icon

Chceme sa snažiť o bábätko, ale trápi ma moja postava

maskpure
26. jan 2023

Ahojte, maminy. Plánujeme sa snažiť o bábätko. No mňa trápi moja postava, ktorá sa mi podľa okolia počas tehotenstva a najmä po, výrazne zmení. Strašia ma, že ostanem tučná, že to tak proste je. To, že niečo priberiem je samozrejmé, zdravie dieťatka bude prvoradé, avšak ja som dosť zakomplexovaná osoba. Ani teraz nemám ideálnu postavu, nie som štíhla, mám 168cm a 68kg, ale celkom dobre rozložených, preto je aj moja konf. veľkosť S. Aj keď nie som spokojná, necítim sa až tak zle, no pri predstave, že budem mať 100kg, mi príde zle. Viem, že ma tu mnohé skritizujete, ale poslednú dobu nad tým dosť premýšľam, či by nebolo lepšie najprv schudnúť a až tak otehotnieť, no na druhej strane chceme bábätko čím skôr. Viem,že sa nám to nemusí podariť hneď a mne tak môže vzniknuť čas aj na chudnutie, no čo potom? Dávnejšie som mala jedálniček od trénerky nastavený na 1600kcal a pekne som schudla (no potom aj vďala stresujúcemu obdobiu pribrala) a preto premýšľam, že sa k nemu vrátim, no keď otehotniem, musím automaticky prejsť na vyšší príjem?
Ďakujem

sticker
Strana
z2
osky
26. jan 2023

Ked uz teraz takto Stresujes, nebude Sa vam asi darit.
Prosim ta,nepocuvaj hluposti.
Priberies a takisto mozes aj schudnut.
V tehu byvaju rozne chute.
Zeny Sa vela razy doslova vykrmia,pretoze Sa neovladaju.
Ked si budes davat pozor a vezmes to racionalne,netreba Sa bat.
Za mesiac by si nemala Pribrat viac ako 1 kg.
Ale zase ked aj priberes 2,3...
Treba si to uzivat,tesit Sa na babo....
A netreba Sa doslova prepchavat blbostami.
Smelo do toho🙂

anjelicek26
26. jan 2023

Tak vahu boh vie aku nizku nemas, to je fakt, ale tak niektore zeny su take krv a mlieko ako sa hovori a vyzera to na nich dobre... na mne uz +2/3 kila vyzeraju fakt zle, rastie mi vyslovene pupok 🙄 Co sa tyka tehotenstva vzdy som pribrala tych 8-9 kil ako u ktoreho dietata... nie viac... s porodnice som vzdy sla s povodnou vahou +/- 1 kilo... deti mame styri... Tehotenstvo totiz nie je o prejedani, ale proste normalne sa stravujes ako pred tym, ziaden rozdiel tam nevidim...

Neviem, co ti poradit, ono vseobecne byt fit, sportovat, jest zdravo na skodu nie je - nikdy... ani pri snazeni, ani pri normalnom zivotnom style, navyse clovek skutocne nevie, ako dlho sa bude snazit (u nas to uz bude rok teraz), takze sa sustred a pozeraj dopredu na seba a svoje ciele...ked nie si TY spokojna zo svojou postavou, tak to ries teraz.

ninka99865
26. jan 2023

No ja poznám pár žien, ktoré po pôrode vyzerajú omnoho lepšie ako pred pôrodom 🙂 nemusí to zákonite znamenať že budeš vyzerat hosie. Cvicis? Veď začni cvičiť, úprav trošku stravu a aj sa snažte a uvidíš..

t1nusa
26. jan 2023

@maskpure nestresuj sa kvôli váhe, absolútne to nie je podstatné, jednak budeš mať úplne iné starosti po narodení bábätka a druhá vec nikto nehovorí, že musíš pribrať 20-30 kg 😊 ak si rozhodnutá, že chceš rodinu a bábätko, váha je to posledné čo by ťa málo momentálne stresovať 😊 ak aj nedajbože zostanú na tvojom tele nejaké tie kilečka navyše po pôrode, pohybom a správnou stravou ich dáš dole ako nič 😉

casillas28
26. jan 2023

@maskpure prosim ta nenechaj sa strasit zenami okolo...ja som pribrala presne tolko co som porodom zhodila a bola som na tej istej vahe...niektore zeny dokonca prvy trimester schudnu lebo im je zle...ked si budes davat pozor na stravu, hybat sa vramci moznosti tak budes ok...

