icon

Dá sa otehotnieť mimo ovulácie?

pipinka17
22. nov 2010

Dá 🙂 či nedá ☹ ?

nemko
22. nov 2010

anketa? 🙂 podla mna neda alebo da 😀 😀

slivocka
22. nov 2010

jasne že neda 😲

dankadina
22. nov 2010

to je čo za otázka 😀

aduskatt
22. nov 2010

asi ani neeee 😀

grettka
22. nov 2010

da, existuje nieco ako vyprovokovana ovulacia.. skopirovane zo stranky www.dieta.sk
"Tak ako v každom pravidle aj tu existuje výnimka. Tá spočíva v tom, že u ženy môže nastať vyprovokovaná ovulácia pod silným emotívnym hnutím, ktoré môže sprevádzať vášnivé milovanie. Nie je zriedkavosťou, že žena otehotnie tesne pred menštruáciou alebo po nej či dokonca aj počas menštruácie (čo sú teoreticky obdobia neplodných dní).

kvojtanikova
22. nov 2010

technicky asi nie ale zas cas ovulacie moze kolisat takze niekedy sa zda ze to bolo uplne mimo... a niektore spermie su take zivotaschopne ze sa tam motaju aj 5 dni...

didiana333
22. nov 2010

Určite nedá,je len otázne,kedy má ktorá žena ovu...ja som si vždy myslela,že mávam v strede cyklu...no a kedže som si to myslela aj pri sexe po mrche,tak máme prcka.... 😀

sssimi
22. nov 2010

Ak má žena styk 3 dni pred ovuláciou sú spermie schopné prežiť a oplodniť vajíčko, takže v podstate áno. Takže ak má niektorá zálusk iba na dievčatko, tak treba sexovať pred ovulkou, pretože spermie, z ktorých sú chlapci nedokážu prežiť dlhšie ako 24 hodín.

cmulinko
Odpoveď bola odstránená
tea333
22. nov 2010

ovulacia moze jednak byt aj hned na konci MS, a spermia po sexe vydrzi v tele ziva par dni, takze da sa hocikedy.. 🙂

lenkaks
22. nov 2010

no ja som otehotnela na konci mojich "dni" a vtedy by to predsa nemohlo byt mozne 🙂) ale bolo 🙂)

soldi
22. nov 2010

da sa otehotniet len pocas a niekolko dni pred ovulaciou (priemerne 3). toto obdobie sa nazyva plodnymi dnami.
otazka je, kedy tieto plodne dni mas. mozu byt kludne aj pocas menstruacie, alebo naopak 30ty den cyklu.

a to, co pise grettka je totalna hlupost, lebo ovulacia nie je len o vypudeni vajicka, ale aj o hladinach roznych hormonov, ktore sa menia v priebehu cyklu a urcite hocijako silny orgazmus nesposobi vylucenie tych hormonov.

odporucam precitat si relevantne odborne informacie miesto pochybnych clankov na internete.

benne
22. nov 2010

@pipinka17 otehotnieť sa dá aj počas ms, aj tesne po, aj tesne pred, ale je to vždy v čase ovu 😉 ovulačné dni sú spravidla v strede cyklu, ale ovulácia môže nastať aj inokedy a to je asi to, čo si chcela vedieť

lucka1987
23. nov 2010

pokial nemas ovulku nemozes otehotniet....... to je jasne a vedia to deti na zs..... otazku si poloz inak .. kedy mas ovulku?... oplodnit vajicko sa da len vtedy ked dozreje a uvolni sa... a ked sa to stane, tak sa to nazyva ovulacia.... bez toho to nejde...... no suhlasim aj s nazorom greetka. niketore maju ovulaciu od 10-20 dna ine zas od 5-15 dna.....
niektore si myslia ze otehotneli v neplodnych dnoch... to nie je pravda.. oni si len mysleli, ze vtedy maju plodne dni.. nie kazda zena ma plodne dni od14-16 dna cyklu.... 😉

ginger01
23. nov 2010

spermie (X chromozon) dokazu prezit v idealnych podmienkach skoro tyzden pred ovu, takze sa da...len treba vediet, kedy je ovulka...
v istych pripadoch je mozne ovulovat pri silnom sexualnom "zazitku", len je otazne, ci sa to vajicko oplodni a donosi... to tvrdia gyndosi..

milacik3
24. feb 2014

Baby sa mylila jasne ze sa da otehotniet to by ti povedalo vela bab co sa im to stalo. Ja som otehotnela podla doktora hned ako mi skoncila MS, podla sona to doktor povedal. A to som v ten mesiac bola na kontrole,ktorý sa to stalo, lenze som este nevedela ze som tehotna a prisla som tam po ovulacii, ktoru mi doktor potvrdil a mala som ju na 17 DC... Takze ja som otehotnela asi na 7 dc kedy sme boli s manzelom, znacim si to takze viem ze to bolo vtedy...a ovulaciu som mala az potom toho 17 dc. To ale uz som bola tehotna,...tak ako sa do da vysvetlit? Podla mna niektore veci sa nedaju tak lahko podla tabuliek vysvetlit...

adriana132
27. jan 2015

Citujem " ovulacia je uvolnenie vajicka z dozreteho dominantneho folikula, je hormonalne regulovane, ak nedojde k ovulacii, nemoze dojst k pocatiu. " Ale spermie dokazu prezit vo vhodnom hliene aj niekolko dni...najviac vsak 5 dni...uvadza sa v literature kt.mam. a kedze kazdy cyklus je iny tak ovulacia moze byt v rozlicnych dnoch cyklu, avsak nie v polovici cyklu ako sa mnohí domnievaju ale 11-16 dni pred menstruaciou a tato faza je u kazdej ina ale v kazdom cykle rovnaka a preto cyklus trva niekedy dlhsie a niekedy kratsie....uvediem priklad ..ja dostavam menstruaciu 13 dni od ovulacie takze viem ze ked pozorujem ovulaciu na 21.den tak menzes mozem cakat na 34. den cyklu (pozorujem- t.j.bilingsova metoda,pozorujem hlien a ovulacia nastava zvycajne den po vrchole hlienu)....ale uz som mala ovulaciu aj na 10 den cyklu teda hned po menstruacii zacalo plodne obdobie.

zabka4
24. nov 2017

dá a ja som dokaz teda moje deti... a aj moja sestra ktora pocasa zo styku v posledny den ms.

meg_junova
14. jan 2019

@zabka4 ahojky,uvazujem o kupe cyclotestu, ale ako vas tu tak citam, obavam sa, ci ten cyclotest je naozaj spolahlivy?