icon

Čo prezrádza graf a LH testy o ovulácii?

25. feb 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať - podľa vás kedy prebehla ovu? Najpozitívnejší test bol 14DC a najväčší výstrel teploty 17DC.
Nie vždy sa mi podarí odmerať si BT v posteli, niekedy meriam ihneď pár sekúnd po zobudení na WC - vtedy sú o 0.10-0.15 nizsie tie teploty (meriam v ústach)

autor
25. feb 2024
dadka1997
25. feb 2024

Skusala si testovat aj toho 17teho, keď teplota stúpla? Mne teda moc pozitívny nepride toho 14teho

dracik07
25. feb 2024

Mne nepríde ani jeden pozitívny. To meranie musí byť hneď po zobudení, inak to nemá vyznam

autor
25. feb 2024

@dadka1997 14DC bol jasne pozitivny, rovnako silna testovacia ciarka ako kontrola. Len do appky som odfotila testy az o par dni neskor, ked “vyschli”. Testovala som ešte 15 a 16 DC už boli čiarky slabšie.

autor
25. feb 2024

@dracik07 viem, ale nedá sa mi žiaľ inak. Chcela som si odsledovať výstrel teploty po ovulke hlavne…

dadka1997
25. feb 2024

Tak potom sa zbytočne pýtaš, lebo podla tych testov ktore su vsetky negativne ovulaciu nemala, podla grafu mohla byt to 17 aj to, treba merat teplotu v posteli kazdy den v rovakom čase a myslim si, ze lepsie merat priamo v pošve ako v ustach, neviem aky to potom ma význam.. bazalna teplota je proste bazalna teplota, sliznica a teplota v pošve je iná ako v ústach

bambulka711
25. feb 2024

Bohužiaľ, tie testy sú negatívne. Ovulačné testy sú spravidla po uschnutí ešte "pozitívnejšie" ako predtým. A ako píšu dievčatá, bazálnu teplotu treba naozaj merať v pošve ešte pred WC. Myslím, že za tú minútu-dve sa nepocikáš 🙂

autor
25. feb 2024

@bambulka711 ďakujem za názory. Ďalšia otázka: môžem mať pozitívny HCG test ak som nemala ovuláciu?🙃