andrea_82
26. jan 2023

Preco by si, prepana, mala mat 100 kg? Ved aj sa budes stravovat rozumne a priberies iba 10-15-20 kg, tak sa na stovku urcite nedostanes.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
26. jan 2023

@elizabet173 presne Ja som bola zavodnena obe teho 20 a 24kg. Po porode hnet polovica zmizla, a raz som stretla u midwife tehulu co mohla mat 100kg a vytesovala sa ze vsetci priberaju len ona chudne. 😊

rhodesian
26. jan 2023

Som podobná postava ako ty, druhé tehotenstvo som začala na váhe 66kg, mam 165cm. Pribrala som veľa, ale bola to voda. Do 3 týždňov po pôrode som zo seba doslova vyčúrala 14kg, ďalších 6 odišlo same do 6 týždňov, po 6 týždňoch som bola na váhe 67kg. Malá má 8 mesiacov, ja 63kg. Nestresuj sa hneď takto od začiatku, môže ti bývať zle a nepriberes dokopy nič 🤷🏻‍♀️ môžeš to mat tak ako ja a naleje ta iba voda ktorá proste odíde. Hlavné je nedrzat sa toho že "musím jest za dvoch" 🤦‍♀️ keď sa budeš stravovať racionálne nieje dôvod na to aby ti aj po pôrode ostalo 20kg hore.

sense
26. jan 2023

Uprimne, ja by som poriesila najprv komplexy a az potom zacala riesit dieta.
A k rvojej vahe mala som 83 kg a 172 cm ked som otehotnela, bol to asi mesiac potom ako prisli na to ze v mojom pripade za prudky narast vahy v kratkej dobe okrem inych dalsich priznakov teda moze stitna zlaza a bola som v nastavovani liecby. A napriek tomu som nesla rodit ako 100kg.
A ak si nie spokojna s tym ako vyzeras moze zaxat robit preto hned nieco ....lebo len rozmyslanim to nezmenis....

syslik81
26. jan 2023

to ze budes tehu neznamena ze sa musis automaticky prezierat a jest za 2 ... ak sa vies ovladat da sa jest aj zdravo a tak aby si plodu neublizila .. rovnako pri kojeni .. po porode sa da cvicit - jednoduche cviky ... dlhsie prechadzky cviky popri kocikovaniu ... vzdy sa najde sposob ..ale aj kopa vyhovoriek ..

teleskop
26. jan 2023

@maskpure ja si myslim ze tu ti pomoze iba nutricna terapeutka, zjavne tvoj vztah k jedlu a postave nie je zdravy,

thereisabear
26. jan 2023

Úplne zbytočne to riešiš. Niekto v tehotenstve priberá aj zo vzduchu, niekto je vkuse a priberie len málo. Ja som mala pred tehotenstvom rovnako ako ty, pribrala som asi 15kg, vôbec som sa neobmedzovala. Pár mesiacov po pôrode som mala menej kg ako pred a žiadne extra diéty som nedržala. Nevieš dopredu, ako sa bude telo správať.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
simona92101
26. jan 2023

@maskpure a preco by si mala tolko pribrat?kazda zena je ina,a neplati ze mas jest za dvoch,ale zdravsie.ja mam podobnu postavu ako ty,obe tehotenstva som pregrcala,jest mi nechutilo,zaludok scvrknuty,pri oboch som pribrala do 8kg.z porodnice som isla s povodnou vahou.
Hlavne sa nestresuj,lebo takto skodis len sebe.
Drzim palce

oli18
26. jan 2023

Ja mam 168 a 65 kg a stale som stihla. Ani 3 kg by so mnou nic zasadne neurobili. V tehotenstve som mala 62 a pribrala 22 kg. Takze sa netrap, nemas velmi z coho zhadzovat, pokial nechces vyzerat ako modelka. V tehotenstve mozes pribrat aj par kil, aj vela. Dopredu nikdy nevies.

