Chcem zistiť, či mám ovuláciu

lulkala
2. apr 2013

ahojte baby, 9 mesiacov sa snažíme s priateľom o bábatko. Predtým som mala antiku skoro 4 roky, a čo je horšie, tak niekoľko krát zopakované zápaly močových ciest, čo samozrejme zasahuje aj do ženských orgánov, takže teraz mám strach, že nemôžem otehotnieť kvôli tomu. Menzes mi chodí každých 30-32dní, až na tento mesiac, ked mešká 6 dní, ale test ukázal negativny, takže opať nič. Chcela som to nechať nejaký čas čisto len na prírodu, ale zrejme to nepôjde tak jednoducho, tak som sa rozhodla že to idem riešiť.Viem, že môže byť mnooho príčin,ale počkám do roka a pôjdem k lekárovi. Na začiatok by som ale chcela zistiť, či mám vôbec ovuláciu, aký spôsob je najlepší? tie testy z lekárne,či meranie bazálnej teploty?.. Mala ste niektorá podobné zdravotné problémy a potom problém otehotnieť? Niečo čo vám zabralo? diky 🙂)

paela
2. apr 2013

ahoj, ja som tiež pri prvom dieťati rozmýšľala ako ty - príroda, ovulačné testy... keď sa nedarilo rok a pol, riešil to lekár a to sme čakali ďalšieho pol roka. teraz sa snažíme už ôsmy mesiac o druhé, ale už som na nič nečakala a rovno som zašla za mojím lekárom. podľa mňa nečakaj. ak aj máš nejaký zdravotný problém, o ktorom možno nevieš, nech sa to začne riešiť. veľmi ti držím palce.

14petulka88
2. apr 2013

@lulkala Ahoj moja sestra mala take problemy tiez casto zapaly atd... dlho sa jej nedarilo uz myslela ze nemoze ostat tehotna, isla na dovolenku a priniesla si odtial malu Sofinku 🙂 drzim palce

lulkala
autor
2. apr 2013

A akými testami sa u lekára začína, nech mám prehľad, čo ma čaká 😉

soldi
2. apr 2013

@lulkala skus si merat bazalnu teplotu- ak chces, pozri ku mne na profil clanky, mam tam dva pre snazilky 🙂

pokial zistis, ze ovulujes, tak to je super. ak si vsak mala caste zapaly, mozes mat vnutorne zrasty- tie sa zistuju tzv. prefukom vajickovodov.

pricin nezdaru moze byt vela.
kazdopadne, prve vysetrenie by mal absolvovat Tvoj muz- spermiogram.

mauerka
2. apr 2013

@lulkala Ides na to spravne - ovu testy pripadne aj BT su fajn, ale z vlastnej skusenosti ti radim, zacni pomaly pracovat na tom, aby si dostala priatela na vysetrenie spermii - my sme takto "stratili" viac ako rok - ja ukazkovy cyklus, ovulacia potvrdena ovu testami aj meranim BT a nakoniec sme zistili, ze spermiogram na .... nic 🙂 Keby sme to boli riesili tymto smerom uz pred pol rokom, mohli sme byt ovela dalej.

lulkala
autor
2. apr 2013

V pripade zrastov,ktore by som mohla mať s tých zápalov... je to liečitelné? viem že to môže viesť k neplodnosti... a tie prefuky moc bolia? mate niektora skusenosti? pocula som ze velmi..

soldi
2. apr 2013

@lulkala ak mas zrasty, tak bolia, ak nemas, tak nebolia. ale vsak to trva len chvilu, to zvladnes 🙂
liecitelne moc nie su, bud sa rozrusuju laparoskopicky, alebo sa vyberie postihnuty vajcovod. ale to je ten najhorsi mozny scenar.

v prvom rade posli muza na spermiogram. tam byva chyba casto, vacsinou sa da preliecit nasadenim vitaminov, ale trva to minimalne tri mesiace, kym sa prejavi efekt.

lulkala
autor
2. apr 2013

ano poslem ho, uz sme o tom hovorili, nema s tym problem...ale skor mam obavy pre tieto moje zdravotne problemy...tak ak dobre chapem, ak mam ovulaciu tak zrasty nemam, vsak?

maria.vinea
20. máj 2013

ahoj ja som brala antiku 4 roky , rok som nebrala tabletky a. nic , potom svadba potom sme tomu nechali volny priebeh ale kedze mam po vysadeni antiky sttrasne nepravidelny menzes (39 dni niekedy) tak mi pichli agolutin a po dvoch injekciach som zrazu - bola tehotna 🙂 dnes mam 8 mesacneho betara achcela by som druhe 🙂

lusmi
26. sep 2013

ahojte ja sa chcem popýtať mne pred nedávnom moja endokrinologička povedala,že u mňa ovulácia neprebieha vôbec viete my poradiť či sú nato lieky a či sa to vlastne dá liečiť strašne užime s manželom po dietati

eliwedd
22. okt 2013

@lusmi a podla coho ti enogkrinologicka zisti, ze nemas ovulaciu?

sarin
22. okt 2013

@eliwedd endokrinologicka to zisti tak ze skontroluje par dní pred očakávanou ms výšku progesteronu.. ale to zisti iba ci v danom cykle prebehla,... ze neprebieha permanentne to neviem na akom zaklade tvrdi,...

lusmi
22. okt 2013

to počas menzesu ti zoberie odber krvi a tam to zisti

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre