Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?
... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?
ahojte,
ani ja som nečítala celú diskusiu, no chcela by som sa k vám pridať. Mám dvoch synčekov ( 9 a 5 ) a veľmi túžime po dievčatku.
Pôvodne sme tretie chceli, keď mladší mal necelé 2 roky, ale žiaľ akosi sa nám nedarí. Po 3 rokoch sme to vzdali, potom som zrazu otehotnela, ale neskončilo to dobre. Po 4 mesiacom som znova otehotnela, ale zase to zle skončilo, no a ja dúfam, že do 40-tky to tretie ešte stihneme a bude nám dopriate.
Prvé sme začali v 29
@zlatat Zlatka ahoj, my sme na tom zhruba podobne... akurát ja sa momentálne nesnažím. Skús nakuknúť sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/chceme-dievcatko/ a ak chceš aj do Snažilky 40-ničky (tam je to teraz veľmi pozitívne, pretože všetky aj vytrvalé a beznádejné prípady akosi tehotnejú 😉 ) takže netreba zúfať, verím, že s našich vytúžených dievčatiek raz dočkáme...
Ahoj my chceme este jedno k nasmu Tobikovi, vela ludi nas podporuje a vela zavrhuje, vratane mojej mamy.Na bud. rok chceme pristavbu k nasmu mini domu 😎 rozumej jedna izba kupelna a kuchyna mini garsonka s velkym dvorom 😅 a pak budeme mat nasu druhu fazuku 😝
@zlatat Test s obrúčkou je babská povera 😝 , na ten sa nespoliehaj (či, toho sa neboj 😉 ) Moja mama raz riešila problémy svojej rodiny s astrologičkou. Informovala sa u nej , či by bolo lepšie, keby sme sa my, tj. mladí aj s vnúčatami nasťahovali k nim (t.j. starým rodičom), aby sa využil dnes takmer sa rozpadávajúci dom alebo si máme postaviť vlastný. A odpoveď bola: len nech si postavia vlastný, budú potrebovať veľa detských izieb 😀 . Vraj 4 deti, no tiež neviem ako to bolo myslené, pretože 2 + raný potrat už mám... ale zas sa hovorí, že počet detí je na žene, nikde, ani vo hviezdach, to nie je napísané... tak sa necháme prekvapiť.
@meiwe Ahoj, myslím, že ste obaja dosť dospelí na to, aby ste dokázali zvážiť, či zvládnete výchovu dvoch detí, pričom jedno je ťažko postihnuté. Do toho okolie nemá čo hovoriť. Na mamu sa nehnevaj, chce ti len dobre, obáva sa, že tú dvojitú záťaž nezvládnete. Ja si myslím, že na vec idete správne, s rozmyslom a súrodenec pre Tobíka by zrejme prospel aj jemu aj vám... takže držím palce!
Ahojte, ja som tu nová a páči sa mi táto téma, lebo aj my chceme tretie dieťa. Máme dvoch chlapcov 5 a 7,5 ročných. Dajú teta riadne zabrať ale aj tak ešte túžim vo svojom vnútri cítiť nový život a keby to tak bolo ešte dievčatko tak sa od šťastia aj zbláznim. Môj malý povedal že chce ešte 2 bračekov a 3 sestričky , čo samozrejme nepripadá do úvahy ale to tretie chceme len nevieme kedy by bol vhodný čas. 🙂
@tynamartina Vitaj medzi nami na Koníku! Nepíšeš síce koľko máš rokov, ale myslím si, že ak to vezmeme len z pohľadu veku tvojich synčekov, ktorí sú už väčší, samostatnejší... tak by som povedala, že vhodný čas je práve vtedy, kedy to vy s manželom uznáte za vhodné a budete pripravení prírastok prijať... čiže aj hneď, závisí skutočne len od vás a okolností vo vašom živote. A ako mama dvoch výmyselníkov túžiaca po dcérke by som ti dievčatko dopriala zo srdca. 😉 🙂
@syslica No mám 30 rokov. Ja by som sa na to dala aj hneď. Ale mladší syn nám dáva dosť zabrať , je tvrdohlavý a keď sa mu niečo nepáči vrieska a dupe nohami no proste má také záchvaty a ja nechcem byť celé tehotenstvo v strese a aj to malé keď sa narodí. Tak neviem. A možno by mu to pomohlo, lebo malé detičky má veľmi rád. Ale čo ak nie a bude sa dožadovať ešte viac pozornosti.