beata_k
26. jan 2023

@maskpure Ja ma po 2 detoch menej nez pred prvym. Nechodim do fitka. To uz davno neplati, ze ked je zena tehotna, tak "musi" ostat oplacana. A aj ked to hned nepojde dole, tak sa netreba opustat.

mmoni89
26. jan 2023

@maskpure nuž, to ze priberies je samozrejme, to vieš. Ja ta chápem, ja som si tiež povedala po druhom tehotenstve, mala som 67kg, že keď nedám dole 5kg tak nebude tretie😄keďže som ho veľmi chcela, tak som rýchlo aj zhodila. A pri treťom som pribrala cez 20kg a to mi bolo pri nom najhoršie, zle,.. Ale čo už. Všetko sa dá zhodiť späť. Malý ma už 3roky, síce stále bojujem, ale raz sa dostanem na moju vysnívanú váhu opäť. Darmo sa budeš trápiť s tým dopredu. No kým ostaneš tehu kľudne môžeš zhodiť par kg a budeš sa cítiť dobre aj fyzicky aj psychicky. A tiež nieje pravidlo ze každá priberie, vôbec to nemusí byť tvoj prípad. Moja sestra ma 4deti a je stihlunka

danieladugard
26. jan 2023

Ale prosim ta.. Teraz poviem nieco, co som
v zivote takto arogatne nevyslovila, skoda, ze sa komentar neda dat anonymne🫣🤣🤣 mam tri deti (4 rocnu dceru, 1,5 rocne dvojicky) a vyzeram skvelo! Zmestim sa pohodlne do nohavic, co som nosila pred 6timi rokmi. Nosim 38. Zmestim sa do 36 ale “narvem”🤣 mam 177cm… je to o pevnej voli.. neriesim dako stravu, skor beham s deckami dost, vela som
Ich nosila v nosici a tak.. naco teraz schudnes, ked potom pocas tehotenstva priberies. Pri oboch som pribrala 15-25kg. A to som sa zdravo stravovala. Po porode mi vzdy ostalo tak 8kg navyse, do pol roka do bolo vzdy prec.. fakt neries, ze kvoli tomu nebudes mat babo 🙂

kiki68
26. jan 2023

@maskpure Tak im odkazujem, ze na som lepsiu ako po tehu nikdy nemala 😂😂😀 tymto mozu strasit a nech radsej spravia tri serie drepov a potom ci budu este strasit. Strasia hlavne lenive gaucane, ktore nemaju odvahu odlepit sa z gauca a zacat to riesit. A hlavne vela nestastnych ludi, co len zavidi druhym. Ja len ze v tehu som nabrala cez 20kg, hlavne vody. Bolo to hrozne, do 3 mes som bola na 60kg, po cviceni som bola do 6 mes od porodu na 51kg pri vyske 163cm. Ale o kila nejde, ide o to, ze mam postavu bez nejakych tukovych vankusov, je mi fajn, stiham behat vedla decka. Taketo reci by som ignorovala. A nejake take, ze ja som geneticky tucna, houbeles.. takych je minimum. Vacsina ludi proste pozerie kadeco a necvici ako ma.

levandul_ka
26. jan 2023

@maskpure ja som tiez chcela najskor schudnut nez otehotniem (mala som 65kg pred tehu) lebo ma presne toto iste napadlo :D ze zhodim este nejake to kilecko a do toho to budeme skusat

lenze otehotnela som hned na prvy pokus,
takze pochopitelne tam potom uz nebolo vhod riesit nejake drasticke diety,
pribrala som 25 kg

