Chceme dieťatko. Ja som študentka, priateľ futbalista
ahojte 🙂 chcela by som vediet nazor viacerych zienok. Ja som studentka, momentalne koncim Bc na STU FCHPT a chystam sa na Ing studium. Priatel je futbalista a tak isto student. Mam problem PCO a nefunkcnu stitnu zlazu. Velmi tuzim po dietatku, beriem t ako svoj zivotny ciel mat svoje deti. Popri skole opatrujem dvoch chlapcov, a mam tolko susenosti s detmi, ze postarat sa pre mna nie je problem ci o male ci o vacsie. Po skole samozrejme planujem dobre sa zamestnat, nakolko s mojou skolou to nie je problem. Nakolko ma moj gynekolog nahana a strasi, ze v mojom pripade treba otehotniet cim skor lebo neskor moze byt velky problem, s priatelom, s ktorym uz dva roky byvame sme sa rozhodli (aj ked nie este na 100% stale pochybujem), ze sa pokusime o dietatko. Moji aj jeho rodicia su na tom financne dost dobre. Momentalne staviame druhy dom, tento stary nam zostane. Myslite, ze je rozumne mat dieta popri skole a pocitat s tym, ze mi tie dva tri roky budu pomahat rodicia?Priatel zaraba, ale nie su to ziadne miliony. Ja len brigada. Viem, ze mam narok na rodicovsky prispevok cca 200eur a kedze budem studentka aj na prispevok na opateru 230eur + pridavky, atd. Myslite, ze sa to da takto zvladnut? Je tu niekto, kto vychovaval dietatko bez svadby, popri skole?
@123choco123 - vidis a ja ti ako uplny laik s netu viem povedat, ze ta hodnota v kombinacii s pco moze rovnako znamenat Hashimoto syndrom/choroba... precitaj si o tom co najviac a spomen to u svojho lekara. S tymto sa vlecie niekolko inych chorob hlavne travenia a ked poriesis pre mne specialnu dietu, priznaky vies rychlo zmiernit. Hlavne, ze lekar pozeral, ze ako je to mozne 😝
@123choco123 ahojky. no takto...napisem ti z vlastnej skusenosti.....ja som studentka VS. mam dieta- dostavam 226e- rodicak a pridavky. To je vsetko, ziadny prispevok na starostlivost- take nieco tusim ani neexistuje 🙂 teda existuje este prispevok na jasle- tam je ale podmienka, ze dieta bude chodit do jasli, stat ti ich preplati. A tym padom ti zoberu rodicak. A ty pojdes do roboty 🙂 Ale urcite nedostanes oboje, aj rodicak aj prispevok na jaslicky, cize toto si este nastuduj aby si vedela na co mas a nemas narok.
Jedine ako baby pisu, toto stipendium si mozes vybavit, ale to len ak si denna studentka. Nevsimla som si,ci si pisala, ze studujes denne?? v skole si vies vybavit individualny plan, cize budes chodit len na skusky- ale z vlastnej skusenosti ti mozem povedat,je to velmi velmi narocne- ucit sa, do toho male babetko ktoremu sa treba venovat, plus treba sa starat aj o chlapa 🙂
A co sa tyka priatela- je futbalista, ten prijem jeho je fixny? dostava stale 700e? lebo poviem ti,dietatko nie je lacny spas.... Potrebuje jedlo,plienky, kasicky, neskor kvalitnu zeleninku,mäsko, a obleceniaaaa strasne vela, to tak rychlo rastie 🙂 🙂 Ale ak ma ten prijem stale rovnaky, tak v pohode,to sa da, 700 nie je malo.
