Čo môžem zlepšiť po dvoch zamlčaných potratoch?
Ahojte, som po 2 MA - január 2024 (bolo vidno plod a tlakový váčok bez srdca) a september 2024 (anembryomola). Otehotnela som vždy hneď prvy mesiac snaženia. Máme za sebou všetky možné vyšetrenia - hemato, endo, genetika a reproimuno plus spermiogram. Jediná vec mi vyšla hranične na reprodukčnej imunologii a to NK bunky s hodnotou 18%, čo je horná hranica normy. Doktorka mi povedala, že mi podajú pre istotu intralipidové infúzie, keď otehotniem. Pri prvých dvoch pokusoch som užívala Femibion a alchemilkovy čaj, teraz skúšam Inofolic premium. Samozrejme už idem do toho s menšími očakávaniami a rátam so všetkým. Je ešte niečo čo by som mohla vyskúšať? Nejaké čaje, doplnky? Pripadne už som rozmýšľala či aj nejaký detox aj pre muža? 😅 dajte vedieť, čo vám pomohlo. Už by som to aj rada skúsila, ale mám obavy…
@kiki68 áno to viem, užívala som ju vždy iba po ovuláciu v prvej polovici cyklu
Neodporucili ti pichat si LWH (Fraxiparin alebo Clexane)? Mne nic poriadne nevyslo, vysli mi nejake nesignifikantne mutacie v krvi (tie ma ale velka cast populacie), tiez mi vysli NK, na co moj gynekolog povedal, ze intralipidy su hlupost, ze skusime Fraxiparine od pozitivneho testu.
@petamich nie, nikto mi ich nedoporučil… ešte na repro imuno odporučila progesteron od pozitívneho testu.. ale môj gynekolog ten nejak nič neriešil, vraj niekto ma proste smolu 🤦♀️
@petamich respektíve na hemato mi dali pred rokom užívať aspirin, len mňa bolel žalúdok z neho strašne, tak mi ho vysadila a povedala, že z jej strany mi nemá dať akú liečbu, lebo mám všetko negatívne
@lucka27391 niekto ma proste smolu to je fakt reakcia odbornika 😬 ja by som to skusila s tym fraxiparinom, v mojom okoli ho v takychto pripadoch ako vas predpisuju, do toho 12tt cca. (ja som mala serioznejsi nalez, tak som az do ukoncenia 6N pichala), len teda ako sa k nemu dostat 😅 velmi ti drzim paste!
@petamich môžem sa spýtať koho máš gynekológa? Vidím, že si z Bratislavy… lebo aj by som zmenila, len je ich tu tak veľa, že neviem kam…
@lucka27391 napisem ti spravu dobre? lebo taky zmiesany pocit z neho mam (ludsky) ale na ceste za dietatom nam fakt pomohol
@lucka27391 Ved mozes fraxi/ clexan pichat denne. To vacsinou davaju skor ako aspirin, ten davaju ked sa potvrdi problem, alebo ked uz si ho mala predtym nasadeny a pomohol. Ja beriem tehu aspirin. Samozrejme aspirin ma nevyhodu v tom, ze ked beries pred 12tt, tak mozes dost zacat krvacat. To je take ani, ani. Mne tiez dali progresteron uz pri synovi a pomohlo velmi.
@lucka27391 ja skúškam teraz kvapky od Valoviča už druhý mesiac tak uvidíme či záberu či nie ,,
Tiež mám poskúšané všetko .. vám tie intralipidove núkali až v tehotenstve ? Alebo už teraz ste boli na nich ?
Mam ipralipidove infuzie pripadne zaujmu piste😊

@lucka27391 alchemilku v tehu nesmies, ved ta moze sposobit potrat, to sa moze iba pred tehu. V tehu Uz nie, cize od styku uz v ziadnom pripade