Niektore prvy trimester zvyknu praveze schudnut z tehu nevolnosti,
ale ty ked chudnes - priberas teraz, mas riziko ze budes presne ta co tych 100kg aj mat bude, tehotenske chute su ako mat pred menzesom 9 mes. vkuse, sorry asi si toto nechcela vediet 😊

maryetta
26. jan 2023

Bola som 3x tehotna. Pribrala som 13-15kg. Vsetky takmer hned isli prec. Ked po poslednom mi zostalo nejakych 5 kg. Do pol roka boli aj tie prec.
Mam vahu ako som kedy mala.
Hej mala som aj menej ale to som uz vyzerala “nezdravo”. Takze s tym si urcite netrap hlavu ze kolko priberies. I ked jasne. Tiez nechapem ako moze niektora pribrat pocas tehu 30kg. Mne uz tych 15prislo vela 🙈
Ako neodsudzujem mozno ine pridruzene dovody/choroba alebo co. Len proste ozaj mne aj tych 15prislo ako velka naloz.

vulka
26. jan 2023

@maskpure Prečo máš pocit, že po tehotenstve ostaneš obézna? Máš pocit, že po ulici behajú len tučné maminy? Viac než polovica mamičiek po tehotenstve neostane obézna.

lucia147852
26. jan 2023

A som po teho bola chudšia ako keď som otehotnela. Mala som šialené nevoľnosti, tak som veľa schudla. Pribrala som nakoniec 20kg a všetko ostalo v pôrodnici. Na mne nič. Ak môžem poradiť, skôr ako otehotnies daj si do kopy psychiku. Lebo už teraz sa trápiš nepodstatnými vecami, ktoré sa ešte ani nestali. Potom zosalies z toho, čo všetko vplyvom hormónov môžeš cítiť.

kubkovamama
26. jan 2023

@maskpure ale prosiiim ťa,nemaj obavy a ak chcete bábätko,tak do toho.Ono sa v tom období aj tak zmení tvoj pohľad na celý svet a zrejme ta tvoja váha nebude až tak trápiť,resp.budes vyrovnanejšia a na prvom mieste budú iné veci.A tiež nechápem názor,že po tehotenstve musí byť žena pribrata,samozrejme po pôrode asi áno.Ale POTOM,prečo.Ja som po 3 deťoch a neskromne vyzerám lepšie ako na škole.Plno žien je po pôrode stihlejsích alebo sa im jednoducho zmení postava vplyvom hormónov

katarinka89
26. jan 2023

@maskpure pre pána.....tak vy ešte dieťa prosím nerieste....véd sama si dieťa- mentálne keď takto uvažujem. Vyzerá žena neriesi takéto blbosti.

mmoni89
26. jan 2023

@maryetta tiež som si to hovorila ze nechápem ako niekto môže pribrať 25kg (kamarátka napríklad). Ja som pri prvom pribrala 13kg a to som celé tehu prelezala.A tretie tehotenstvo som pribrala 25kg 😢a nie neprezierala som sa ani nevalala na gauči, mala som doma 2male deti. Proste to išlo ani neviem ako. Už v 7tt som mala plus nejaké kila a to mi bolo viac zle ako dovre
Takže, nie každá má fakt to šťastie pribrať malo

alzbeta1301
26. jan 2023

@maskpure neviem teda ako pisu niektoré na svoju vysku tak malu vahu nemáš. Ale to zas neznamená že po tehotenstve priberies. Osobne by som to toez nezniesla a kým nebudem mat telo pripravené maximalne psychicky a fyzicky nebudem na vrchole svojich sil tak babatko nebude. Treba si určiť priority buď to babo chceš teraz napriek tomu že so sebou nerobíš nejakú extrémnu zmenu a budeš napriek tomu stastna lebo budeš mamina alebo si pár rokov pockas a pripravuješ na tom a tak otehotnies.

maryetta
26. jan 2023

@mmoni89 noooo neviem mne moj gyn povedal ze tak 9-12 kg. Ze tych 15 co som mala je uz “dost”.
Prave ze ja to neberiem ze som pribrala malo.

barju
26. jan 2023

@maskpure ešte nie si ani tehotná a už riešiš čo ked priberies...nikdy nemôžes vedieť či nebudeš ten prípad ktorý kvôli "ranným nevolnostiam" schudne. Keď otehotnies tak sa stravuj zdravo,neprejedaj sa a priberies len toľko koľko bábätku bude treba.

Strana
z2