Čo je to bilaterálna priechodnosť?
Prosím vás čo to znamená? Že nebudem môcť sama prirodzene nikdy otehotnieť?
@trgypadl aha takže ich mám priechodné?
@monula3421 ano
@trgypadl a môžem mať ešte ovuláciu,keď na 12 DC som mala paru malych folikulov ale väčšinou mávam ovuláciu na 21 DC? Môže to ešte dorásť?
@monula3421 ano moze
@trgypadl ďakujem veľmi pekne 🍀
@monula3421 💞
@trgypadl a vy ste mali tiez laparoskopiu?
@monula3421 ano, ale som aj zdravotník
@trgypadl aha a viete mi vysvetliť čo somnou robili? Čo tam mám vlastne napísané ? Či je všetko v poriadku?
@monula3421 zdá sa byť prítomný polyp v dutine maternice.. pravdepodobne aj uterus subseptus, čo znamená to, že v maternici mas septum, teda prepážku , ktorá však nepredeľuje celú dutinu maternice, ale je iba v hornej časti dutiny.. a zrasty prednej steny maternice k prednej brušnej stene, pravý vajecnik má drobné cysty, ľavý vajecnik v norme
@barboraamatejko on mi čosi hovoril o polype tak to asi aj odstránil či to sa nedá dať preč? To bráni otehotnením? A tá prepazka je čo prosím? To je moc zle? A aj tie cysty asi poodstranoval..dúfam teda
@monula3421 ty si krvacala, ked Ti robili laparoskopiu?
@trgypadl nie ..včera mi ju robili a bola som 12 DC čiže už po menzese
@monula3421 na histologiu dal vysokú polypoznu sliznicu a útržky polypy, neviem či ho odstránil celý.. niektoré tehotne ženy ani nevedia, že majú subseptum, zistí sa to náhodne, niektorým ženám to moze spôsobovať problémy pri otehotnení, ty máš písané susp.subseptum, čiže pravdepodobne, nie na 100%
A nie, cysty na vaječníku neodstranovali.. hore máš napísané susp. PCO, suspektne polycysticke ovaria, čo sa vďakabohu nepotvrdilo, jeden vajecnik máš normálny, vyzerá zdravý, na druhom sú drobné cysty
@monula3421 lebo sa nemohli pozriet do dutiny pre krvacanie preto sa pytam, vsetko popisuju ako suspektne, cize je tam podozrenie, ale nie potvrdene, do dutiny sa nemohli pozrie kamerou skrz krvacanie a riziko poskodenia maternice. Co sa tyka priechodnosti vajcovodov, tak len predpokladajú priechodnosť nie je potvrdena
Predpokladá priechodnosť vajcovodov, pretože v dutine medzi maternicou a konecnikom si mala trošku krvavej tekutiny.
Takže ak som dobre pochopila tomuto všetkému tak pcos nemám? A čosi mi povedala sestrička že výsledky z histologie budem mať o 14 dní,tak tam sa dozviem teraz čo? Keď prídu tie výsledky ...a to z čoho som tam mohla mať tu krv keď menzes som už nemala
Takže keď mi to bude chcieť opäť zisťovať tak zas budem musieť ísť na túto operáciu? Lebo neviem či by som to ešte riskla keďže sú to strašné bolesti po tej operacii
Takže ten ľavý vaječník mám zdravý a pravý tam sú tie cysty? A môžem si dopomôcť nejakými vitaminmi na to?
@monula3421 to sú otázky na tvojho gynekológa, ktorý urobí záver, určí ti diagnózu aj na základe výsledkov z histologie, aj na základe toho, čo tam videl, pozná tvoju anamnézu, tvoje problémy, tvoju doterajšiu liečbu.. priprav si otázky na papierik a keď prídeš k nemu, popytaj sa ho
@barboraamatejko no mám sa u neho hlásiť do troch dní len to neviem ako tam pôjdem keďže bolesti mi vystreluju len čo sa idem trošku pohnúť ...ale ďakujem za radu, napíšem si na papierik a hádam na nič nezabudnem
@monula3421 tie bolesti su normalne, este sa vstrebava plyn, bude to lepsie
@trgypadl prosím ťa a toto čo znamená?
To je že mám dominantný folikul? Aj na jednej aj na druhej strane?
@monula3421 zatial nie je popisany dominantny folikuk, len velkost vaječníkov a zopar drobnych folikukov
@trgypadl a z tých drobných folikulov môže byť ešte jeden dominantný?
@monula3421 ano moze, skus si sledovať priznaky ovulacie, alebo pouzivat ovu testy
@trgypadl robím si ovu testy každý deň aj užívam femi kvapky,nosifol,femibion a materskú kašičku len stále mám spinenie po tej laparoskopii tak neviem či aj mám nejaký hlien a bolesti teraz tiež mám stále
@monula3421 tak drzim prsty, ale telo nechaj trosku oddychnut po lps. Ovu sleduj, aby si vedela cca kedy asi prebieha, ale zatial sa nesnazte

@monula3421 obojstranna priechodnosť