icon

Do mája 2016 budeme tehuľky

tinka881
16. dec 2015

Ahojte baby. Tým, kt. sa to nepodarilo do Vianoc, tak zakladám novú skupinu. A verím, že rok 2016 bude pre nás šťastným 🙂 @juliett99 dobre si mi poradila nazov, dakujeeem srdco moje 😉

martinaj
14. jún 2016

@butterfly333 daj potom vediet moja , drz sa 😊

dejna20
14. jún 2016

@petulik1991 to nevadi, ze ti nepichli tu inj. Ti bolo este skoro. Plod nemal este zadefin krvnu skuoinu. Tkze staci len kontrolovat protilatky a bude to ok.

petulik1991
14. jún 2016

@dejna20 Z prvych odberov boli protilatky negativne, tak pevne verim, ze ani odbery v 20tt neukazu opak 🙂

butterfly333
14. jún 2016

@dejna20 Baby prave som prišla od hemato snád sa v tom niektorá vyzná ,Cytogenetika .MTHFR C677T homozygot ,FXIII heterozygot ,PAI 1 4G/5G heterozygot ,beta Fbg homozygot.
@kakatulik
@martinaj No a napísala mi Vrodený trombofílny systém pacientka má zvýšené riziko trombomebolickej choroby. NO že ked budem tehu tak si budem musiet pichat inj,cele tehu.No aspon viem čo mi je a prečo som potratila.

kakatulik
14. jún 2016

@butterfly333 no vidis. A to ti nevysvetlila ze ako na tom priblizne si?
Mozno sa v tom bude lepsie vyznat @senselinka.
Ja sice som zdravotnik,ale hematologia takato specialna bola pre mna spanielska dedina.
A co ti dalej kazala?

ajana1
14. jún 2016

@butterfly333 aka skoda ze si toto nevedela pred dvoma tyzdnami 😞 Ale aspon vies na com si a to dalsie bude uz do uspesneho konca

patris11
14. jún 2016

@butterfly333 no moja mrzi ma co sa stalo,mas aspon teraz nejaku diagnozu,nastavia ta na fraxiparin a verim,ze to bude ok ja picham fraxik od 18tt ale iny dovod,mthfr co maju su nastavene od zaciatku,snad niekto viac poradi,a nedalo sa to skor vysetrit?Drzim palce 🙂

butterfly333
14. jún 2016

@kakatulik no vysvetlila mi dačo že som to zdedila po rodičoch či starých rodičoch no ak budem tehu hnedk nej pre inj.vraj som na hranici stred a vyžšie čiže horšie,no som anemická čo viem a beriem železo ak hodoberiem mám príst na kontrolu no ked som bola pred mesiacom dačo na krv tak som už brala železo a stale nič tak neviem asi male dávky si dávam to som si kupila sama v lekarni. tak mi zas zoberu krv a dalej bude riešit.
@ajana1 no veru aj ja som si to dnes vravela že škoda že som si nebola po výsledky skor,no tak ma objednali.

martinaj
14. jún 2016

@butterfly333 vitaj v klube 😉
Ja som dnes konzultovala a mam extremne malo vit.D takze u mna asi dovod vsetkeho, taka p*****na s prepacenim 😢

martinaj
14. jún 2016

@kakatulik a kde a co robis? 😊

butterfly333
14. jún 2016

@patris11 no vysledky už boli ale tak ma objednali keby som vedela tak sa tam natlačím hned a asi budem potom brat Orfarin

butterfly333
14. jún 2016

@martinaj bola si na hemato??Ja mám teda dost toho a vysoke riziko trombomebolickej chorby

martinaj
14. jún 2016

@butterfly333 ano este ked som bola tehu, vsak si picham clexane. A anemiu mam a nemam vit.D. vsetko podchytene, okrem decka...... dnes som hovorila s doktorkou z CAR, podla nej to bude ono, hned z rukavu to povedala, ale idem 12.7. na reprodukcnu imunologiu tak uvidime co povedia tam
Ale nasadzujem decko a verim, ze to dame 😊😍

butterfly333
14. jún 2016

@martinaj tak snád sa nám ešte tehu podarí a do úspešného konca.

patris11
14. jún 2016

@butterfly333 no injekcie su malickost ak to pomoze,ved ano ja mam s hemat.tiez blbu skusenost o malu som prisla v 7 mesiaci tazka preeklampsia tak som bola na hematke na odbery kt.nechceli spravit najprv ze az po dvoch potratoch,tak ma to dojalo,mne na nic neprisli ani nedoporucuju inj.ale gyn.sa dohodli,ze ich preventivne nasadia
@martinaj no fakt niekedy taka malickost a vsetko dopadne na prd
drzte sa baby nech uz je vsetko ok a dobojujeme do uspesneho konca.

martinaj
14. jún 2016

@butterfly333 jasne, ze ano 😍

kakatulik
14. jún 2016

@butterfly333 inak existuje aj kys.lh.stova so zelezom. Ja mam tiez trochu znizene Fe,ale zaujimave,ze Hb a Htk zati6l ok. No takze sa to da do poradku a uz to bude dobre.

kakatulik
14. jún 2016

@martinaj fuhaa,zeby Decko malo az taku moc? ja ho beriem profilakticky,ale chystam sa na taky väcsi odber a spytam sa ich,ci aj D a iod by mohli.
Ja som sestricka na intenzivke.

kakatulik
14. jún 2016

@butterfly333 to ti povedala ze budes musiet brat Orfarin? akoze sa mudra velmi nechcem robit,ale nie je to moc? No ved snad uvidis ze co a ako.

butterfly333
14. jún 2016

@kakatulik ako moc čo moc??

martinaj
14. jún 2016

@kakatulik vraj hej, tiez som to netusila. A hodnota a byt 30-80 a ja mam 11....
Hlavne nech sa najde pricina konecne....

kakatulik
14. jún 2016

@butterfly333 no ja mam proste vsugerovane,ze antikoagulacia Orfarinom ci ako sa to vola sa dava vo vaznejsich prh.padoch...ale neviem fakt.

kakatulik
14. jún 2016

@martinaj a preco sa ti tak straca...no ale teraz ide leto,tak povinne slnenie.

renimac
14. jún 2016

@martinaj ahoj Mati, ja som bola v NR na imuno a mala som hranicne D. Ale povedali mi, ze v lete to nevadi, lebo ze sa na slnku doplni. Ale beriem D uz druhy cyklus. Tak snad ti to pomoze.

martinaj
14. jún 2016

@kakatulik celkovo jem mao potravin co ho obsahuju som zistila a na slnko nechodim vobec. Musim zacat.....

martinaj
14. jún 2016

@renimac to dufam 😊 a ty ako?

renimac
14. jún 2016

@martinaj inac vit. D v strave takmer vobec nie je. Trescia pecen, vnutornosti a pod. A to ja teda nejem, lebo sa mi to hnusi.

renimac
14. jún 2016

@martinaj ja? Na p... 😀 😀....

martinaj
14. jún 2016

@renimac kedy dame kavu?

renimac
14. jún 2016

@martinaj keby som vedela... ja som stale na sluzobkach mimo BA a ked mam nejaky den volna, tuzim byt len doma. V juni chcem v tej praci skoncit, tak verim, ze potom budem mat cas. Aj zajtra som v Brne ☹.