icon

Dá mi doktor niečo na udržanie tehotenstva po potrate?

zuzananina
1. nov 2011

chcem sa spýtať či doktori niečo predpisujú keď ste prekonali jeden potrat v 10tt pred rokom.A teraz som zistila že som opäť tehotná v stredu mám isť k lekárovi na potvrdenie.

Strana
z2
cmeliatko
1. nov 2011

@zuzananina mal by ak ti hormony nesedia.
ak su tie ok tak niet co navyse predpisovat. Nevies preco si potratila?

zuzananina
autor
1. nov 2011

@cmeliatko v 9tt som si išla pre tehotensku knižku už mi kazal príst a ked robil sono tak sa mu tam nieco nezdalo ze srdiečko nebije a tak este tyzden som sa tahala po doktoroch bo ja ani nekrvacala nic len už posledny den my bolo strasne zle na odpadnutie a ked mi robil primar sono opet tak už aj lodova voda odchadzala a srdiecko stale nikde .... tak plod ze odumrel v tele a telo ho nedokázalo samo dat von. po histológií boli vsledky v norme bolo len povedane ze plod bol slaby .... no neviem veru akurat tento mesiac som mala ist na nejake vysetrenia co ma poslal lekar na poslednej nasteve v septembri a už sa tam nedostanem idem zajtra ku doktorovi na potvrdenie tehotenstva bo už 2 tyzdne mi meská mrcha a 3 testy vyšli pozitívne

czechzuzanaba
1. nov 2011

@zuzananina Muj doktor predpisuje Duphaston, na lepsi uhnizdeni. Vim, ze nekde to predpisuji jen po potratech, no muj to predpisuje kazde tehotne, pro jistotu. Bere se prvni tri mesice.

zuzananina
autor
1. nov 2011

@czechzuzanaba tak ja to uvidim ved zajtra co mi povie ked tam prídem ku nemu a co bude a ako to vlastne bude riešiť bo mam trochu aj strach aby to nedopadlo ako naposledy a to už dve tehotenstva rekonala uplne v pohode pred tým.... az tretie skoncilo ako skončilo a teraz uvidime co a ako ...

gwenni
1. nov 2011

mne po prvom potrate asi ani nič nepredpísali maximálne duphaston ale to si už presne nepamätám, po druhom sa nám už nedarilo otehotnieť a tak sme museli ísť do centra a tam mi dali na udržanie utrogestan, no tiež nepomohlo, pri štvrtom potrate mi dali utrogestan, duphaston a fraxipharine, ale zase to neboli tie správne lieky na udržanie tehotenstva a stále ma chceli presviedčať že 4 potraty je úplne normálne ...moje 4 tehu boli dvojičky tak moja bolesť bola dvojitá jeden deň som potratila jedno a druhý deň druhé drobčiatko. Piate tehotenstvo na moje nahliehanie udržali Prednisonom na potlačenie imunity , takže pri piatom tehu som užívala prednison, duphaston,utrogestan , fraxipharine som si pichala do brucha až do konca tehotenstva.
Teraz užívam presne to isté a tehotenstvo zatiaľ vyzerá byť ok.
Držím silno päste aby dobre dopadlo...

zuzananina
autor
1. nov 2011

@gwenni dakujem aj aj držim päste aby aj vám všetko dobre dopadlo ja uvidím zajtra u lekára čo mi poviev len sa bojim stale ked neviem na com som.Uvidime teda zajtra.Dúfam že bude všetko v poriadku v uplnom a tehotenstvo bude dobre a neskonči ako to pred tym.....

cmeliatko
1. nov 2011

@zuzananina hm no skus sa doktora spytat alebo ho zmen ked nemas dobry pocit. podstatny je instinkt. podla mna dobry gyndos ta informuje o moznostiach a ked si uz ten potrat mala, tak by ta mal pripravit na to resp trochu ti pomoct. moja mamina mala tri potraty - infekcie mala a nejako sa to nezvladlo. dali ju do poriadku a prisla som ja 🙂
drzkaj sa. pevne dufam ze tento krat to vide !🙂

zuzananina
autor
1. nov 2011

@cmeliatko no uvidim vru bo skusenosti stymto doktorom tu nemam ja som chodila dlhe rky do Partizanskeho k doktorovy ale ked som sa prestahovala do Považskéj Bystrice tak som si menila doktora a to na odporucanie toho mojho len sa mi nechcelo po kazde cestovat ku nemu 100 km. no zatial som snim problemi nemala uvdim teraz co a ako bude

cmeliatko
1. nov 2011

@zuzananina drzim palce 🙂)

czechzuzanaba
2. nov 2011

@zuzananina ahoj, no tak jak jsi dopadla?

zuzananina
autor
2. nov 2011

@czechzuzanaba ahoj no uvidime este ze nieco tam je uhniezdenie ale nezodpoveda to tzdnu podla poslednej menstruacie že je to tak len na 3 týždne až 4 týždne.Mám sa ukazať budúci týžden zase a uvidi sa ale dal mi tabletky Kyselinu listovú 1Xdenne a DUPHASTON 2 x1 TAKLETKU KAžDýCH 12 HODIN....

czechzuzanaba
2. nov 2011

@zuzananina no ono to podle te PM nemusi sedet, ja jsem mela rozdil skoro 4 tydny a taky jsem zezacatku musela kazdy druhy den na Kramare a sledovali, ci se zvetsuje, ci ne. Pak me strasili prave s tim srdickem, protoze podle te PM jsem mela mit plod uz 8tydenni, takze se srdickem, a ja mela jen 4 tydnovy, takze jeste bez srdicka 🙂.... Ale ten postup je normalni, jen teda se divim, ze ti nevzali tu krev. Ale tak jak jsem rikala minule, asi jim staci co vidi....

