icon

Dá sa otehotnieť pri syndróme PCOS?

hottie23
28. feb 2024

Ahojte baby,
Sú tu nejaké ženy, ktoré majú tento syndróm, no aj napriek tomu vedeli otehotnieť?
Ja mám síce len 22r. no do budúcna mám strach, chcem mať aspoň jedno dieťa. Momentálne mám nastavenú liečbu - beriem progesteron a snažím sa držať si stravu a schudnúť nejaké to kilečko ale je to veľmi deprimujúci proces a do toho ešte ten zvýšený testosterón, ktorý robí šarapatu v mojom tele..
Budem vďačná za všetky rady k tomuto syndrómu či už nejaké bylinky/čaje/doplnky, ktoré reálne aj pomáhajú.

basulaak
28. feb 2024

@hottie23 ano da. Mavala som vysoky testosteron a to som chuda. Zrazila som ho za par mesiacov asi 3 nizkosacharidovou stravou. Klesol ni na uplne spodnu hranicu v ramci normy. Mam syna “bez namahy” plus jedno otehotnenie k tomu.

ajjka87
28. feb 2024

@hottie23 áno dá.Prvý na šúpu,bez problémov.Druhý veľmi veľké problémy a trvalo to takmer 9 rokov vsetkeho mozneho,len aby som otehotnela. Gynekológ mi vravel,ze môžem byt rada, ze ich mam bez umeleho pri tejto diagnóze.

hsjdudhdbd
28. feb 2024

@hottie23 ano ja som zivy priklad mam 27a mam rocneho syna a to sme si davalai pozor a cysty ako jablko

annale
28. feb 2024

@hottie23 ano da sa, snazili sne sa asi 3 roky, podarilo sa ked som schudla z 85 na 63, dokonca som brala aj nejaku liecbu aby som mala viac vajicok ale po 3 mesiacoch som to vzdala musela som za tym cestovat a ma to vycerpavalo. Druhe sme chceli a podarilo sa na prvu šupu, necele dva roky po porode.🙂

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2024

@hottie23 Da sa, mam dve deti a PCOS.

saxana000
28. feb 2024

Ano da sa mam 7 rocnu jeden MA a o.mesiac rodim.bez jedinej hormonalnej tabletky treba len trafit ten spravny moment

zuzanka.zuzu
28. feb 2024

áno dá sa. tiež som mala toľko rokov nejako keď mi to lekár hovoril a cítila som sa ako keby som mala po 40 a moje šance na dieťa boli mizivé. v skutočnosti sa to menilo a nikdy mi nebolo lepšie než okolo 30 😀 a neskôr aj tehotenstvo na prvý krát. čiže klud.

pralinka25
28. feb 2024

ano da. prve sme mali sice s urcitou pomocou endokrinologa ale druhe v pohode na druhy pokus a tretie dokonca neplanovane s ochranou.

hottie23
autor
28. feb 2024

Ďakujem baby uistili ste ma, viem, že každá z nás sme iná ale niekedy aj tá štipka nádeje je vzácna v takýchto momentoch.. Ešte mám čas na bábätko, no na druhú stranu sa bojím, čo ak bude neskoro už potom.. Je to akože masaker tieto hormóny..

123369
28. feb 2024

@hottie23 tiež mi asi v 22 oznámili túto diagnózu. Pár krát som si kvalitne porevala , že nebudem mať nikdy deti. Potom som prišla do veku 32 r ( dovtedy som s mm dieťa vôbec nechceli) nemala som žiadnu liečbu, diétu proste nič , len som brala hak celých 12 rokov lebo som inak vôbec nemala ms. Môj dr mi odporučil inofolic až sa rozhodnem otehotnieť , hneď ako vysadim hak, nasadiť inofolic a na prvý šup mám aj prvú a o tri roky druhú dcéru.