ale ked si to tak zoberieme tak ked chlap chce spravi sa kam ma a babatko je. Je to trosku nefer ze to zalezi na chlapovi a zena si nepomoze. Ona tuzi po babatku,nic na tom take strasne nie je. On keby tuzil napr po motorke tak spravi vsetko preto aby si ju kupil 🤷♀️
@patricia2120 normalny chlap, ktorý miluje svoju zenu nespraví vsetko aby mal motorku. Nakolko sa porozprávajú a zhodnotia svoje možnosti. A dohodnú sa spolu. Tu si ona ide vydupať nieco a hlavne ani nie zo strašnej túžby po dietati len to strachu z očkovania a samozrejme radsej deti ako nastúpiť do prace. A chlap nech taha vsetko. A potom témy typu “kedy pride rodicak, ako získať 4 materské, chlap sa nestará, chlap mi nepomaha, chlap si našiel milenku, nema rad mladšie dieta…”
@patricia2120 lenže ak ho motorka nebude baviť, tak ju predá. S deťmi to nejde. A ak áno, dajte mi kontakt niekto. 🤣 (Čierny humor)
@patricia2120 Áno, a o motorku by sa ona pravdepodobne nestarala, on by nemal nárok od nej žiadať mesačne preplatenie nákladov na ňu, ani by za ňou nechodil s plačom, že prečo nepohladka motorku, prečo nemá rád motorku,, ved ju kúpili spolu. Ja by som túžbu po dieťati absolútne neprirovnala k túžbe po hmotnej veci. Áno, ten pocit chcieť mať niečo môže byť rovnaké, nie však rovnocenné.
@patricia2120 možno to máš len vyfantazirovane aké by to bolo super a realita by bola iná a nebola by Barborka, ale ďalšie stresy.Mas 2 deti niekto nemá ani to a stará v 30 tke veď vtedy ešte ženy len začínajú rodiť.A partnera chápem mať 4 deti z toho jedno ZTP je náročné nehovoriac o zabezpečení a výchove.niekedy treba, aby prevážili rozum a racio nad emociami
@patricia2120 nemôžes porovnávať predsa dieťa a motorku, no žena ak nechce tak ani chlap si nepomôže... Jedine výmena partnera ale to funguje aj v prípade ženy...
Ú nich je problém ona chce a hneď a on by aj chcel ale nie hneď...

Ja mam 2 deti s rozdielom 4,5roka. Vzdy som chcela 3. Muz v danej dobe nechcel, ze stale okolo deti, aj si trochu uzit, konecne su vacsi netreba uz stale len okolo nich. Pred rokom prisiel s tym, ze tretie. Deti mali 18,13. No diky. Teraz uz zasa ja necitim tu spravnu dobu. Dakujem za 2 zdrave deti. Netreba tlacit na pilu. Moze sa ti stat, ze budes mat 2 deticky nasilu a ostanes na vsetko sama. Neboj, spravny cas pride. Si este mladucka.
@anonymnamamina