zuzananina
autor
2. nov 2011

@czechzuzanaba Tak to asi ale hned sa ma pytal,že ako my vysli testy či som si robila a ked som mu povedala ze pred tyzdnom presne mi prvy vysiel velmi slaby a potom az druhy a treti o 4 dni už silnejsi tak aj sam povedal ze to moze byt.... ved aj on sam povedal,že o tyžden uvidime ako to bude postupovat ze by sa to malo zväčšiť a že tak mi bude tehotenstvo brat podla velkosti a nie podla menštruacie,presne sa to nikdy neda.... aj ma chcel nechať doma marodiť keby som pracujuca.....

barbarka
2. nov 2011

tiez som brala duphaston 😉

cmeliatko
2. nov 2011

@zuzananina ja by som k tym tabletkam pridala pravidelny prisun kyseliny listovej vo forme zeleniny - teda brokolica, spenat atd.

czechzuzanaba
2. nov 2011

@zuzananina to je zvlastni co, na co marodit. Sak mozna si normalne tehotna, akorat nezodpovidas tem tabulkam, protoze jsi proste otehotnela v jinem obdobi cyklu, nez je to obvykle....Ja tenkrat byla dost nastvana, protoze napred me strasili mimodeloznim, pak az to teda videli, ze je to ok, tak zase strasili, ze nema srdicko, pak mi vychazely zle aj ty testy z krve, co se delaji pak pozdejs...vsechno to proste bylo posunute a nepasovalo do tabulek 🙂 Ale tak hlavne aby se miminko pekne vyvijelo a na tabulky kaslat 😀

zuzananina
autor
2. nov 2011

@barbarka A pomohol no ja uvidim mam trochu strach ale musime si veriť....
@cmeliatko ja beriem kyselinu listovú pravidelne a aj zeleninu konzumujem ci brokolicu alebo spenat atď....

barbarka
2. nov 2011

@zuzananina pomohol, syncek bude mat v decembri dva roky 😉 drzim palceky

henikav
2. nov 2011

@zuzananina hlavne klud, jedno tehotenstvo nie je druhe, kazde je ine. Ak si potratila pred rokom, mozno bol nejaky problem s babatkom, to neznamena, ze problem bude zas. No a ak si lekar bude mysliet ze ti hrozi potrat z inych dovodov, ako slaba maternica a pod, urcite ti predpise nejake lieky, ako utrogestan, alebo nieco podobne. Kyselina listova je fajn na spravny vyvin plodu, s kombinaciou kludu a lasky od mamicky sa babatko moze krasne vyvijat, uvidis vsetko bude ok, len zbytocne nestresuj 😉

cmeliatko
2. nov 2011

@zuzananina okay neboj 🙂 pozitivne mysli. chod na prechadzky a tak

zuzananina
autor
2. nov 2011

@czechzuzanaba no tak aj ja som sa cudovala na co marodiť.. sice ja som nezamestnana teraz do prace som mala nastupiť 15. novembra len som to po dohode s patnerom odvolala bo nevyhovovalo nam to aj kvoli detom pracovny cas a na to som zistila ze asi som tehotna.... ako pri sone zistil ze uložene je spravne ze ziadne mimomaternicove nehrozí nám...tak uvidime ako to bude dalej pokracovať

zuzananina
autor
2. nov 2011

@henikav
@cmeliatko tak to ano snazime sa aj s priatelom pozitívne myslieť.... ešíme sa nababätko obaja spoločne a priateľ ten je v siedmom nebi a snaži sa mi čo najviac pomahať to je jeho vytuzene babo po 10 rokoch v manzelstve kde nemohli mat ziadne deti

cmeliatko
2. nov 2011

@zuzananina kuaaasne 🙂)) silno drzim palcockyyyy

zuzananina
autor
2. nov 2011

@cmeliatko Dakujem 🙂 aj ja Vám.....

bboossoorka
2. nov 2011

@zuzananina ja ti to poviem asi tak ...pred dvoma rokmi som išla na potrat lebo malemu zistili v 12tt eden celeho telička......neskor som ostala znova tehotna a nik mi nič nedal na udržanie a tak to aj dopadlo potratila som hned v 5 tyždni.....Teraz som znova tehotna nikdi mi nič nedala okrem vitaminov a zatial všetko oki si zaklopem....Tak to bude asi naozaj tym že tehotenstvo je každe ine....držim palčeki

li_la
2. nov 2011

Ja som opäť otehotnela mesiac po potrate a nebrala som žiadne lieky ani nič...

zuzananina
autor
2. nov 2011

@bboossoorka tak to ano to je pravda ja som mala dve tehotenstva pred tm potratom a obe skoncily dobre prvy bol cisarsky a druhy normalny porod a nemala som ziadne komplikacie a potom som otehotnela treti krat a v 10 tt som potratila pre nebijuce srdiečko a odtekanie plodovej vody a tvorenie sa zapalu v tele .. bo moje telo nevedokazalo vypudit mrtvy plod s tela.... a teraz no uvidime dal mi ten DUPHASTON a aj kyselinu listovu a tu už beriem pred otehotnenim aj dva mesiace

nelicefo
2. nov 2011

mne po potrate nic nedali 😕

zuzananina
autor
9. nov 2011

@nelicefo no ani mne po potrate nic nedal ale teraz mi nasadil ten duphaston a kyselinu listovu ked som na zaciatku tehotenstva zajtra idem na kontrolu

katka3012
9. nov 2011

urcite ti da kyselinu listovu a duphaston 😉

Strana
z2