@butterfly333 aňo 🙂 nie uplne makky, ale taky polo
@petulik1991 taky mam 😂
@martinaj Aj ja 🤗
@emakiki ja neberiem teraz lieky žiadne že zatiaľ netreba a chodím na endokrinologiu do lubochne... No keď som otehotnela išla som na kontrolu sz a dala mi na ráno euthyrox brat ale bojím sa že potrat spôsobila práve ona sz ☹ ale aj stres a nervy ☹
@senselinka veď práve preto sa obávam či ešte druhé babo bude a úspešne ho donosim a porodim... Moja svagrina je tehu a tiež sa lieči na štítnu ale ona mala výborne výsledky takže zase je to iné ☹ doktorka obvodná a kamaratka zase kvôli sz nemozu otehotniet preto sa bojím čo bude :'( pri prvom tehu som tiež mala štítnu ale mam krásnu dcérku no druhe neviem ci bude :'(
Bože, baby ako vás čítam, je mi do plaču. Všetko mladé schopné baby a takéto problémy s tou "najprirodzenejsou" vecou - byť tehu. Aj v okolí mám kopec kamarátok, čo mali problém otehotnieť a ked sa podarilo bolo a u niektorých stále je celé tehotenstvo utrpenie ☹ k prvej dcére ani neviem ako sme prišli, dávali sme bacha, kondómy stále... A hla aj tak sa podarilo! Vtedy som to brala ako katastrofu (slobodna, s manželom sme boli len na začiatku - spoznávali sme sa, študovala som, práca tiež fajn...) ale odstupom času vidím, že to tak malo byť a je to super. Teraz keď chceme bábo (už obaja, lebo doteraz to bolo skôr o tom, že ja chcem bábo...) tak to proste tak ľahko nejde. Všetko mám super, výsledky parádne, celé plodné obdobie presexujeme niekoľkokrát do dňa a po mesiaci zase nič ☹ menzes mešká aj týždeň (začnú moje nádeje) ale test stále negatívny a nakoniec aj tak ta mrcha dôjde ☹
@aluska2999 ja ti nerozumiem, nefunguje ti SZ a neberiem lieky? Asi mas zle info, lebo v Lubochni musia vedieť najlepšie čo s tebou majú robiť. Ak by ti SZ nefungovala musela by si doživotné užívať euthyrox... A kto ti povedal že to s tym nesúvisí? Gynekologička? Ak áno tak ju zmen... Ako dlho sa snažíš o babatko? Robila si si niekedy ovu testy? Merala bazalku? Orientovala si sa podľa hlienu? Robil ti gynekológ folikulometriu? Nemozes povedať že asi mať nebudeš, robis niečo pre to? Ak áno napis nám to, z tohoto čo si tu uviedla ti moc neporadime...
@danusskaaa podľa mňa to preháňať s tym sexom niekolkokrat denne... Skúste od konca MS po začiatok ďalšej iba každý druhý deň, aby spermie stihli dozrievať a silnieť... Asi tu robíte chybu... Alebo ak sa sledujes a vieš kedy ovulujes majte pred tým pár dní pauzu cca 3-4 dni a uvidis že sa vám zadari 🙂 drzim palce 🙂
@emakiki ďakujem za radu, skúšali sme aj to. A aj vyskúšame. Snažím sa orientovať podľa hlienu lebo moje telo má cyklus ako sa mu zachce..
@aluska2999 nestresuj...ja chodim tiez do Lubochne a uz 11 rokov nemam polovicu stitnej, beriem kazdy den lieky a teraz pri poslednych dvoch kontrolach sa ma lekarka stale pyta, ci nie som tehotna, ked som jej povedala, ze ja uz mam vysoky vek 🙂 a zrejme aj ta stitna by mohla byt problemom, tak povedala, ze ona nevidi ziaden problem, preco by som nemala otehotniet a urobila mi hned aj HP, ktory je v poriadku... jedine, co musim bezpodmienecne urobit je hned, ked by mi vysiel pozitivny tehu test, tak jej musim ihned zavolat a potom k nej prist, aby mi urobila rozbory a zvysila davku
@danusskaaa tak to je super a vieš naisto že ovulujes? Čo keby ste skúsili folikulometriu? Mne robila minulý cyklus aj som otehotnela a neudržali sa to ☹
@emakiki neboli sme na meraní, ale bola som u dr. (dvakrát) ktorý po ultrazvuku potvrdil ovulaciu a aj plodné dni.
