icon

Čo to prišlo za dobu, keď skoro každá žena má problém otehotnieť?

18. sep 2023

Čo to za dobu prišlo, že pomaly každá žena má problém otehotnieť prirodzene.... :/

Strana
z2
freedoom23
18. sep 2023

Nezdravé potraviny ? Nezmyselne očkovania? Antikoncepcia a následne narušenie prirodzených hormónov? Nezdravý životný štýl? Mohla by som pokračovať ďalej do nekonečna

nikasmile
18. sep 2023

Ja mám doslova všetky v okolí čo otehotneli hneď 😀

marseillefan
18. sep 2023

Keď sa pridáš do skupiny tu na MK, kde sú ženy, čo s tým majú problém, tak samozrejme, že máš pocit, že všetci okolo teba nedokážu otehotnieť. My sme s tým problém nemali žiaden, keď sme chceli, otehotneli sme vždy v prvom cykle, stačilo každý deň sexovať. A to mala manželka menštruáciu raz za dva mesiace. Podobne ľudia v mojom okolí - kto chce, ten deti má.

amelia89
18. sep 2023

to je akoze aka vzorka ze “pomaly kazda zena”. V mojom okoli to bolo napr z 10 zien 1 a to bolo aj v minulosti. Ano samozrejme predovsetkym ockovanie ma na toto zasadny vplyv 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

nika1971
18. sep 2023

no ked chcu dieta okolo 40-tky tak sa nie je co cudovat

majulino
18. sep 2023

@marseillefan no neviem, mám spolužiaka, ktorý sa s manželkou už 5 rokov pokúša o dieťa. Všetky testy, odbery, vyšetrenia su v poriadku. Obaja sú si navzájom prvými sexuálnymi partnermi a aj tak sa dieťa nedarí

janetinka27
18. sep 2023

myslim, ze ludia si nevazia dar zivota - mnohi ziju neviazany sexualny zivot, beru roky antikoncepciu, odsúvaju rodicovstvo na vyssi vek, napriek rozsirujucej sa neplodnosti podstupuju interrupciu ked sa na dieta este necitia

amelia89
18. sep 2023

@majulino ale samozrejme ze je mnoho zien/parov ktorym sa nedari,to je absolutne jasne. to nikto nemoze popriet. kazdopadne to nie je “pomaly kazda”

majulino
18. sep 2023

@amelia89 tak napríklad u nás v práci má z cca25 žien 8 problém otehotnieť a bavíme sa o dlhoročných pokusoch 5-8-10 rokov

h2
18. sep 2023

A na modrom koníku neprejde týždeň, aby tu nebolo hneď niekoľko neplánovane tehotných.

liv1
18. sep 2023

@majulino mali by vymenit pracu. Asi na ne zle vplyva.

Autorka ja mam velmi siroky okruh ludi okolo seba a poznam len 1 zenu co sa im dlhodobo nedari. Inak maju vsetci a prirodzene

iwesska
18. sep 2023

Lebo jedli HAK uz od puberty, cele roky nemali MS, vajecniky zleniveli a teraz od nich cakaju zazraky. Niektore zacali zas menstrovat velmi skoro,dieta dlho odkladali a okolo 40-tky im uz vyhasina cinnost vajecnikov. Niekedy to priroda zariadi tak,ze partneri su nekompatibilni z nejakeho dovodu (mozno zla genetika,alergia na spemie...) a priroda jednoducho nechce,aby mali spolu dieta. Potom su tu pohodlni chlapi,ktori sa nehybu,piju,fajcia,mobilom, pocitacom a tesnymi riflami si prehrievaju vajcia a zabijaju spermie... A potom je tu xy dalsich zdravotnych a vonkajsich faktorov.

iwesska
18. sep 2023

@marseillefan Kto chce,ten deti ma 🤦‍♀️ Boze toto je hlaska roka. Nieco ako vy 💩 sa na povel. Ja poznam takych,co 10r chcu a nemaju.

syslik81
18. sep 2023

je doab plna stresu a aj to ma vplyv ... ale inak je to ako vzdy akurat sa o tom viac rozprava

zorkahorka
18. sep 2023

V heliose mi 4 roky dozadu lekar vravel, ze im nenotmalne stupol pocet pacientok. Najma starsich. To su zvacsa zeny, ktore si zakladaju novu rodinu s druhym partnerom a chcu im dat dieta a uz to nejde tak lahko...
Lekar tiez hovoril, ze sa obava toho, ze toto bude casom jediny sposob otehotnenia. Pretoze muzi nosia obtiahnute gate, v nich mobil - vsetko to ovplyvnuje kvalitu spermii

zuzanka.zuzu
18. sep 2023

a ja mám zase vo svojom okolí "takmer všetky" čo počali neplánovane v zmysle "to už? na prvý krát? ešte len sme začali skúšať" a pod.... samozrejme, že sa k nám do debaty nepustí taká, čo sa 5-10 rokov snaží 🙄 to je logické.