Tolko moja skusenost, dcera ma rok, takze mam aktualne info :P
@123choco123 Veľa žien doštudovalo popri škole alebo trocha neskôr. A nič im neušlo. Ale jedno budeš mať isté. Keď sa vrátiš zo školy unavená, máš sa pre koho vrátiť. A ver, že rýchlo zabudneš čo bolo v škole. 🙂
jasne chod do toho 🙂 ste zabezpeceni aj ked zo strany rodicov, a ked je problem ze treba otehotniet cim skor tak nevahaj 🙂 skolu a karieru si budes riesit potom a potom mozes aj rodicom vsetko vratit. ono pri tej skole co studujes sa nedaju najst este dve roboty aby si sa zabezpecila sama. radsej teraz babo s pomocou rodicov, ako studovat, potom sa zamestnat a potom zistit ze uz sa neda a je neskoro na vlastne dieta. a zase uprimne - rodicia budu stastni ze maju vnuca, ked su na tom dobre tak radi pomozu aj financne, mas dobre podmienky 🙂
@123choco123 prelúskaj diskusie, koľko žien tu má problémy s pco a štítnou žľazou, niektoré sa ti ozvali aj sem... ale ty si vyberáš len to, čo sa ti hodí, čo chceš "počuť" a všetko ostatné je zlé... a moje príspevky nie sú plné zla, len realita je často inde, než ako to vidíš ty... sama si všetky podmienky na materstvo postavila do ideálnej pozície, zdravotnú stránku zvládneš s lekárom, no nemáš nad čím váhať... každá minca má dve strany, aj tu budeš mať na jednej strane tie, čo budú s tebou nadšene súhlasiť, na druhej strane tie, ktoré ti ponúknu iný uhol pohľadu... iný ale neznamená zlý alebo nesprávny...
@mamulienka30 liecim sa uz 9. rok, skusim sa ho nabuduce na to spytat akurat dnes som bola na kontrole dufam, ze budu dobre vysledky pretoze mi stale kolisu hladiny.
@zuzka_puska ano o tom rpispevku uz viem ze mam narok len na rodicovsky 🙂 som denna studentka samozrejme, da sa vybavit aj individualny platn. v Ing studiu je len max 5 predmetov za semester.tieto tri roky Bc studia som absolutne vynechavala prednasky, chodila som len na cvika a labaky a vsetky skusky som spravila, nie som ten typ co potrebuje mat vsetko tip top aby bol schopny spravt skusku 🙂 takze toho sa nebojim
a ano momentalne to ma fixne + v lete je moznost ze sa dostane do lepsej igy, t samozrejme pockame este,ja som rozmyslala ze zacneme planovat tehotestvo v priebehu buduceho skol. roka, ak sa podari mozno do konca 2. bude babo na svete
.
@123choco123 mne sa mala narodila pol roka po bakalarskych statniciach 🙂
@zuzka_puska to by som musela otehotniet uz dnes aby som to tak stihla 😀 😀 😀 ja nechcem hned, ale nechcem ani dlho cakat 🙂 mam 24rokov, kym skoncim skolu budem mat 26, kebyze chcem matersku musim dva roky odrobit to je 28...a kym sa podari...30?35?40? :( je to hrozne
@libka1 kedze planujem studovat odbor drevo papier a celuloza, abolventov z tohto odboru je kazdorocne asi 2-3 takze mozno sa o mna aj pobiju neviem. a preco do tejto temy? nevedela som kde by sa to hodilo
@libka1 a ked sa na nu priatel vykasle (co tu spravilo zenam vela frajerov) a necha ju samu s dietatom, ona bez praxe, prace... potom tu bude stenat, ako vsetci mozu za to co sa jej stalo a cely svet je zly 😀
Kazdy si je strojcom svojho zivota... a treba vyplnit kazdu "dieru na trhu"... aj tu neprijemnu 😉
@123choco123 a zabudla som dopisat, rodicia su radi, ze maju nejake spestrenie v podobe vnucatka 🙂 tesia sa. takze, neviem,ked sa na to citis, a chces babo,tak preco nie. Ale mysli vzdy na to, ci mas v priatelovi 100%-nu oporu. Ak áno, ak je typ, ktory je rad doma, s tebou, neflaka sa s kamaratmi, nechodieva po zurkach s kamosmi, tak sa bude myslim starat aj o teba a dieta 🙂 Ak je opak toho co som napisala, tak to ti nezavidim, budes to mat tazke 🙂 vela stastia
@123choco123 normalna hladina Tsh je cca do 4,9. Ak budes chciet naozaj otehotniet musis mat hodnotu POD 2,00. T4 cim blizsie ku 20, tym lepsie. 125euthyroxu nie je uplne najvyssia mozna davka. Su aj vyssie. Neviem aku HAK pouzivas, ale vo vseobecnosti- HAK a stitna sa velmi v laske nemaju.... Tu je napr. skupina o SZ. https://www.modrykonik.sk/group/2168/ viem,ze existuje aj PCO skupina.