@tynamartina Dosť ťažko sa predvída, ako na príchod súrodenca zareagujú tí starší. Miško, ak je taký ako píšeš, môže z minúty na minútu "dospieť" a zanechať detinské maniere (veď to predsa robia len bábätká 😉 ), ale môže sa na bábätko zmeniť sám (nosenie v náručí, uspávanky, kŕmenie) - ale na takýto regres by som to až nevidela, stáva sa to často, keď je menší vekový rozdiel.
Na druhej strane, máš 30 rokov, môžeš si dovoliť počkať, pokiaľ vzdorovité obdobie pominie (je to fakt len otázka času) a potom si v kľude naplánovať prírastok. Možno by pomohlo podebatiť s manželom a potom plánovať 😉
V každom prípade - držím palce!
@syslica No s manželom debatíme o tom často. A on sa prikláňa k tomu počať kým s Miško skľudní, takže asi dáme tomu ešte čas.
@tynamartina Myslím, že je to múdre rozhodnutie, nič ti neutečie, všetko sa upokojí a ty nebudeš mať pocit, že narodením benjamínka starších o niečo ochudobňuješ (a, čo je dôležité, oni ten pocit nebudú mať tiež).
@meiwe ahoj. suhlasim so syslicou, pokial ide o reakciu tvojej maminy. moja priatelka ma 6 rocneho synceka s DMO, 1 a pol rocnu zdravu dcerku a zadarilo sa tretie. tiez sa stretli s nepochopenim, jej mamina sa normalne hnevala, ze ci "nevedia ako sa to robi" a pod. ale len a len z dovodu, ze samko nechodi a kamoska ma teraz dve deti v kociku, ku ktorym na jar pribudne tretie - teda sa o nu boji, ako to bude vsetko zvladat. lebo byva v inom meste ako zvysok rodiny, manzel do vecera v praci.... je to vase rozhodnutie a mozem ti povedat, ze samko svoju malu sestru neskutocne lubi, ona jeho tiez, no a na druhej strane si aj moja kamoska uziva aj inu radost so zdravym dietatom. no a uplne prakticke hladisko - niezeby mali mladsi surodenci sluzit ako opatera choerho brata - niekedy v dalekej buducnosti bude mat samko niekoho, kto sa o neho postara.
@luciaalex ahoj moja matka nepochopila ani prve, ale som rada ze niekdo na Slovensku bude mat 3 deti a zvlada to sam, bez cudzej pomoci,Tobkovi sa surodenec zide a mne zdrave dieta takisto iba som mala strah ze co bude ked bude,,,ale dnes cakam do pondelka ci pride mrcha bo to vyzera tak ze nepride 😝 to bude starosti chystame sa stavat a este mozno babo do toho 😅
jááááj dievčatá, dnes som si vypočula od mojej sestry aká je jej kamarátka hlúpa že má 3 deti a to netuší že aj mi chceme tretie. Nechápem ako môže byť pre niekoho dôležitejšie mať super byt, zariadenie no proste tip top ale dieťa stačí aj jedno. Lebo viacerým nemôžeš dať všetko. Ale naozaj deti potrebujú všetko? aby boli šťastné. My napríklad nemôžme velmi vyskakovať ale deti majú všetko čo potrebujú. Je pravda že renovácia bytu musí počkať a mne to nejako ani nevedí. Učia sa že v živote nedostanú vždy všetko. Nie je to pre nich lepší základ do života ako ked im všetko dáme na zlatom podnose? Potešte moju ubolenú dušu lebo sa fakt cítim ako nenormálna že chcem tretie dieťa.
@tynamartina - ahoj si úplne normálna. Aj môj sen bolo mať vždy aspoň tri deti, a mám ich 😉 . Som tá najšťastnejšia mamina. Máme síce 2 - izb. byt, ale je nám super. Dovolíme si aj dovolenky v zahraničí, a tiež sa niektorý pozastavujú nad tým, že na dovolenky chodíme, a tlačíme sa v malom byte. Ale na tých ja z vysoka kašlem. Som hrdá na svoju rodinu, mám šikovné deti, za ktoré sa nemusím nikdy a nikde zatiaľ hanbiť.
Držím palce, nech si aj Ti cob dup 3 násobná mamička, a najlepšie nejakej princezničky 😵 😵 😵
@zuzana32 Ďakujem za povzbudivé slová som rada že sú také rodiny. My s tým prírastkom asi ešte rôčik, dva počkáme ale už teraz sa na to teším.
