icon

Diskusia pre budúce mamičky: Zdieľajte svoje skúsenosti

mexx
30. okt 2007

Ahojte holky,
tak som si povedala, ze skusim zacat tuto temu, v ktorej by sa dalo hovorit o vsetkom, co by nas napadlo. 🙂 To tak trosku sebecky, lebo si niekedy pripadam divne, ked sa vtieram do debat, kde vsetci naplno diskutuju o snazeni, tehulkovani, porodoch a rodicovstve, a ja sa pritom este ani nesnazim... 😅
Tak budem rada, ked tu so mnou prehodite par slov. Alebo aj vela slov. 😀

riana12
1. nov 2009

Ahojte babulky 🙂
My sa teraz pojdeme naveceriat a potom mame na plane ist vsetci spolocne na cintorin a tak...

zuzanockamt
1. nov 2009

Ahojte 🙂
riana ... tak to budete mat prijemny vecer ... ja som to mala velmi rada, ked som este byvala doma s nasimi a chodievali sme spolocne na hroby
erika ... videla som foto na FB ... pekne 😵
ja som akurat dozehlila a idem sa pochystat na zajtra do prace ... aj ked rano idem este na kontrolu k Dr.

riana12
1. nov 2009

Dosli sme pred polhodkou domov, boli sme cca hodku vonku, ale riadna zima, brrr 😝
Teraz som troska usatemu pazuriky strihala, ale len na prednych labkach. Na zadnych sa mu bojim, lebo ich ma o hodny kus vacsie, sirsie, cize tazsie to ide a ja nemam take silne kliestiky 😝

etuska
1. nov 2009

Riana-tak to som v zivote nerobila-asi by som mala respekt.

Zuzi-uz je ti lepsie?

Kuk-hodila som foto bruska 😵

zuzanockamt
1. nov 2009

erika ... hej, uz mi je lepsie, mozem ist do prace ... ako to tam ja len neznasam ... s takou obrovskou nechutou tam idem 😝 😝 😝
kukla som brusko ... zlate 😵 ... aj ja uz chceeeeem ... mohlo by sa v decembri podarit, ked uz tento mesiac nic z toho ... MS este len pride o tyzden, ale ovu sme asi len tazko stihli 😝

riana12
1. nov 2009

Etus, pozrela som aj na FBfotky aj brusko tu 😵 😵 😵 Dnes ti uz aj 10tt nabehol 😵
Zuzi a ty ides potom aj hned zajtra do robotky po kontrole?

etuska
1. nov 2009

my sme mali 4 dni volno-stvrtok-nedela-ale nejaka som unavena-dnes cely den lialo,tak som nikde nebola,len MM s Miskou na spovedi.Ja som nebola tak daaavno-skusim sa opytat na SVk nasej p.fararky ci ma moze vziat pred Vianocami 🙂

zuzanockamt
1. nov 2009

riana ... idem hned od lekarky do prace, mame poradu a chcem si nejake veci zobrat domov, aby som sa mohla pripravit na utorok

riana12
1. nov 2009

A ja som mala len tento vikendik, 2 dni 😅 Ale zatial stacilo, viac by som doma asi nezvladla, ked clovek ani nema co poriadne robit, akurat tak mozem nieco upratovat a ucit sa - upratane za chvilu a ucit sa mi moc nechce. Naviac ani materialy este nemam doma, zajtra si ich musim zohnat... 😅
Takze ja sa skor asi do roboty tesim, aj ked sa mi nechce vstavat o pol siestej 😝 😝

zuzanockamt
1. nov 2009

tak ja sa teda do prace nestesim vobec 🙄

etuska
1. nov 2009

..ja sa tesim preto,lebo je platena 😀 😀 😀 -ked mame prazdniny-tak nedostanem nic 😝

zuzanockamt
1. nov 2009

tak to, ze je platena ma tesi, ale inak nic 🙄 ... erika, a to nemas dovolenku pocas prazdnin? 😕 😕 😕

etuska
1. nov 2009

Zuzi-mi nemame prazdniny vobec platene-myslim tym "learning assisstants" 😖 -ale ucitelia samozrejme maju-tak aj preto ma totalne vytaca,ze uz mam vybaveny po roku ten papier a som tu registro´vana ako ucitelka-ale plat mi taky nechcu dat a teda ani ziedne vyhody ktore k tomu patria 😠 -ale vravim si-dobre ze som otehotnela teraz-lebo termin mam zac. juna a tak mi zacnu uz potom vyplacat matersku-ak by som napr. rodila v septembrti/oktobri-.tak ako som "planovala" tak leto by som mala opat totalne bez prijmu... 😖 -takze som rada,ze sme to neboli len my,kto o tomto tehotenstve rozhodol 😅 -veci sa jednoducho deju tak ako sa maju...🙂

zuzanockamt
1. nov 2009

tak to je teda divne, ze to nemas platene a ze ti nechcu uznat ten papier ... no aspon teda, ze uz budes mat matersku pocas leta ... a ako je to tam s materskou, ako dlho mozes byt domka?