juliacenc
18. sep 2023

Potraviny, kozmetika, antikoncepcia to co je do nas pchane nas kalici a zabija

klaudiikaa
18. sep 2023

@marseillefan toto moze povedat len chlap a hlavne taky ktory chvalabohu nema (alebo manzelka) problem.. ja mam 29 rokov, nepijem, nefajcim, cvicim, kupodivu pre vas viem ako sa robia deti, manzel aj ja sme zdravi - som po styroch potratoch bez zistenia priciny, som piatykrat tehotna a drzim si palce nech babatko konecne donosim lebo ano otehotnela som hned na prvy sup ale ani zdaleka to neznamena to ze kto chce deti ma 🖕🏻 nabuduce sa radsej nevyjadrovat ako vypustit z ust take pi*oviny

oliali
18. sep 2023

@iwesska co ma HK s absenciou MS? Ked je zena na HK neznamena ze nemava MS…

marseillefan
18. sep 2023

@iwesska
@klaudiikaa
Ženy, vy aj viete čítať s porozumením, alebo ani nie? Ja predsa nikde netvrdím, že neexistujú páry, ktoré majú problém počať... určite je ich až až, veď by tu skrachovali všetky kliniky na umelé oplodnenie. Ja reagujem na to, že vyjadrenie "pomaly každá žena má problém otehotnieť prirodzene" je absolútne blud a nezmysel. Väčšina žien s tým nemá žiaden problém.
A to isté platí o vyjadrení "kto chce, ten deti má" - všimli ste si, že píšem o ľuďoch v mojom okolí? A nie o vás a o ľuďoch vo vašom okolí?

simona20201309
18. sep 2023

Ja mam tiež okolo seba kopu neplodnych párov a takých, čo majú deti z umelého oplodnenia. Sú to väčšinou páry ktoré túžia po dieťatku už dlho a dali by pre neho prve i posledné. Paradoxne takí, čo dieťa ani nechceli, tak majú neplánovane. Niektoré veci v živote sú strašne nefer

ankare
18. sep 2023

@oliali áno, nemáva menštruáciu. Krvaca síce, ale nie je to riadna menštruácia, lebo nedochadza k uvoľneniu vajíčka počas plodných dní.

mimi3008
18. sep 2023

@iwesska Veru, nie velmi stastna hlaska...poznam ludi, co si adoptovali a veru, bola to krajna moznost. Mam kamosku, ktora je velmi nestastna, lebo skoro 4 roky skusaju, podstupila asi 2x IVF. Takze ona velmi chce, ale nema

sense
18. sep 2023

@h2 a dokonca aj cez antikoncepciu
..

uhnakova
18. sep 2023

Vždy boli ľudia, čo nemali deti. Teraz je to castejsi problem možno aj kvôli celkovému znečisteniu životného prostredia a chémii všade okolo nás. A áno, aj tých očkovaní bolo kedysi menej, aj celkovo liekov sa jedlo menej, potraviny boli menej stabilizované. Proste sa nám kopia rôzne vplyvy, ktoré spolu neprospievajú zdraviu. K tomu veľa stresu a celkovo rýchle životne tempo.

jaskolka
18. sep 2023

@oliali nie, žena pri hormonálnej antikoncepcii nemá klasickú menštruáciu. Ide tam o krvácanie "zo spádu" teda z poklesu hladiny hormónov. Antikoncepcia vytvára akoby neustále pre mozog a telo falošný stav tehotenstva a tak vlastne je úplne zmenený cyklus dozrievania vajíčka, rastu sliznice maternice a podobne.

iwesska
18. sep 2023

@oliali Nie? Precitaj si tu zopar diskusii - "uzivam HAK, uz 2-3,4r..nemam MS a je to super"...Roky uspate vajecniky a neprirodzene zastavovanie niecoho prirodzeneho si vyberie svoju dan. Nemusi to tak byt u kazdej,ale je to tiez jedna z pricin.

ropucha6
18. sep 2023

Co znamena pomaly kazda? V mojom okoli tak 1/10 az 1/15 a bolo to tak aj pred desiatimi rokmi…urcite neprispieva stres, vyssi vek na materstvo atd…plus stale viac chlapov ma problem.

bluka2
18. sep 2023

V mojom okoli kamošky začínajú tesne pred 40tkou, okrem tých čo deti vôbec nechcú. A mám celkom dobrú sieť, avšak žiadna nemala problém. Buď hneď alebo za max. pár mesiacov sa podarilo. Aj jednej 41 ročnej… moja vzorka su vzdelané ženy, ktoré sa o seba starajú, dobre jedlo, pohoda, oddych medzi nárocnou pracou - nejako to funguje. MK nie je dobrá vzorka

mikadooo
18. sep 2023

Nie je pravda, že skoro každá žena má problém otehotnieť. Takže taká je doba 🤷.

Strana
z2