icon

Clostilbegyt a ovulácia

katinka4
29. máj 2013

Ahojte , chcem sa opýtať vás všetkých čo užívate alebo ste užívali Clostilbegyt ktorý DC vám prišla ovulácia . Ja ho beriem 1 cyklus z dôvodu predošlých anovulačných cyklov a to od 5.-9. DC 1 tbl. denne. Aké ste mali príznaky a ako dlho trvali?

abusa
26. dec 2015

@sany944 ja berem clostyl a doktor ma nesleduje a berem aj duphaston a nieje pravda ze zastavuje ovulaciu. Ja si rovim normalbe ovulacne testy a vzdy 19-20 dc mam ovulku.

maminka1986
26. dec 2015

@abusa bereš clostyl a doktor ťa nesleduje? :D :D to máš čo za idiota??? prepáána to je na hlavu a ty s tým akože suhalsiš? a ty vieš čo urobi clostyl?? že sa z neho robia velké cysty a nemusia praksnut? a že ovulačne testysu neposlahlivé a možu ti ukazvovat ovu a pritom máš cystu? ja ked som brala clostyl som bola sledovaná!!! až ked som mala folik na prasknutie -od 18mm-pichala som pregnyl a až POTOM BRALA DUFASTON!!! lebo DUFASTON BLOKUJE OVULACIU !! predstav si ! 🙂 kedže som bola v centre sledovaná oni vedia lepšie ako gynekolog-čo nemá šajnu o tom ako aj moj ex gynekolog- čo robia hormony s telom ked su podané NESPRAVNE a teda ked som povedala že berem Dufatson od 15 dc chytali sa za hlavu!!(lebo mi ho nasadil asi taký super odbornik ako máš ty teraz) že ako to možem brat ked nemam a ani som tým padom nemala ovulaciu lebo dufatson je progestron tvorený po ovulacii! tak prosim ťa nepíš tu hluposti ženám že NEBLOKUJE KED BLOKUJE treba s viac naštudovať o tom o hormonoch atd...

maminka1986
26. dec 2015

@sany944 presne tak ako píšeš MUDRO ti povedali !!!DUFATSON BLOKUJE OVULACIU ked je podaný skor ako prebehen ovu...ja som totiež písala a ako vidim mnohe nemaju ani šajnu ot om 🙂)hlavne že chcu mat dieťa a doktor im blokne ovulaciu a nesleduje ich ked beru CLOSTYL ja som mala po tretej dávke take cytsy že dovi dopo a museli sme to stopnut!!!!
to su dobrí idioiti ti doktori ked nesleduju ženy a len tak imto daju ty kokso a podaktore sa tu ešte hádať budu 🙂) že neblokuje ovulaciu a prd o tom vedia jaaaaj

maminka1986
26. dec 2015

@zuzuzuzka no dalšia čo čitam preboha!!!!!!čo to mate za debilov lekárov?????vieš aký je CLOSTYL??čo robi?? písala to vyššie @sany944 prečitaj si to
ako sa možu urobit cysty???aj ja som ich mala a to ma sleodvali!!!! velke cysty a može sa braz len 6 krát! ja som ho brala 4 cykly zbytočne ale to je o inom teraz....
proste ťa MUSI SLEODVAT LEKAR ty to bereš ako lentilky ! ach nemam slov! či ti vobec narastol folik,či ide ovulacia-pre istou podávaju pregnyl na prasknutie a až potom sa bere dufatson-keby je podaný skor zablkouje ovulaciu a bereš clostyl a všetko zbytočne a len si škodíš..takýtcho lekárov strielat ked ťa nesleduju clostyl je dost nebezpečný liek!

sany944
26. dec 2015

@abusa
presne ako pise @maminka1986 duphaston ovu blokuje 100%, ma sa podavat az na druhy den po ovulacii na udrzanie tehotenstva, pretože tehotna potrebuje progesteron ma udrzanie plodu. Ja som hltala duphaston asi rok na upravenie cyklu, ano je pravda cyklus som mala presne podla hodiniek na den presne takže jeden účel splnil, len co z toho ked som ho jedla od 16teho dna a ovu tym padom neprisla lebo ovulujem neskor, a ze preco sa mi nedarilo otehotniet, nastastie pri clostyle ma lekar sledoval a clostyl mi potom kazal jest az na treti den po pregnyle, kedy uz ovu prebehla, takze keby ovu neblokoval isto by mi ho nedaval jest az na treti den po pregnyle a aj som sa ho na to pytala a povedal ze ovu blokuje takze to mam potvrdene (len nechapem preco mi ho daval jest skoro rok, ked vedel ze sa snazime o babo - pravdepodobne predpokladal ze ovu prebehla najneskor 15den, lebo zvycajne to tak byva, lenze kazda zena je ina, takze v podstate nechcel zle a myslel ze robi dobre a jem ho az po ovu). A je to sila ze existuju doktori ktori nesleduju zeny, je to velmi silny liek, ved moze sposobit rakovinu vajecnikov a hlavne tie cysty, mne moj doktor vysvetlil uzivanie, ze musim velmi vela pit, lebo bez pitneho rezimu tie lieky nemaju zmysel a liecba nebude dobra a ze nesmiem sportovat vobec lebo mozem skoncit v nemocnici kvoli hyperstimulacii vajecnikov (brutalne sa mozu zvacsit a urobia sa cysty) - hlavne kvoli tomu musi byt medzi 9-11tym dnom prve sono!!! A asi nie nadarmo sa moze max 6x za zivot, ach to nase zdravotnictvo, diplomy by som brala takym doktorom, ked takto hazarduju so zdravim zien, je to velmi smutne a je mi to luto :( Urcite nejedz ten liek ak ta doktor nesleduje, radsej ho zmen...je to pre tvoje zdravie a tvoje buduce babatko.

