icon

Čo môžem zlepšiť po dvoch zamlčaných potratoch?

lucka27391
24. mar 2025

Ahojte, som po 2 MA - január 2024 (bolo vidno plod a tlakový váčok bez srdca) a september 2024 (anembryomola). Otehotnela som vždy hneď prvy mesiac snaženia. Máme za sebou všetky možné vyšetrenia - hemato, endo, genetika a reproimuno plus spermiogram. Jediná vec mi vyšla hranične na reprodukčnej imunologii a to NK bunky s hodnotou 18%, čo je horná hranica normy. Doktorka mi povedala, že mi podajú pre istotu intralipidové infúzie, keď otehotniem. Pri prvých dvoch pokusoch som užívala Femibion a alchemilkovy čaj, teraz skúšam Inofolic premium. Samozrejme už idem do toho s menšími očakávaniami a rátam so všetkým. Je ešte niečo čo by som mohla vyskúšať? Nejaké čaje, doplnky? Pripadne už som rozmýšľala či aj nejaký detox aj pre muža? 😅 dajte vedieť, čo vám pomohlo. Už by som to aj rada skúsila, ale mám obavy…

kiki68
24. mar 2025

@lucka27391 alchemilku v tehu nesmies, ved ta moze sposobit potrat, to sa moze iba pred tehu. V tehu Uz nie, cize od styku uz v ziadnom pripade

lucka27391
autor
24. mar 2025

@kiki68 áno to viem, užívala som ju vždy iba po ovuláciu v prvej polovici cyklu

petamich
24. mar 2025

Neodporucili ti pichat si LWH (Fraxiparin alebo Clexane)? Mne nic poriadne nevyslo, vysli mi nejake nesignifikantne mutacie v krvi (tie ma ale velka cast populacie), tiez mi vysli NK, na co moj gynekolog povedal, ze intralipidy su hlupost, ze skusime Fraxiparine od pozitivneho testu.

lucka27391
autor
24. mar 2025

@petamich nie, nikto mi ich nedoporučil… ešte na repro imuno odporučila progesteron od pozitívneho testu.. ale môj gynekolog ten nejak nič neriešil, vraj niekto ma proste smolu 🤦‍♀️

lucka27391
autor
24. mar 2025

@petamich respektíve na hemato mi dali pred rokom užívať aspirin, len mňa bolel žalúdok z neho strašne, tak mi ho vysadila a povedala, že z jej strany mi nemá dať akú liečbu, lebo mám všetko negatívne

petamich
24. mar 2025

@lucka27391 niekto ma proste smolu to je fakt reakcia odbornika 😬 ja by som to skusila s tym fraxiparinom, v mojom okoli ho v takychto pripadoch ako vas predpisuju, do toho 12tt cca. (ja som mala serioznejsi nalez, tak som az do ukoncenia 6N pichala), len teda ako sa k nemu dostat 😅 velmi ti drzim paste!

lucka27391
autor
24. mar 2025

@petamich môžem sa spýtať koho máš gynekológa? Vidím, že si z Bratislavy… lebo aj by som zmenila, len je ich tu tak veľa, že neviem kam…

petamich
24. mar 2025

@lucka27391 napisem ti spravu dobre? lebo taky zmiesany pocit z neho mam (ludsky) ale na ceste za dietatom nam fakt pomohol

kiki68
24. mar 2025

@lucka27391 Ved mozes fraxi/ clexan pichat denne. To vacsinou davaju skor ako aspirin, ten davaju ked sa potvrdi problem, alebo ked uz si ho mala predtym nasadeny a pomohol. Ja beriem tehu aspirin. Samozrejme aspirin ma nevyhodu v tom, ze ked beries pred 12tt, tak mozes dost zacat krvacat. To je take ani, ani. Mne tiez dali progresteron uz pri synovi a pomohlo velmi.

diusik7
30. mar 2025

@lucka27391 ja skúškam teraz kvapky od Valoviča už druhý mesiac tak uvidíme či záberu či nie ,,
Tiež mám poskúšané všetko .. vám tie intralipidove núkali až v tehotenstve ? Alebo už teraz ste boli na nich ?

dendatomy
11. sep 2025

Mam ipralipidove infuzie pripadne zaujmu piste😊