Ahojte maminy, aj ja by som brala tri deticky, ale moj manzel toto nadsenie akosi nezdiela 🙂....boji sa ako by sme to zvladli, hlavne financne, mozno ani nie tak teraz ale v buducnosti ked vsetky tri budu chciet ist na vysoku skolu a tak....Mozno by aj privolil ale ked tak az za par rockov, tak uvidime ako to dopadne 🙂
Ahojte, my s manželom sme tretie dieťa neplánovali, ale akosi sme to nechávali na náhodu, také zadné dvierka, že ak sa to niekedy ešte podarí. Potom sme si už zvykli na to, že moji dvaja starší synovia už boli veľkí, v práci sa mi darilo a začala som študovať na vysokej škole. A zrazu som zistila, že som tehotná a tak po takmer 11 rokoch sa nám narodil náš miláčik Sebastián.Spočiatku mi to nebolo dvakrát jedno, keď som otehotnela, ale keď si človek pomyslí, že veľa párov sa roky márne snaží o dieťatko a nedarí sa im, môžem byť len rada, že sa mi presne v deň mojich 36 narodenín narodil krásny a zdravý tretí syn. 🙂 🙂
@xlucia ...Ahoj, ja by som isto išla na dalšiu matersku...ja som chcela tiež tretie dieťatko hned, ale moj drahý nie...on chce väčší vekový rozdiel...takže syn uť bude mať 6 rokov a mala 9...a to je pre mna zase už veľa...chcela som si tie tri deti také male užiť naraz, teraz niekedy mam aj myšlienku, že sa toho tretiehi mimka vzdám, lebo to už nebude také ako som to ja veľmi chcela...je to na tebe, ak muž suhlasí, tak nerozmyšľaj a riad sa srdcom...nie rečami ľudí, oni ti na deti neprispejú a ani ti ich nevychovajú...držím palce...🙂
my máme 2 chlapcov 7,10 a maličká bude mať 1 a je to úplne super, nemenila by som ten rozdiel
@seba1 Jééj, si ma potešila. 🙂 No my by sme chceli ked bude mať mladší 7 a starší 10 rokov takže hovoríš že je to super taký rozdiel. Nie je to ťažké dvoch školákov, úlohy a tak?
@tynamartina super, že som ťa potešila 🙂 , klady podľa mňa sú, že detičky ti pomôžu, sú väčší, samostatnejší, tehotenstvo si môžeš užiť nemusíš ako pri druhom tehu behať okolo malého, školu máš už nacvičenú s prvým a keby niečo mladšiemu môže so školskými úlohami pomôcť aj starší, starší má skvelý vzťah s malou, je ako druhý tatino 😉 , menší je ešte taký hravý, ale vidí kladný príklad od staršieho a je zlatý aj on, sú to moje tri zlatíčka 🙂 🙂 🙂
@seba1 No ja sa najviac teším že si užijem to tehotenstvo 🙂 .Fakt to druhé som si vôbec neužila. A vlastne aj to dieťa si chcem vychutnať preto sme to aj odkladali. Ako takú bodku.A keby to bolo ešte dievčatko ako u vás tak to by som bola nadmieru spokojná 😀.
@tynamartina ja mám vo svojom okolí veľmi veľa príkladov, že po dvoch chlapcoch bolo tretie dievčatko, takže nevidím dôvod, že by sa to u vás nepodarilo 🙂 , aj bábätko si vychutnáš, všetko, aj pôrod 😉 , len to strašne uteká, len teraz sa narodila, už bude mať rok
@tynamartina V klidu, já bych chtěla čtyři 😀 😀
@mataharyy 😝 no to by na mňa bolo asi veľa. Ale obdivujem ťa.
Neviem kedy je navhodnejsi cas mat tretie dieta....to je otazka za vsetky drobne..ani jedna z vas nema odpoved na tuto otazku.......som si tym ista. 😅
Tak isto pre kazdu z vas je vhodne ine riesenie....tym padom by som sa zamerala ozaj iba na svoju osobnu situaciu a zivot...Darmo bude diskutovat matka na materskej s matkou na plnom pracovnom uvazku.....kazda vidi situaciu inak 😒
No a posledna vec, co ma tu prekvapuje je komentar, ktory sa tu vyskytuje casto ale citujem zakladatelku:
"tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co. ake mate skusenosti vy?"
Ja by som okoliu ani nic nehovorila....je to potrebne? Zbytocne sa trapit a vytvarat si problem,ktory nemusel byt.
Kamaratka ma 4 deti a nikdy mi ani pri jednom neoznamila, ze sa snazia, alebo chcu, alebo planuj, alebo co.....
Priesiel 13-ty tyzden jej tehotenstva, vsetkym oznamili, ze cakaju baby a bolo... 😝
Ja nepotrebujem "POZEHNANIE" od okolia, ludi, znamych a podobne, aby som sa rozhodla, kedy chcem dieta a kolko ich chcem... (max to diskutujem s rodicmi)

@jolinka To je krásne 🙂 Ja budem rada, keď stihneme 3 🙂