@zuzka_puska priatel je uplne skvely clovek, mam v nom 100% doveru.na svadbu sa neda spoliehat, opustit ma moze tak ci tak hocikedy. samzrejme niekedy sa ide zabavit bud so mnou alebo kazdy sam, ale nie je to typ co sa flaka a robi hluposti
@ervenka viem ze to nie je najvyssia davka, vdaka bohu 🙂 ale existuje aj 25 takze ta 125 je oproti tomu dost :-/ a dakujem
@123choco123 ked je taky skvely, tak si ho vezmi za muza, ak pravdaze on ta chce za zenu
@123choco123 mnaaaah. Pozri ja som isla od polovice 5mikrogramovej tabl. postupne na 75. Ked mi konecne dala dr. "zelenu na tehu" tak som zo 75 prisla az na 137- aby som mala stale dobre vysledky. v ZA je celkom schopna, mlada endokrino. Berie vacsinou deti, ale obcas aj velkacov. 😉
ano chce, lenze ja sa vydavat este nechcem.mam svoju predstavu o svadbe, a radi si na nu pockame
@mima4
@123choco123 ked v nom mas doveru,tak je to myslim v poriadku 🙂 ja osobne by som do toho bez svadby nesla- ja som zas taky typ ze potrebujem mat istotu, sice aj moj manzel neni ziadny pobehaj vymetajuci bary s kamosmi, ale predsa len 🙂 Ja som rada ze sme sa vzali, mame aj rovnake priezvisko- co ocenujem najme pri malej,ked nieco vybavujem, a tak. A ako rodina mame aj viacero vyhod, co by som mozno ako slobodna matka nemala- ale to uz je mozno otazka na slobodne mamicky, ako to maju,ci sa oplati.
@123choco123 istotu som myslela hlavne v tom, ze ak by sa jemu nieco stalo, tak by som mala nejake tie vyhody...ako jeho druzka by som nemala nic. ale to len tak, vzdy treba mysliet okrem dobrych veci aj na tie zle,ktore by sa mohli pritrafit, a poistit sa aj v tomto smere 🙂
@zuzka_puska Futbalisti plus dostávajú peniaze za zápasy, tých 700eur (je to viac, viem to, ale záleží od toho, kde hráva) je fixných + eurá za tie zápasy po víkendoch, čo odohrá 🙂 a tam sa to ráta v tisícoch za vyhratý zápas.....možno jej to len zabudol spomenúť....
@ervenka ja chdim do Lubochne do NEDU zatial som tam pokojna a mam to dost blizko 🙂 ale dakujem za radu
@cecilia68 nezabudol 😎 le su to peniaze s ktorymi sa nemoze pocitat na 100% tak s nim iani nepocitam :D
@zuzka_puska ano chapem, svadbu neodkladame na dlho 🙂 len by sme ju chceli mat krasnu tak si na nu musime trsku nasporit
@cecilia68 ale vsak zalezi, aky futbalista je....pre aky klub hra, a ine veci...ci? mozno patri k tym horsim futbalistom, a nedaju mu tie tisice :P ciiii????? ja sa v tom nevyznam a v podstate je mi to jedno, kolko zaraba :P len som pisala,ze ak ma fixny plat,a teda su zabezpeceni,tak je to ok,lebo bejby potrebuje vela peniazkov :P
@bona_dea presne tak, plne súhlasím.
@123choco123 svadba neni zas taka draha :P teda, neviem co chces, mozno ta tvoja predstava je draha :P
@zuzka_puska ja viem zas neplanujem hollywoodsku svabu ale priznam sa je to vedlajsie, na prvom mieste je pre mna mat svoje dietakto ci teraz alebo neskor

@libka1 ved ona sa do dochodku este narobi a podla jej vzdelania predpokladam, ze odvedie urcite viac dani ako vacsina z diskutujucich mamiciek (sory, to som si nemohla odpustit). To ci bude poberat rodicovsky pred tym ako zacne zarabat alebo potom, je uplne jedno. Raz by ho poberala tak ci tak. Dokonca nebude mat narok na matersku...tak neviem ake vyzieranie statu.