@danusskaaa tak super to je dobre znamenie 😉 a tvoj manžel bol na spermiograme? Fajčí? Pije? Má sedavé zamestnanie? Nosí trenky alebo slipy?
@danusskaaa neužíva nejaké lieky?
@emakiki fajčí sem-tam, pije tiež sem-tam (nič strašné) je programátor, cize väčšinu času sedí, ale športuje takže to kompenzuje tam, nosí trenky slipy neznáša. Nebýva vôbec chorí (sme spolu cca 6 rokov a raz mal črevnú virozu, ktorú chytil od malej). Zatiaľ nechce ísť na žiadne testy, stále tvrdí že to príde keď to má... Tak uvidíme či to tak bude.
@danusskaaa tak toto nie je bohvieaka prognóza na kvalitné spermie... Len ho pekne nazen na spermiogram, nič hrozné to nie je a ani tvoj gynekológ ta bez spermiogram moc riešiť nebude... To že ty si v poriadku je len polovica. Teraz sú dôležité spermie a to že športuje to nekompenzuje ani náhodou, koľko hodin denne predsedu za stolom? A koľko hodín denne športuje? Môže mať lenivé alebo prehriate spermie (myslím prehriate od sedenia). Toto by som teraz riesila prednostne !!! A nie že ved hadam sa podarí...
@emakiki nechcem ho nútiť... A ani nebudem, pre neho to je trápne. Možno časom, keď zistí že to proste nejde.
@danusskaaa dam ti príklad, môj muz NEFAJCI, NEPIJE, NEMA SEDAVE ZAMESTANIE, NOSI TRENKY, NEUZIVA ZIADNE LIEKY a hadaj čo... spermiogram ma sice v norme, ale v hraničných hodnotách! asi ti nemusim vysvetľovať, čo som tým chcela povedať, že?
@danusskaaa aha ok, no ja som ti chcela len poradit. Porozmýšľajte nad tým... Koľko máte rokov?
@emakiki viem, že také vyšetrenie môže moc pomôcť.. Ale počkám, kým si to muž premysli. Ja mám 28 on 33. Nič sa nemôže robiť s donutenim.
@martinaj máte ho uplne hore že ledva nan dosiahnut a uzavrety taky polomakký??On ale mení svoju polohu počas dna??av den ms či skor klesne dolu?Dnes somsíce 30Dc ale tiež ho taký mám ale to je len nahoda určite ms pride. 😒
@petulik1991
@danusskaaa to neni nutenie, ale keď chce babatko, musí pre to niečo urobiť, inak to bohužiaľ nejde...
@butterfly333 dociahnem, ale dole nieje... ja tiez cakam ms, uz som aj inofolic kupila.... 😁
No tak ja to už teda do mája nestíham, dnes došli ☹((( ...takže zakladáme tú dohodnutú skupinu že do októbra to dáme? 😉 ...meškala mi mrcha týždeň, ale vôbec ma nebolia prsia, čo som si inokedy pred mrchou nemohla ani chytiť. Asi to bude tými kvapkami Gynex, čo som začala užívať.
Dobre baby, tak tým čo ešte máte šancu do mája držím silno palčeky, nech sa nás čo najmenej stretne v tej novej skupine 🙂
@emakiki ale ona @aluska2999 bola tehotna a potratila v 10 tt, preto sa bojí, či bude mať ďalšie dieťa...
Len tie info o štítnej sú veľmi rozporuplné...

@tinka881 raz za rok sa stane, ze dojde cca 32dc a teraz nic 😀