zuzuzuzka
27. dec 2015

@maminka1986
@sany944
Dakujem zeny za odpovede. Nemala som celkovo dobry pocit z tych liekov. A ked mi doktorka s takym kludom hovorila, ze su to hormony. Ani sa ma nepytala na ovu, nic a mi to nasadila. Dobre, ze to viem teraz . Brala som to len prvykrat, ale uz to ani nechcem, ked citam co to vsetko sposobuje.
Dakujem pekne za vsetky reakcie

vanilka83
27. dec 2015

@sany944 ahoj tak ja som z toho uz vazne pako tak vsetky tu pisu ze beru alebo brali clostyl a teraz sa tu pise ze je to jed smrt a neviem co este...mne v centre idu planovat styk tak mi nasadili od nasledujuceho menzesu clostyl a ze na injekcie pregnylu sa mam objednat na 9.-11.den cyklu ale pritom ja mam ovu a cyklus aj hlien uplne jak hodinky a ukazkove len moj manzel ma problem so zlym tvarom spermii co si teda myslis mame to skusit alebo mame ist radsej hned na tu inseminaciu?vdaka ;)

maminka1986
27. dec 2015

@vanilka83 ano píšeme to lebo sme si to zažili a prešli tým a možeme to poevdať bolo by pokrytecke to trvdit keby si tým neprejdeme a nemame skusensot...clostyl som mala nasadený aj pregnyl ako ty píšeš v centre robili IUI-nevyšlo aj planovaný pohlav. styk tež nevyšlo..ak ma muž zlý tvar spermiíí tam je velmi mala šanca na otehoteninie aj pomocou IUI je to okolo 12%-aj to musi mat dobre spermie..niektorým to vyšlo iným veru nie ani nám nie ..ak ťa sleduju v centre je to dobre my sme písali o inom prečitaj si ešte raz prispevky-o tom že dotyčne či dotyční doktori nelseduju ženy ked im to nasadia a je to nebezpečné...kolko ma muž sprmiíí na 1ml? a pohyblvosť? ale ak ma velký počet spermii so zlým tvarom tak...neviem ja by som šla rovno na IUI

maminka1986
27. dec 2015

@vanilka83 ešte dodám ak v tebe nie je problem a snažite sa dlho tak je zbytočne planovat styk ak maš ovulaciu-osledovanu a potvrdenu lekárom a bohužial chyba je v manželovi :( ked ma zlý tvar spermii

vanilka83
28. dec 2015

@maminka1986 ok vdaka za vysvetlenie...IUI je co?ta insemionacia?tak ty radis aby sme sa vykaslali na ten planovany a sli rovno na tu inseminaciu?nodoktorka povedala ze je to na nas mame sa sami rozhodnut...manzel ma pocet aj pohyblivost ok len ten tvar je zly...neviem presne parametre ak to doma najdem poslem ti...zatial som mu nasadila folandrol a macu a teraz pre zmenu berie kotvicnik...dufam ze mu to trosku zaberie...lebo na umele sa mi moc nechce ist :( vam sa podarilo uz?

