icon

Do mája 2016 budeme tehuľky

tinka881
16. dec 2015

Ahojte baby. Tým, kt. sa to nepodarilo do Vianoc, tak zakladám novú skupinu. A verím, že rok 2016 bude pre nás šťastným 🙂 @juliett99 dobre si mi poradila nazov, dakujeeem srdco moje 😉

senselinka
15. jún 2016

Baby, vitamin D bezne nekontroluje gynekolog, ono ja viem, ze ste nahnevane a rozcarovane, len oni nemozu pri kazdej pacientke kontrolovat všetko, to ozaj nejde... a este, Dcko sa strasne tazko ziskava zo stravy, ak ho raz mate malo, len strava nepomoze, tam treba doplnok vyzivy a strasne vela slniecka.
@butterfly333 u teba mozno berie do uvahy aj tu stranku, ze ano, potratila si, ale potom boli dve zdrave deti, takze nevidel dovod na zvysenu starostlivost... a vo vysledkoch sa ja moc nevyznám, skor baby v snazilkach

@zuzka2208 ci bol nedostatok vitamínu D u teba pricinou, to uz dnes nezistis, mohol, nemusel... niektoré veci fakt gynekolog zisti az casom. A tazko povedat, ci ma o teba zaujem, to ty musis vedieť, citit, ale nemala som pocit, ze na teba kasle...

Viete, baby, my sme si presli dlhu cestu, mnoho lekarov, este viac chyb... ignoracia, jesitnost, urazlivost lekarov bola casta, ale stale som sa snazila brat kazdy potrat ako nieco, co ma posuvalo dalej (a to sme este nemali dieta, takze ziadna utecha doma nebola!) a nakoniec nas aj posunulo k nasej uzasnej Eliske.

Teraz bolo vsetko podchytene, bolo to na dobrej ceste, lieky, injekcie a aj tak, babo odislo... na koho sa mam hnevat? Na muza, ze mi malo pomahal? Na seba, ze som stresovala? Na Eli, ze v noci zle spala? Na Boha,ze to vobec dopustil? A potom co? Je tazke to prijat, ale stale sa snažím hladiet dopredu, lebo to druhe babo proste chcem. A verim, ze ho mat aj budem.
Minule mi jedna pani povedala... mozes mat tolko deti, kolko len chces. Ale nieco musis zmenit v sebe... a verim tomu,ze to tak aj bude. A nakoniec budem mat mozno tie deti aj tri 😉

kakatulik
15. jún 2016

@senselinka AMEM💕😘

zuzka2208
15. jún 2016

@senselinka ja viem a mas pravdu vo vsetkom co pises a viem aj ze aj keby sme urobili neviem co tak nam nikto neda tu zaruku ze by sme to dotiahli do uspesneho konca,ale moj doktor je dost nervozny nic mi moc nevysvetli a vzdy mam pocit ze sa ma chce rychlo zbavit len aby uz isiel domov.Ked som bola u neho v marci s tym ze konecne mam dobre vysledky na stitnu a prolaktin a ze chcem ist na laparku aby som sa citila ze sme preto urobili vsetko tak mi povedal ze som moc mudra a ze nech idem na umele lebo ze inak by som uz davno otehu cize iba umele.Tak som odisla a potom som mu volala ze aj tak trvam na laparke tak ma objednal.Ale pamatam sa ze som uz vtedy hovorila mm ze sa mi az tak moc nepaci jeho pristup 😳

senselinka
15. jún 2016

@zuzka2208 ak je to takto, ze dlhsie mas pocit, ze to nie je dobre, potom, samozrejme, zmen. Ja som teraz spokojna, tak verim, ze coskoro buddm behat s velkym bruskom. A nebude to od jedla 😁

zuzka2208
15. jún 2016

@senselinka viem ze to raz bude dobre len si musime prejst vsetkymi fazami a u mna je to momentalne hnev a smutok 😔

senselinka
15. jún 2016

@zuzka2208 to je vporiadku, treba si odhnevat a HLAVNE odsmutit a odplakat, je to strasne dolezite...
A potom znovu zabojovať 😉

kakatulik
15. jún 2016

Dievcata,
Odhliadnuc od tehu je vit D potrebny aj na vrtrebavanie Calcia,cize ak ho mame malo velmi rychlo nam zrednu kosti. cize slniecko,rybky a doplnky.

senselinka
15. jún 2016

@hranoska dakujem 😘

hranoska
15. jún 2016

@senselinka aj ja 😉

senselinka
15. jún 2016

@hranoska ako sa mate, zlatinko? Ani sa nam neozves, nepochvalis...

zuzka2208
15. jún 2016

@kakatulik mne v lubochni zistili zacinajucu osteoporozu tak som zacala jest viac rybky a kupila som si Dcko len na slnko som mala zakazane chodit lebo mi vyberali znamienka ale uz zacnem pomalicky 🌞

kakatulik
15. jún 2016

@zuzka2208 no vidis. To mohlo mat tiez s tym Dckom suvis. teraz doplnis a uz to bude dobre. Ako vidime,tak aj tie najsmutnejsie veci sa deju preto,aby sme nieco o sebe zh.stili...

dejna20
15. jún 2016

@butterfly333 a ako a kedy mas brat ten clostyl? 😳
To som este nepocula ze po spontantom potrate na zaciatku tehu sa dava clostyl.

