Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?
... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?
@xlucia túžba ťa nikdy neprejde 😉 my sme to tiež mali veeelmi komplikované a pomaly sa to odkomplikuváva a ja sa už dva roky snažím neúspešne prehovoriť mm na štvrté ☹ tretie dieťa je úplne najlahšie, všetko už vieš, skoro všetko máš, žiadne stresy, užívaš si ho tak, že je to posledný raz v živote a neriešiš drobnosti ako pri prvom, či druhom, nemáš sa čoho báť 🙂
@luciauk no neviem kde by sme ho dali, teda este postielku ano, ale potom uz nie. plus by to bol isto cisarsky, lebo aj chalanov mam cisarakom. plus neviem si prdstavit tehu a tehu nevolnosti pri tychto dvoch expertoch. na riti nesedia, ticho nie su ani ked spia 😀 . fuuuuuuuuu no komplikovane ☹
mňa nemusíš presviedčať, ja ti hovorím z vlastnej skúsenosti, a nie len ja ako čítam... ja som takto rozmýšlala ako ty, pri druhom dieťati, mať či nemať, ako to zvládneme, škola, bábätko, bývanie atd atd a potom mi jedna kamarátka povedala " prestať kalkulovať" a tak som počúvla 🙂
@xlucia Luci, ono je to presne tak, ako píše Lucka z UK 😉 Ja a ty sme asi vo veľmi podobnej situácii + u mňa mieša karty aj vyšší vek... každodennú realitu máme obe komplikovanú, no ja sa tiež prikláňam k názoru, že treba dať na hlas srdca, aby sme nakoniec neskončili ako zatrpknuté babičky, čakajúce na vnúčence, ktoré by mohli vychovávať. Možno, že keď aspoň neskúsime, budeme si to potom vyčítať? A mimochodom - v Snažilkách 40-kách máme aj babičky s čerstvým bábätkom 😝
Časom sa k vám pridám - zatiaľ musím vynosiť to druhé a potom môžeme plánovať tretie. Inak po svadbe chcel manžel max. 2 deti /tiež zavážili financie/ ale keď som už bola tehu, tak sa tešil, že sa dal nahovoriť aj na tretie 😀 . P.S. Teraz sa z malej tak vytešuje, že ak vyhráme lotto, môžem mať detí aj jedenásť 😀 😀 😀
@luciauk Ja si zase toto tretie moc neuzivam viac sa bojim ako si ho uzivam, ale bojim sa toho aby sa nieco nestalo a my sme to dotiahli do uspeneho konca, kdezto pri prvych dvoch som ani nevedela ze som tehotna 😀
Inak sa velmi tesime na nasu bambulku a mozno aj preto sa viac bojim ako si to uzivam, ze sa nam dlho nedarilo takze toto bude veeelky maznacik 😀
a taktiez ma chyta aj panika z porodu co som predtym v tehu nemala a tesila som sa, pritom porody som mala super 🙂
Idelany cas na tretie dieta je u kazdeho velmi individualna vec. Ale suhlasim s nazorom, ze ak je chut a vola , treba sa na to dat, hoci aj neskor, aby si neskor nieco clovek nevycital, ked sa uz nebude dat.
Vzdy to bude znamenat o jeden hladny krk naviac, o jednu starost viac, o zodpovednost o dalsieho clena rodiny viac - skratka, keby si to takto clovek rozanalyzovaval dalej, vzdy mu vyjde starost, obeta naviac, preto treba dat na vnutorny hlas a presvedcenie. Kolko tretich, stvrtych a dalsich deti by tu nebolo, keby sme sa riadili iba rozumom? 🙂
@avanti ved ty už rodíš 🙂
@cherry1981 cherry, no nebudem tu predsa písať o tom, že aké strašné som mala tretie tehotenstvo, ako ma museli sledovať, že pôrod bol úplná pohroma lebo som ho nevedela ani vytlačiť, čo mal skoro 5 kíl 😉 drž sa a neboj, pocity sú zmiešané aj preto, že už teraz velmi dobre vieš, do čoho ideš. držím palce 🙂
my sme s priatelom planovali 2 roky a nič...mala som zdravotne problemy.tak sme si povedali že si počkame na vnučatko lebo staršia dcera ma tento rok 20.minuleho roku vo februari som bola na laparoskopii a lekar mi povedal že už deti mať nebudem...no...a v decembri som dostala tehotensku knižku.že vraj čakame chlapčeka...takže mame 2 baby...a teraz toho drobca na ktoreho sa tešime.proste Zázraky sa deju...ja som toho dôkazom... 🙂
@mamacat - aj ja som rada, ze uz je u nas rozhodnute a tretie dieta jednoducho na ceste, takze sa uz neda cuvnut, ani analyzovat, ci este ano, alebo uz nie 😀 . Niekedy to cloveka zvadza mysliet na to, ze ma uz s tymi starsimi dvoma volnejsie ruky, ale zas ked hnevaju, alebo su chori, je asi uplne jedno, kolko deti ma clovek na starosti.