sany944
28. dec 2015

@vanilka83 ahojky, no clostyl by sa mal nasadit iba vtedy ked nie je ovu a folikuly vobec nedorastaju, ako som to mala ja, bez tych liekov by mi folikul nenarastol a tym padom by ovu nebola, tebe je to podla mna zbytocne ak mas sonom potvrdene ze ti folikuly dorastaju aj bez liekov, ja byt na tvojom mieste idem rovno na IUI, nic za to nedas len usetris cas, keby som ja vedela ze vyjde na prvy krat tak idem na to hned a nesuhlasila by som s planovanym pohl.stykom 3x :D Viem ze v centre vedia urobit IUI aj v nativnom cykle bez clostylu pokial je dobra sliznica maternice a fajnove folikuly, pripadne iba pichnu pregnyl pre istotu ale bez clostylu, ja som im toto navrhla ze to chces hned vyskusat ale v nativnom cykle po prvy krat, a potom sa uvidi dalej 🙂

sany944
28. dec 2015

@vanilka83 dobre si mu nasadila doplnlky aj moj ich bral este pridat vitamin E, zinok a selen 🙂 pokial je pohyblivost dobra ale je len zly tvar to nie je az take tragicky a IUI (insiminacia) by mohla vyjst, ak nie na prvy druhy krat skusila by som este aj treti 🙂 pri IUI je 5x vyssia uspesnost ako pri planovanom pohlavnom styku 🙂 my sme mali planovany 3x aj s potvrdenou ovulaciou a nic a vidis pri IUI ked dali spermijky na spravne miesto vyslo na prvy sup, aj ked som mala velke stastie ale vela je takych pripadov. Mozno som len alergicka na manzelove spermijky a nedokazali sa v mojom hliene pohnut...

sany944
28. dec 2015

@zuzuzuzka neboj pokial ta bude doktorka spravne sledovat tak sa nemusis zas az tak bat, najvacsie riziko je ked nie je zena sledovana, a ak nemas ovulaciu inu moznost nemas :( ale poradim ti caj z vitexu jahňacieho da sa kúpiť cez internet, urob odvar z 1 lyžičky a pi každé ráno a do pol roka možno aj skôr by si mala pekne ovulovať aj bez liekov 🙂

maminka1986
28. dec 2015

@vanilka83 no dobre si mu nasadila aj ja som mojmuu nasadila ale poviem ti ak je zlý tvar-tam nepomožu ani vitamíny to mi povedali aj v centre ak by mal zlu pohyblivost a malo tak pomožu mojmu pomohli ale pri tvare vru nie tam je aj riziko potratu pri poškodených :((
ja by som šla do IUI aspon 3x planoovaný styk je k ničomu ...
hlavne ak ty si ok podla mna tiež ako píše sany stači v prirodzenom cykle len aby to správne načasovali...ano nam sa podarilo pomocou IVF hned na prvý krát

zuzuzuzka
28. dec 2015

@sany944 pozriem si to 🙂 dakujem...chcela som skusit nejake vitaminy namiesto toho, tak dakujem za tip. Bolesti pri ovulacii mam, ale ci mi aj praskne to netusim. Hlien pozorujem strasne malo. Naposledy som ho registrovala snad pred polrokom. Ale vraj niektore zeny hlien nemaju, tak pocitam s tym, ze patrim medzi ne. Skoda, ze ma ta doktorka nesledovala tento mesiac, kiez by som to vedela skor :/

maminka1986
29. dec 2015

@zuzuzuzka na hlien je dobre pit grepový džus 🙂 najlepšie z čerstvých grepov pred ovulaciou aj týžden vyskušaj či to pomože na hlien ja som pila mne nepomohlo ani to ...a manžel je ok?
no chod za dr aj pred ovu a aj po ovu či praskol a budeš vedeť

vanilka83
29. dec 2015

@sany944 dakujem ti mooooooc! ideme teda na tu inseminaciu skusit...este som sa sta chcela spytat ci vies nieco o priechodnosti vajickovodov...mne vysledky vysli vsetky dobre aj ovu mam aj hlien super aj pravidelny cyklus len nieco potom spominala doktorka ze je este otazna ta priechodnost...asi mi to nechcela robit lebo sa to asi uz preplaca ale mne je to jedno sla by som na to len neviem ako sa to vysetruje...dakujem strasne si ma upokojila...inak asi ten clostyl mi pan boh tiez neodporucal...by si neverila ale v ten den ked som si ho mala nasadit som strasne ochorela...dostala som anginu a musela som brat antibio...tak to bolo asi znamenie zhora ze sa mam na to vykaslat...ja totizto verim na taketo znamenia podla mna nic sa nedeje bezdovodne 😉

zuzuzuzka
29. dec 2015

@maminka1986 manzel mal dobre vysledky 🙂 takze bud bude problem psychika alebo nieco ine...doktroka spominala aj to, ze jeho spermie vo mne nepreziju.. nerozumiem dokedy mam cakat, aby mi zistili preco nemozem otehotniet. Netusim aky je postup. Nemozem uz tolko cakat. O chvilku mam uz 31 rokov a uz to nieje sranda. Chcem este dve deti :/

zuzuzuzka
29. dec 2015

@maminka1986 myslela som, ze dokt. spominala, ze jednou z pricin moze byt aj to, nemam to potvrdene. Pisem z mobilu a v praci, tak to tak vyzera 🙂

