icon

Chceme sa snažiť o bábätko, ale trápi ma moja postava

maskpure
26. jan 2023

Ahojte, maminy. Plánujeme sa snažiť o bábätko. No mňa trápi moja postava, ktorá sa mi podľa okolia počas tehotenstva a najmä po, výrazne zmení. Strašia ma, že ostanem tučná, že to tak proste je. To, že niečo priberiem je samozrejmé, zdravie dieťatka bude prvoradé, avšak ja som dosť zakomplexovaná osoba. Ani teraz nemám ideálnu postavu, nie som štíhla, mám 168cm a 68kg, ale celkom dobre rozložených, preto je aj moja konf. veľkosť S. Aj keď nie som spokojná, necítim sa až tak zle, no pri predstave, že budem mať 100kg, mi príde zle. Viem, že ma tu mnohé skritizujete, ale poslednú dobu nad tým dosť premýšľam, či by nebolo lepšie najprv schudnúť a až tak otehotnieť, no na druhej strane chceme bábätko čím skôr. Viem,že sa nám to nemusí podariť hneď a mne tak môže vzniknuť čas aj na chudnutie, no čo potom? Dávnejšie som mala jedálniček od trénerky nastavený na 1600kcal a pekne som schudla (no potom aj vďala stresujúcemu obdobiu pribrala) a preto premýšľam, že sa k nemu vrátim, no keď otehotniem, musím automaticky prejsť na vyšší príjem?
Ďakujem

sticker
Strana
z2
monuska112
26. jan 2023

@maskpure ahoj nemusis sa stresovat. nieje pravda ze kazda tehotna musi pribrat 30kg a casto sa aj stava ze iba hromadi vodu v tele co sa po porode odleje...ja mam tri deti postavu ako pred tehotenstvom. mala som ich ale skoro neviem kolko mas rokov. ja som stihla do tridsiatky (to moze mat vplyv hlavne na zhadzovanie kil aj ukladanie) hlavne sa zbav predstavy ze treba jest za dvoch. nie, ty jes iba za seba a ked nosis v sebe zivot o to zdravsie. nebran sa pohybu minimalne rychla chodza je urcite prospesna (ak nebudes na rizikovom samozrejme) neboj bude to fajn ak priberies tri 5 kg co ti ostanu po porode, to das dolu jak nic, aj dojcenie pomaha 🙂

lucia147852
26. jan 2023

@maryetta u mňa bolo 20kg veľké dieťa, veľká placenta a veľa plodovej vody. Plus telo bolo zavodnene. Ale cítila som sa hrozne. Každý krok som cítila aké mám ťažké telo.

katarina161
26. jan 2023

@maskpure To je somarina. Ja keď som otehotnela som vážila 102 kg. Porodila som a som vážila 80kg. Pocas tehu som chudla. Malý si bral môj "nadbytok". Tie reci som aj ja počúvala.

zuzubb007
26. jan 2023

A kto vravi, ze budea mat 100, uplne normalne je pribrat do 15 kilo, cize mozes kludne skoncit na 80tke a po porode das dole, a neopustis sa 😉

mell27
26. jan 2023

@maskpure prečo by si mala mať sto kíl? 😃

mediana
26. jan 2023

Ja som mala tiež vždy 68-69kg, pribrala som v tehotenstve max 7kg, všetko som nechala v pôrodnici, teraz 2 roky po neustálom behani s kočíkom, vonku s malinkou, a vhodnej detskej strave 😃 mam 62kg a cítim sa super fit a spokojná. Takže ja odporúčam 😃

maryetta
26. jan 2023

@lucia147852 hej. Ja som to najhorsi zvladala pri tretom. Behat okolo dvoch starsich. Kazdy krok bol pre mna narocny.
On bol tiez 4-kilovy. Takze tiez nieco placenta. Voda…

maskpure
autor
26. jan 2023

Tak baby, je to aj preto, ze moja mama otehotnela s rovnakou vahou, aku mam teraz ja a uz nikdy neschudla.
Ale potesili ma vase reakcie, ze teda nemusim takto dopadnut a aj keby, tak to schudnem 🙂. Dakujem 🙂.
Skusim sa teraz sustredit na to, aby som jedla zdravsie, resp. nejedla sladkosti. 🙂
Ale pokial je pravda, ze tie chute maju nieco spolocne s tymi pre mrchou, tak som v pohode, lebo ja vtedy nemam nejake zvlastne chute. 🙂.

