icon

Čo vám pomohlo pri PCOS?

elisabetta14
8. jan 2023

Ahojte, s manželom sa pokúšame o bábätko už vyše roka. Od mája to riešime ak v CARe. Užívam clostilbegyt, duphaston mala som aj nejaké injekcie ovitrelle.
Vždy nastanú dve situácie. Buď ani po clostilbygite nedozreje žiaden dominantný folikul a dostanem duphaston, alebo aj dozreje ale otehotnieť sa nepodarí. Užívala som inofolic, včeliu materskú kašičku - ako nejaký doplnok.
Už som z toho naozaj zúfalá 😔 hlavne keď sa má okolie pýta, kedy sa chystáme na babo, že už by bol najväčší čas a podobné reči.
Ďakujem za každú radu.

Strana
z2
helka46r
13. jan 2023

@danusa63 chcem sa spýtať ako to funguje,mne to zatiaľ môj ginegolok neodporučil .dnes som bola za ním a povedal že nedá sa stim nič robiť len sa snažiť..

terry658
13. jan 2023

@elisabetta14 mne hormóny nezaberali. Tak som ich vysadila, začala som cvičiť a prešla som na surovú stravu. Nakoniec som otehotnela 26.deň cyklu. Takže vždy mi utrogestan blokoval ovuláciu. Teraz čakáme tretie ale to som si už merala bazálnu teplotu a podľa toho som presne vedela kedy je ovulácia.

danusa63
13. jan 2023

@helka46r No tak mne môj gynekológ prepočítal presne deň a čas kedy by sme mali skúsiť, nezaručil to na 100%, ale odporučil s veľkým !

elisabetta14
autor
14. jan 2023

@terry658 čiže úplne bez liekov a len úprava životného štýlu?

juliavolna
14. jan 2023

@danusa63 a ako prosim

terry658
14. jan 2023

@elisabetta14 pri prvom tehotenstve áno. Ale nebola to úprava životného štýlu, že keď sa prinútim tak otehotniem. Ja som to brala tak, že chcem byť zdravšia a bol to pre mňa samú relax. Prestala som riešiť plodné neplodné dni a len som si užívala život. Potom som už otehotnela bez problémov aj s vyššou váhou.

elisabetta14
autor
16. jan 2023

@helka46r ja už začínam rozmýšľam, že sa vykašlem na všetky lieky čo mám a upravím stravu. Aj inofolic každý chváli. Ja som ho mala rok a pol a žiadna zmena. Ono je to veľmi individuálne

matusa_153
25. jan 2023

@juliavolna ja mám tiež pcos a schudla som 18kg. Ešte stále mám nadváhu. Ale mne schudnutie nepomohlo upraviť cyklus. Dnes som 60dc a nemyslím si ani že ovulaciu som mala. Takze čakám kedy vôbec ms príde

venom19
7. aug 2024

@elisabetta14 ahoj, uz presiel nejaky cas od tvojej diskusie. Chcem sa spytat, ze ako si na tom? Ja som v podobnej situacii...

elisabetta14
autor
8. aug 2024

@venom19 ahoj, nepotešim ťa. Mám za sebou dve IVF. 3 vklady a žiaden neúspešný.

radulkova
8. aug 2024

odporucam knihu glukózová revolúcia , často sa v nej spomína PCOS.

venom19
9. aug 2024

@elisabetta14 ach jaj, kazdopadne dakujem za odpoved a drzim palce, snad sa raz podari...

venom19
9. aug 2024

@radulkova ahoj, mas overene, ze rady v nej funguju? Vidim, ze je to americka autorka, daju sa jej rady aplikovat na slovenske potraviny, jedalnicek? Dakujem

barju
9. aug 2024

@venom19 ja som po prečítaní knihy zistila, že sa tak stravujem asi posledných 10-15 rokov a aj tak sme po 4 rokoch marnej snahy išli do IVF. Prvý vklad vyšiel a už som za polkou tehotenstva.

venom19
9. aug 2024

@barju ahoj, dakujem za odpoved, akurat som rozmyslala, ze ci maju zeny s pcos realne skusenosti. Hm..no asi ako s inymi top diplnkamo, ktore kazdej v diskusii fungovalu, len mne/vidim ze sme viacere/ nefungovali

lusyc
9. aug 2024

@radulkova ahoj. Dá sa s tou knihou zmeniť stravovanie a udržať? Potraviny sú tam bežné?

barju
9. aug 2024

@venom19 ja som sa roky stravovala vzorov, jedla všetky možné doplnky, cvičila, vazila som 60 pri výške 170 , mala menzes ako hodinky, potvrdenú ovuláciu a aj tak sa nedarilo. Ja som o svojom pcos ani nevedela, lebo som nemala žiadne príznaky, akné, ochlpenie, nič. Takže ja som skeptická či sa knihou/liekmi sa dá všetko zmeniť a zrazu to dieťa bude. Áno, sú výnimky, ktorým sa to podarilo, ale nie každá má to šťastie.

radulkova
9. aug 2024

@venom19
@lusyc
dlho som nečítala tak dobrú knihu. začala som všetky veci praktizovať a cítim sa fantasticky. nie je to žiadne drastické “nejedzte cukor lebo zomriete”, ale úplne friendly triky ktorými fakt zmeníte svoj život. ja som si pri každej strane hovorila WOW. a to som tých kníh už prečítala. určite vyskúšajte 🙂)
ta žena ma aj instagram - glucosegoddess, ma tam 4.5miliona sledovatelov

radulkova
9. aug 2024

vysvetľuje v knihe ako nám každý deň nenormálne skáče cukor. a ako sme naleteli na všetky javorové sirupy, kokosový cukor, melasu, jesť veľa ovocia atd. všetko je to glukóza ktorá s nami pekne máva a spôsobuje snáď milión ochorení. najlepšie čo môžete urobiť pre svoje telo, nikdy nejesť cukor samostatne, na prázdny žalúdok. sladké raňajky sú najhoršie lebo od toho momentu vám celý deň lieta glukozova krivka ako sialena. ste stále hladné, unavene, nervózne… ak zjesť niečo sladké tak vždy až po normálnom jedle - vláknina, tuky, bielkoviny. to spôsobí že vám nejde všetok ten cukor v plnej paľbe do krvného obehu, vláknina tuk a bielkovina to spomalia a redukujú. naozaj si ju prečítajte nebudete ľutovať.

Strana
z2