riana12
1. nov 2009

etus, to je fajn, ze to takto niekto planoval a naplanoval za vas, vidis, aku vyhodicku to ma 😀 😉

etuska
1. nov 2009

Zuzi-9 mesiacov,resp.maximalne rok-ale tusim len 9 mes. je pne platenych-este si len zistujem infosky.
Potom uvidime-este je to daleko.
Tu su matkam v zamestnani dost nakloneni-jednoducho musia-takze zeny s malymi detmi maju dost flexibilny cas.Skusim sa este zaregistovat na jednu stranku,o ktorej mi povedal riaditel-je to bezplatne a mozu si tam moj profil pozriet vsetci riaditelia a potom ma kontaktovat ak by maloi zaujem.
vyzera to tak,ze ak si najdem po MD nejaku lepsie platenu pracu-tak to budu trosku behacky autom z jednej skoly do druhej-no uvidim-alebo potom stredna skola-no tam ma nelaka 😝 ...alebo este tu mame nieco ako Akademiu vzdelavania kde sa robia rozne kurzy ,tak mozno tam-uvidime...

zuzanockamt
1. nov 2009

to je teda dost malo 9 mesiacov ... si neviem predstavit ist do prace a mat take malo babo doma ... no ale co uz ... musi sa to nejako dat zvladnut

riana12
1. nov 2009

Hodila som si novu foto, svoje vlastne ocko. Babulky a vy si kedy tie ocka nahodite, co ste sa tu raz tak dusovali? 😅

etus, pozeram, ze u vas to tie mamy maju super, ked sa im zamestnavatelia prisposobuju flexibilnym casom 🙂 Tuna to este tak velmi rozsirene nie je, pocula som sice napr. o praci z domu, ale zatial su to len zahranicne firmy a tak...

etuska
1. nov 2009

Zuzi-no ty si mozes v mnohych zamestnaniach sama urcit prac. dobu-kopec zien tu pracuje napr. 2-3 dni tyzdenne,alebo len doobedu,ci poobede-ako im to vyhovuje a zamestnavatel schvali...
Pri Miske som isla do prace ked mala 14.mes. lebo sa inac nedalo a v jasliach bola od 7:30-15:00 takze dost dlho...
Ak by mal MM dobru pracu,tak by som ostala na MD aj dlhsie-uvidime co nam zivot pripravi 😀

Riana-veru 🙂

zuzanockamt
1. nov 2009

ja chcem byt na MD aspon 2 roky, ale ak MM nebude mat pracu a ja hej,tak pojdem aj ovela skor
riana ... ja nemam take oko ... najskor musim vyrobit 😀

evitkamalicka
1. nov 2009

dobry vecer kocky....ako sa vam dari?

riana12
1. nov 2009

Zuzi, treba sfotit daco a hned bude aj ocko 😀
Evitka, ahoj 🙂

zuzanockamt
1. nov 2009

ahoj evit ... no dari sa tak normalne ... primerane okolnostiam ... a tebe?

evitkamalicka
1. nov 2009

mne dobre

zuzanockamt
1. nov 2009

riana ... no ked budem mat naladu, tak odfotim
evit ... tak to je fajn, ze sa dobre dari 🙂

evitkamalicka
1. nov 2009

ja som viac menej taky spokojny clovek

zuzanockamt
1. nov 2009

evit ... tak to je fajn ... ja som zase taky nespokojny clovek 😀

evitkamalicka
1. nov 2009

ale ani to nie je od veci, asi vies co chces 😀

zuzanockamt
1. nov 2009

hej, viem, co chcem, ale sa mi nejako v poslednych rokoch nedari to uskutocnovat 😅

evitkamalicka
1. nov 2009

treba sa viac posnazit, pripadne niekoho nakopnut 😅