konikkon
26. jan 2023

@maskpure ja by som sa už nejakým chudnutím extra netrapila a radšej sa zamerala na to, aby si bola v pohode. V tehotenstve nemusíš zvýšiť kaloricky príjem. Respektíve, máš jesť zdravo a vyvážené. Je vhodné si v tehotenstve váhu sledovať, neprejedat sa. Nevidím dôvod, aby si sa po pôrode nevrátila na svoju pôvodnú váhu. Mne sa to podarilo do pol roka bez akéhokoľvek cvičenia či diéty. Ale ja som nepapkala v tehotenstve za dvoch ,

mara66
28. jan 2023

Nechápem, prečo by si mala pribrať 30 kg. Ja som pribrala pri jednom 15, pri druhom 17 kg, čo tiež nie je málo, ale 30 kg, to by si musela naozaj jesť za dvoch. Kopa žien naberie len do 10 kíl a väčšinu nechá už v pôrodnici. A vôbec, toto by ťa teraz nemalo trápiť. Nerozumiem, prečo potrebuje niekto komentovať, ako sa ti zmení postava tehotenstvom, keď každá sme iná a máme iné stravovacie návyky.

maskpure
autor
28. jan 2023

@mara66 neviem, vzdy to pocuvam, aka tucna budem, ze to su geny, ze tiez tak budem vyzerat.. ze si nemam nic na seba kupovat uz posledny pol rok, lebo po porode uz nic neobleciem..atd..

alzbeta1301
28. jan 2023

@maskpure a vsimla si si že práve takýmto sposobom si zeny čo ti to tvrdia ospravedlňujú to že po pôrode sedia doma na riti 🤭 nenechaj sa znechutiť to je každého voľba akým sposobom si zariadi zivot.

mara66
29. jan 2023

@maskpure absolútne to ignoruj. Keď sa na teba kilá nalepia, s čím prirodzene treba rátať, tak to budeš riešiť v rámci možností, podľa toho, čo ti tvoje bábätko umožní (pri mojom druhom som nemala čas si ani len s prepáčením uprdnúť, takže kilá odišli hneď, pri prvom som mala more času, keďže to bol vrcholový spáč, tak som mala čas aj na cvičenie) 😊

l_u_c_k_a111
29. jan 2023

@maskpure ja mam 164 cm 2 roky dozadu som mala 84 kg proste som sa vyzrala neriesila postavu cely zivot som bola tucna 🙄 raz som si povedala dost a schudla som krasne na 65 kg a drzala si to mala som motivaciu svadbu otehotnela som a pribrala som porodna vaha bola 92kg😂😂😂 brucho som mala celkom male ale nabrala som do ruk stehien zadku bokov no proste rozliezlo sa to vsade ale uprimne nedrzala som pocas tehu stravu jedla som co som chcela na co som mala chut neriesila som aktualne som 2 mesiace po porode mam 86 nezmestim sa do nicoho som sice sama na seba nasrata ale davam si este mesiac a idem na sebe maknut ak mi to jazva dovoli 🙂 viem ze sa da schudnut a mam motivaciu kedze nemam co na seba 😂😂ale isla som doo toho s tym ze ano viem ze sa mi postava zmeni aj ked som konecne po x rokoch obliekla velkost m a mohla si dovolit hoc co ver mi chyba mi to ale bude aj to 🙂 konecne som bola stastna vo svojom tele citila som sa pekna ale nevadi ked si trosku zase zamakam tak to bude tak ako pred tym a absolutne nelutujem rozhodnutie mat babatko 🙂

seahorse27
29. jan 2023

Preco by si mala mat 100 kg? 🙈 Fakt nepoznas ziadnu zenu, ktora sa celkom rychlo dostala na svoju povodnu vahu po porode? Okolo teba su same 100-kilove mamicky? Neverim. Zalezi to cele len na tebe. Ak pocas tehotenstva budes do seba pchat jedlo za styroch, tak ano, moze sa stat, ze budes mat aj 100 kil. Ale nie je to normalne ani standardne a urcite by ta ani lekari za to nepochvalili. Po porode kojenim schudnes, ani sa nenazdas. Napr. ja som uz po mesiaci - dvoch po porode bola na povodnej vahe, pribrala som cca 8-9 kg pocas tehotenstva. Pri prvom to bolo viac - pribrala som 15kg, ale zrala som strasne vela sladkosti. Na svoju povodnu hmotnost som sa dostala asi za 4 mesiace. Nic som nerobila, iba kojila

Strana
z2