A @luciauk - beriem za slovo, ze tretie dieta je najlahsie, ak nebude, budem reklamovat 😉 Ale tiez si to mienim uzivat, nikam sa nehnat, nezatazovat sa otazkami, kedy uz bude vacsi, kedy uz bude vediet to a to, ako pri druhom, tiez je to asi u nas poslednykrat. A kedze vnucat neviem ci sa pri dnesnom style zivota dozijem, chcem si to naozaj vychutnat, lebo to dava zmysel, ako uz pomaly maloco v tomto svete.
Ahojte dievčatá, z manželom sme plánovali že tak o dva roky nech sme doma piati, ale ja akosi začínam až príliš túžiť po bábatku a zdá sa mi to zrazu tak strašne dlho čakať. Neviem čo mám robiť stále nad tým rozmýšľam.Až ma to začína deprimovať. Rozum mi hovorí že o tie 2 roky to bude najlepšie ale srdce to nechce pochopiť a ked tu čítam o vás čo máte 3 deti ako je vám fajn. A aj tak som doma nezamestnaná a robota nikde.Tak neviem.
babyyyy ja mam teraz plodne dni,a tuho pretuho rozmyšlam, aj muža mam doma po týždňovke, 🙂)))))), jaaaaaj
@zuzkagu A čo na to tvoja polovička? keď súhlasí tak šup na to 😀
Ahojte, od 27.3. sa uz realne radim medzi trojnasobne maminy - tesime sa z 5-dnoveho Jerguska 🙂 . Ked nazbieram nejake skusenosti, ako je to s troma detmi, dam vediet 😉 ak budem samozrejme stihat 😀
@syslica - zdravim a odkazujem, ze uz vam chyba iba Marosko, ci Maruska a nase rodiny budu, co sa mien tyka, uplne vyrovnane 😀
@avanti Ahoj, ahoj! Trošku väčší Jergušík pozdravuje malinkého Jergušíka a samozrejme celý syslí klan vám všetkým želá hlavne zdravíčko, šťastíčko a dlhý pokojný život. 😵 😵 + tebe pevné nervy pri zvládaní tej "bandy".
Nuž, my už Maroška máme, má 40 rokov a je to Prototyp všetkých syslíkov 😉 - no malý Maroško teda nehrozí... ak by sa podarilo ešte jedno syslíčatko, bude to Bystrík (a zvyšok rodiny ma vydedí 😝 ) alebo Mária.
Majte sa krásne! Budem na vás odteraz myslieť, vždy, keď pozriem na toho svojho staršieho experta 😀 .
@xlucia Kvôli menu... už na Jerguška si museli dlho zvykať... Ondrík mal byť tiež Bystrík, ale tu vyberal meno tatko... no a ako rodinne akceptovateľnejšia alternatíva k Bystríkovi mi vychádza len Daniel, lenže mám čerstvého synovčeka toho mena 😉 . My jednoducho musíme mať do tretice dievčatko, inak big problem. 😀 😀
Ahoj- moja situacia je takato-mam dve dievcata-6,5+3rocne.Nastupila som do prace a po tyzdni som zistila ze cakam tretie babo.Som v soku lebo sme mali ochranu a tretie babo sme vobec neplanovali teda nie teraz.Takze ani ochrana nie je 100%.Citim sa hrozne radost strieda strach no snazim sa to brat ako dar hovori sa ze tretie babo je dar od boha a preco tie tretie a viac mali byt len trapenie. Mozno to nebude lahke ale nie som sama.

@katren zavidim dvojnasobne 😀 😀 😀 😀 , my nemame ziadne auto. to je tiez jeden z dovodov preco rozum hovori ze nie