vanilka83
29. dec 2015

@zuzuzuzka ahoj neboj sa ja mam 32 a tiez sa uz dlhsie snazime ak mas dobre vysledky aj manzel mate velku sancu len tomu treba trochu dopomoct...boli ste v centre?my uz ano ideme na inseminaciu...ja mam vysledky ok len moj muzik ma zly tvar spermii aj ked ono to nie je nikdy uplne jasne kde je pricina a nemusi byt len jedna...musis mysliet pozitivne a verit na vek vobec nemysli 😉

vanilka83
29. dec 2015

@zuzuzuzka inak na ten hlien je overena maca, mam ju odskusanu, je vazne bohovska! uzivame ju ja aj manzel...ja viem presne kedy mam ovu aj bez pocitania a testov...v ten den totiz ked idem na malu mi do misy vypadne hlien skoro az po kolena :D ak chces skus ju je to maca extrakt zeleny zivot v prasku kazde rano jednu malu lyzicku rozmiesas vo vode a vypijes upravi cyklus hlien aj ovu a je uzasna na bolesti menstruacne a PMS tu macu si objednas na nete normalne cez google si najdi.

zuzuzuzka
29. dec 2015

@vanilka83 vysledky, mne nerobila ziadne vysetrenia. Povedala, ze uz jedno dieta mam, ze ja by som teoreticky nemala mat ziaden problem. Ty si bola na akych vysetreniach?

vanilka83
29. dec 2015

@zuzuzuzka no my sme boli v centre reprodukcnom a tam ma pozrela vysetrila potom mi zobrali 7 ampuliek krvi a za nejake dva tyzdne sme prisli na konzultaciu a tam mi hovorila doktorka ze vysetrili tou krvou vstrebavanie vit. D, imunitu-ci moja imunita nezabija placentu a spermie, zrazanlivost krvi, ci mi dozrieva vajicko-teda ci nejdem uz do prechodu,lebo zena moze ist do menopauzy aj v 20-30 tke, hormony stitnej zlazy-leba aj tie sa vekom menia a podmozgove zlazy-ich aktivitu a este kopec veci ale to uz si moc nepamatam mne povedali ze som ok ale dopujem sa tou macou a teraz som nasadila aj femibion-kys.listovu. daj si aj ty urobit tie testy za to nic neplatis....

zuzuzuzka
29. dec 2015

@vanilka83 ozaj ste nic neplatili? My len za spermiogram sme dali 10€. Boli sme v SPLN-e. Kde Ti urobilo vsetky tie vysetrenia?

maminka1986
29. dec 2015

@zuzuzuzka aha jasne no teda no može byt aj psychika jasne :(( to vela orbi ked niečo velmi chceme endari sa to ved ja to viem podla seba..chceš tri detičky? či ešte jedno a dokopy dve? no veru roky nam idu ja mam o chvilu 30 a tiež by som chcela tri ak sa podari lebo mame mrazačikov ešte 6 no embryjií mylsim nam vyšlo hne dprvé čo je velký zazrak ked čitam o iných ako sa trapia :( a kolko IVF absolvuju ... tak ti držim palce a daj vedet potom ako čo veľa šťastia 🙂

zuzuzuzka
29. dec 2015

@maminka1986 jedno mam...uz je velka 8rocna kocka a chcem este dve drticky. Najlespie tak cca 2roky po sebe, moze byt aj skor ;) keby bolo na mne, chcem aj tri (cize spolu styri), ale manzela som po dlhom case prehovorila na dve. No tak hadam to vyjde...skusim si aj tu macu kupit, prip.nejake vitaminy a uvidime. Hadam do maja sa podari. To mame 1.vyrocie svadby ;)

kakatulik
29. dec 2015

Tieto preklepy su niekedy naozaj veeeelmi mileee 😀 ako napr ze zuzuzuzka cche tri drticky 😀 😀 😀
Ale ved niekedy mozu byt aj deticky ako drticky.... 😀

zuzuzuzka
29. dec 2015

@kakatulik som rada, ze pobavilo :D cez mobil sa to horsie kontroluje po sebe :P

vikina6
29. dec 2015

@zuzuzuzka ahoj, vidim, že si z východu a odporúčam ti to vyšetrenie či netvoríš protilátky proti spermiám a či ti dozrievajú vajíčka, ja som bola aj s mužom v Košiciach na spermiogram v Združenej tkanivovej banke v nemocnici na Rastislavovej a stačí ak ti vypíše doktorka výmenný lístok a všetko ti spravia zdarma 🙂 mne vzali len krv, výsledky by mali byť v novom roku

zuzuzuzka
29. dec 2015

@vikina6 ahoj dakujem za reakciu a si si to od gyn. pytala alebo Ta poslala sama? A tiez Ti brali tak vela krvi?