Inak pred laparkou ti nerobili z krvi vysetrenia ci mas sklony k tromboze? Lebo mne hej

senselinka
15. jún 2016

@kakatulik presne tak... keby som ja nepotratila, moja sestra by nesla preventivne na vysetrenia, nezistili by vazne ochorenie a teraz by mozno neboli v nebi oni,ale moja sestra... a nam aj tak nakoniec prisla Eliska 😍

hranoska
15. jún 2016

@senselinka ahoj moja 🙂 zatial sa nemam velmi cim chvalit, minuly tyzden som bola na prvom utz a uz krasne bilo srdiecko, len plodik bol trosku mensi, tak dufam, ze to dobehne..a v nedelu mi zacalo byvat dost zle, neviem nic poriadne zjest, zijem na vyvaroch a zemliach s maslom..dnes som sa prekonala a dala som si hranolky..ale chodim do prace, vzdy to nejak pretrpim a verim, ze to coskoro prejde..na dalsi utz idem az 6.7., uz budu robit aj odbery a tak, tak verim, ze bude vsetko ok...ja si hovorim, ze kym nekrvacam, nespinim a mam vlastne aj nejake príznaky, tak je vsetko ok 😉 zivot nejde podla tabuliek, no nie? 🙂

senselinka
15. jún 2016

@hranoska presne tak, užívaj si nevolnosti, ved si sa na ne tak tešila 😁

butterfly333
15. jún 2016

@dejna20 vieš čo ved bola som na krv pred operaciou no neviem že by mi niečo take niekto povedal.No a ten clostil od 3Dc,neviemprečo mi ho dal minulý rok som ho brala dva cykli a ked som prišla na sono na 16Dc povedal že ovu asi už bola no mala som tam ešte dva foliky 19mm a 14mm a ovu bola až na 21Dc podla BT aj ovu testov som to zistila. A ani nepovie teraz sa snažte atd,nič ako na bežiacom páse.

butterfly333
15. jún 2016

@zuzka2208 čiže pre istotu si kupim aj ja to Dčko??

dejna20
15. jún 2016

@butterfly333 hmm no mne to robili na internom. Ked som sa pytala na vysledky, tak len ze krv ok vsetky hodnoty, len nizsi henoglobin (to mam stale) ale ze sklon k tromboze nemam a bla bla. Ze to treba pred kazdou operaciou. Po opke pichaju kazdemu fraxipaein tsk mozno nej zlym stavom treba aj nieco ine alebo viac.
Cize ten clostak akoze od dslsieho cyklu. Ale ved potom aj treba dobehnut o niekolko dni a pripadne pichnut pregnyl nie?
A je ok clocstyl ked mas sklon k cystam?
Mne povedal po biochem tehu, ze mozme hned ist nsto. Prestavka nebola

kakatulik
15. jún 2016

@butterfly333 ano,to D urcite pridaj.

butterfly333
15. jún 2016

@dejna20 noaj mne na internom povedal že krv ok a ten clostil už beriem od tohoto cyklu kazal a potom po ms na kontrolu.

ajana1
15. jún 2016

@zuzka2208 hrozne cosi s tymi lekarmi akoby im uplne ludskost chybala. Si fakt neuvedomuju ako emocialne je narocne spracovat takuto velku stratu. :(

butterfly333
15. jún 2016

@kakatulik a akej davke?,Ja ked som bola včera na hemato sa ma pýtala nejake lieky beriete??Ja že nie som myslela že to čo beriem ako je kys,listova železo a vit E že su vitamíny a ona že som aj anemicka že mi da železo aaj že ved beriem no a vraveli ste že nijake tabl,neberiete noja že železo je vit,a inak to železo beriem už dlho no zrejme v malých dávkach ked som stále anemická.že ked ich doberiem mám prist na krv.A kedsom dala do googlu vit D dalo mi D3 to je ono???ktorý si mám kupit??

leelloo
15. jún 2016

@butterfly333 ahoj, najlepsie je D3 od swansonu, to je az 5000ui v jednej tablete, tie od swansonu sa najlepsie vstrebávajú,ostatne značky maju 400ui a to je dost malo. Mam to uz trochu naštudované, kvoli môjmu nízkemu AMH, ak sa dopátral k tym stránkam, kde som to nasla, tak vam to tu dam 😀 Ale treba popri tom brat aj magnezium, aby vam neredli kosti

butterfly333
15. jún 2016

@leelloo dakujem za radu lebo bola som u hemato ale tam to asi nezistuju as by mi povedala či nie??mám mutacie homozygota 2X aj heterozygota 2x a som anemicka chyba mi železo len neviem možem si sama od seba dat ten vit D aj magnezium?

butterfly333
15. jún 2016

@leelloo tento si myslela??

leelloo
15. jún 2016

@butterfly333 ano ten som myslela. AMH tam nezistuju, tym sa meria množstvo vajíčok, ale v určitých situáciách to mozemat súvis aj s nízkou hladinou vitD3. Myslim, ze ho mozes v pohode užívať aj sama, ak mas nízke D-cko, aj v tom býva často problem, ak nemoze žena otehu.

zuzka2208
15. jún 2016

@butterfly333 vies co ja uz mam z toho taku hlavu 😨 ja uz neviem co vsetko mam brat aby bolo vsetko ok 😠 a doktor nic 😒 a ked ma objednaval na cistenie tak sa ho pytam hned ze ci mam ist na tu hematologiu a on ze nervozne " to potom dohodneme 😱 " po com potom ? na co mam teraz cakat ja nemam chut k nemu chodit ako na hodiny klavira ved to ma riesit ked ma tam ma nie? ach jaj

zuzka2208
15. jún 2016

@ajana1 bohuzial drviva vacsina doktorov na sk stoji za 💩 a to spravanie to je otras ziadna ucta ani pochopenie.

butterfly333
15. jún 2016

@leelloo AMH mám v poriadku to mi robili v BA