Do akého veku je bezpečné otehotnieť?
Ide o to, že mám 31 rokov. Prvé dieťa som porodila prwd 1,5 rokom, mesiac pred mojimi 30 narodeninami. Mala som preeklampsiu.. Veľmi chcem druhé bábo ale bojím sa aj možného opakovania preeklampsie. Ale tiež mi ide hlavou vek. Nieje už 33, 34 rokov veľa na dieťa? Myslím to čisto zo zdravotného hľadiska
ja do 42.mam 38,prve v 29 r,druhe 36r a pokusam sa o tretie.
Tak, čo si budeme, každý další rok určite nie je plus. V týchto veciach by som sa ale neradila na internete s cudzími ženami, ale svojim doktorom. Ak on povie, že je to bez rizika, tak chod do toho.
Ja by som po 35 deti už nechcela, nechcem ich vychovať a rovno byť unavená a stará. Chcem si ďalej užívať život a vnúčatá.
Ja som si povedala, že ak sa mi do 30 nepodarí dieťa tak kašlem na to. Nakoniec sa mi do 30 podarili dve.
Ja som prvé mala v 32, teraz som akurát v pôrodnici a mám druhé v 35. Prvé ukončené preeklampsiou, ale sme ok. Toto druhé bez preeklampsiu. Oba cisárske, toto tehotenstvo bolo náročnejšie , bola som ubolenejsia a unavenejsia. V druhom som mala trochu horší gestacny diabetes kým som sa dostala do správnych hodnôt, ale potom super, stačila minimálna dieta. Rekonvalescencia po cisársky v oboch prípadoch excelentná , vstávanie po cs aj hojenie rany, úplne normálna chôdza už na druhý deň. Po druhom pôrode lepšie zvládam hormonálny/laktacny cirkus... Do ďalšieho už ale nejdem , cítim že tretie by som už nedala , a dom a financie tiež nenafuknem takže toto je derniera 😁
@kate_cs inak to jr pravda.minule sme sa vadili s muzom,ked bol nastvani,ze nie,sem vnucata nebudu chodit,ja ze ale budu,ja mojim dceram budem pomahat....potom som zacala pocitat.ak moja najmensia bude rodit o 30 rokov,tak budem mat 69,no vies ake vnucata mi daju este do opatery,senilnej seniorke😂😂😂😂veru vek nie je len cislo...zas porodila som sikovne,nebolo v nicom citit vek.no uvidime,ci sa podari teraz
Inak ležala tu so mnou mamina , prvorodička 47 ročná , po umelom opl. Bola tak šťastná a odhodlaná že to asi zmaže celý vek čo sa pocitov týka... Ale sama hovorila že je športovkyňa, zdravo žijúca , takže sa nebojí že by pociťovala vek... Ale tak isto si uvedomuje ako my všetci E nie sme nesmrteľni, no... Ale túžba je silnejšia no. Držím palce nech sa rozhodneš správne 😉
Moja hranica bola 33 pre druhé tehotenstvo ( prvé bolo v 26r) a nakoniec v 35 prišlo druhé 🤭
Ja som mala prvé v 34 a druhé v 37. Ani ma nenapadlo,že som na to stará
Prve tehotenstvo v 31, porodila som nejake 2 tyzdne pred 32 a druhe otehotnenie 33 a porodila som 34. Ziadne komplikacoe az na to, ze moje porody sa nechceli spustit a nakoniec 2 cisarske. Ako vravim, keby tie deti mohli, stale su v bruchu, a to maju 12 a skoro 10. 😂
Chcela som chcela porodiť dve deti do 35 🙂
Jansom to mala nastavene tak,ze prve do 30 a druhe do 35. Mame nakoniec syna a bolo to v 29 roku. Neviem,ako by som riesila v tej situacii ,dokedy by som to stale skusala, ale pre mna by bolo 40 a vyssie uz na prve vysoky vek.
Do 30 by som chcela druhé ..zatiaľ však bez úspechu aj keď sa snažíme nejaku dobu
prvé som mala ako 30r a druhé som chcela tiež, ale mám 34r a 3 potraty za sebou. Takže som si dala hranicu 36r na to druhé bábätko, tak snáď to vyjde. Už je iná doba ako kedysi a sú úplne bežné aj 40r prvorodičky 🙂
ja si viem predstavit tak max do 35, ale poznam pary kde prisli deti aj po 40 tke

do 40-tky, ak by som bola zdrava (co ja nie som), tak do 45