icon

Dieťa po skončení vysokej školy

miluna777
19. okt 2016

Ahojte,
pretože som hlúpa povaha, všetko googlím, hodnotím a rýpem sa v tom, prichádzam sa opýtať aj vás. Sú tu mamičky, ktoré otehotneli v poslednom ročníku vysokej alebo hneď po nej?
Totižto, ja som v poslednom ročníku. Manžel zarába, živí nás, bývať kde máme. On už by veľmi rád "zarobil" na dieťatko. Nejde mi teraz o materskú, rodičovský, to už sa v témach preberalo dosť a nebudem si dieťatko predsa "vyrábať" pre príspevok od štátu (väčšina takýchto tém mi pripadala v podobnom znení). Ide o to, že som už počas školy brigádne robila, z toho aspoň rok v odbore na ako-tak užitočnej pozícii aby som dostala nejakú tú referenciu a prax plus som si urobila aj kurzy a certifikáty navyše, aby som bola "zamestnateľnejšia", aj tak mám odbor, ktorý sa relatívne dobre uplatňuje. No väčšina ľudí považuje dieťa hneď po vysokej za kariérnu samovraždu. Že ma ako absolventku s dieťaťom jednoducho nikto nezamestná. A tak mám dilemu... Manželovi tiahne na 34, nechce byť vo veku dedka, až budeme mať dieťa, ja som spravila asi všetko pre to, aby som vyštudovala dačo užitočné a mohla sa v tom aj uchytiť...Keď po škole ešte dva tri ročky porobím, manželovi už bude tak 37 a veľmi sa mu tá predstava nepozdáva. Nie sme milionári, ale myslím, že peniaze problém nebudú, skôr teda či sa tým úplne nezabijem a niekto ma potom aj zamestná. Akú mate skúsenosť s hľadaním roboty po materskej v takejto situácii?

Strana
z2
mima4
19. okt 2016

@miluna777 poviem ti tak, pre zamestnavatela je absolvent, co po skole x rokov nepracoval podstatne menej ako cerstvy absolvent. Ale ty zvaz, ci ides do pripadneho rizika, ci si vobec najdes svoj dream job so slusnym platom. Podla mna mas v pohode aj 3 -4 roky cas na dietatko, nemas sa kam ponahlat

celasapremenim
19. okt 2016

@mima4 ale ona pisala, ze prax nejaku uz ma

jvlo
19. okt 2016

Ja som chcela dieta este pocas VS, nakoniec sa nam nedarilo a stihla som VS ukoncit, zamestnat sa, dostat zmluvu na dobu neurcitu. Otehotnela som po 3/4 roku nastupu do prace. Tieto veci nenaplanujes na 100%. Ak budes cakat 2-3 roky, nedajboze budete mat dajaky problem, potom co....to uz moze mat tvoj mm cez 40.... Ja by som necakala. Praca neujde. Nikto od teba nechce aby si bola z troma detmi na retazovej materskej spolu 9 rokov. To uz je karierna samovrazda. Ja som sa vratila do prace po 1,5roku. O dalsieho 3/4 roka som otehotnela znova a teraz som na materskej

mawka
20. okt 2016

kto chce, pracu si najde. aj na materskej sa da na polovicny uvazok a nemusi clovek ostavat doma x rokov kvoli dvom, trom detom. pripadne vies fungovat aj ako externista, ked budes na materskej a po nej to vdaka tomu mozes mat lahsie pri hladani prace.
nelutujem, ze som mala prve v 23, pretoze je uz velky, v podstate samostatny a ja este furt mlada. a bolo aj velmi tazke obdobie a nikdy som bez roboty nebola. nikdy. vzdy som si zabezpecila prijem.

Strana
z2