icon

Do mája 2016 budeme tehuľky

tinka881
16. dec 2015

Ahojte baby. Tým, kt. sa to nepodarilo do Vianoc, tak zakladám novú skupinu. A verím, že rok 2016 bude pre nás šťastným 🙂 @juliett99 dobre si mi poradila nazov, dakujeeem srdco moje 😉

luckalucinka
14. jan 2016

@matilda72 ja som mala z 350€ matersku okolo 260€ ale pomaly 3 roky dozadu

jajka68
14. jan 2016

@luckalucinka ano, staci ked mas odpracovanych 270 dni, mas narok na minimalnu matersku.

luckalucinka
14. jan 2016

@jajka68 No, potom dobre vediet 🙂 ale aj tak sa mi nezda, ze ti daju vyse 200€, ked nemaju z coho pocitat ten priemer.

kikulka25
14. jan 2016

Baby, tak ja uz vazne neviem, ci si zo mna moje telo robi idiota, ale dnes 50. DC a od 2.ovulacie v tomto cykle je to 10 dni a ja teraz na teste mam dusicka, slabinkeho, ale je ho vidno a dokonca aj priatel ho vidi 😲 skoda, ze moj mobil tak blbo foti, tam to nevidno ☹ skusim rano testnut, ci bude silnejsi.

jajka68
14. jan 2016

@luckalucinka ano je to tak, ked mas odpracovanych 270 matersku mas minimalnu, i ked zarabas minimalnu mzdu, alebo ked si na dohodu

maja367
14. jan 2016

@kikulka25 skus zajtra a daj vediet drzim palce 😉

luckalucinka
14. jan 2016

@jajka68 dakujem za info 🙂

matilda72
14. jan 2016

@jajka68 lenže ak mám síce odpracovaných 270 dní ale ale už som opäť na úrade, tak potom sa mi materská bude rátať z mojho doterajšieho platu a alebo z toho čo dostanem zo socialky. akože ja sa chcem zamestnať, ved doma mi už šibe. som bola doma 5 mesiacov kvôli tehu a teraz zase kvôli robote :D :D :D

butterfly333
14. jan 2016

baby ja mám otázku som zamestnaná na neurčito pracujem od r 2012 a od apríla 2015 do teraz som stále PN mám za sebou dve operacie je to sposobene pracou,no teraz ked ukončím Pn a potom ostanem tehu tak z čo čoho by mi počitali MD? počitam že v praci dostanem výpoved zo zdrav dovodou tak to mám od dr napísane.a dostanem odstupne.

kikulka25
14. jan 2016

@maja367 ďakujem, určite sa ozvem 🙂

jajka68
14. jan 2016

@matilda72 ak ostanes na MD tv r. 2016, tak sa ti pocita z odpracovanych dni z r. 2015

jajka68
14. jan 2016

@butterfly333 vypoved nevadi, to ti md neovplyvni. a ak nastupis na MD v r.2016 malo by sa ti pocitat z odpracovanych dni v r.2015

senselinka
14. jan 2016

@maja367 ved ja som to pochopila, ale socialnu poistovnu v buducnosti bude trt zaujimat, kolko si zarabala realne...

butterfly333
14. jan 2016

@jajka68 dakujem no uvidím snad sa tehu podarí no výpoved ma isto čaka kedže som nesposobila na danu prácu a je to sposobene prac.obuvou ktoru tam musim nosit.

kakatulik
14. jan 2016

@senselinka mas svatu pravdu,ved toto je to svinstvo co sa robi....ludom daju do ruky peniaze,sami platia za ludi minimalne odvody a ti uboziaci co makali ja fredky nedostanu ziaden dôchodok.....jedine popri tlacit do pancuchy....a zacat hned v 18,tje.

tinka881
autor
14. jan 2016

Ach jaj baby,dnes som mala dostat mrchu,teraz som zacala spinit a zajtra ma caka 1 dc☹

lenivica
14. jan 2016

Ahojte baby, tiez sa radíme k vam, nakoľko od januára sme sa chceli začať snažilkovat. ☺️. No este sme pravdu povediac nezačali, lebo som chodila z prace neskoro a úplne zmorena a teraz ma premohla akási chrípka. Mam ale obavy z toho, ze to ľahko nepojde, lebo mam strasne nepravidelne a dlhé cykly, od 40dnove po 50dnove (ten som mala naposledy. Brala som asi 8 rokov antikoncepciu a vo februári som ju vysadila s pocitom, ze by som bola rada ak by sa zadarilo, este sme sa nesnazili, no nestalo sa tak. Po vysadení som začala užívať gynex a neskôr aj inofolic, avsak, cykly mi to neupravilo. V decembri som bola u lekárky kvoli dlhým cyklom, prezrela ma, ze folikuly nemam tak vyvinuté ako by mali byt na 15DC, ale ze to nevadi. Predpísala mi Clostilbegyt, ktorý mam začať brat na 2DC, po dobu 5dni po 1/2tabletke rano a vecer a potom mam prist 15DC na kontrolu. Avsak 1DC bol u mna naposledy 13.12., potom som mala, mrcha trvala 3dni. Od vtedy som mala iba spinenie jeden den 31.12., a 1.1.krvacanie ako pri MS a potom zase nic, takze to za MS asi nepovažujem. Teraz som 33DC a ja uz čakám kedy mi DR bude vediet povedat viac v polovici cyklu... Ci aspon budem vediet otehotnieť... Baby, všetkým vam drzim zo ❤️ palce nech co najskôr nosíte pod srdiečkom male babuliatko ☺️

nataliuska
14. jan 2016

@butterfly333 este si pozri ako to presne je ale kamoska takto otehotnela zaciatkom februara a v praci bola do konca januara. Pracovala 18 rokov a hrozilo jej ze nebude mat matersku. Tam su myslim 2 podmienky. 1 je tych 270 dni odpracovanych za myslim obdobie poslednych 2 rokov a druha ze v obdobi tehotenstva musis byt aspon vhvilu zamestnana. Takze sa zamestnala na mesiac na polovicny, aby jej to vyslo. Nie som si 100% ista ale skus sa na to este opytat.

butterfly333
14. jan 2016

@nataliuska ja som stále zamestnana no ked dostanem vypoved budem mat novu pracu ak by sa podarilo tehu teraz tak vypobed mi asi nedaju neviem

nataliuska
14. jan 2016

@butterfly333 ak sa podari supni sa na rizikove a urcite ti vypoved nedaju

butterfly333
14. jan 2016

@nataliuska no ja tak či tak budem na rizikovom kedze som už 4x prišla o dieta a dve deti čo mam som obe ležala cele tehu v nemocnici na rizik.a zašivali mi krčok pri oboch.

denidi
14. jan 2016

@lenivica ahoj a vitaj,verim,ze sa ti cykly upravia a spolocne budeme cochvilu vsetky tehulky 😉 chcem sa opytat,ak si toho 31.12 a 1.1 mala jeden den spinenie a jeden den krvacanie,myslis,ze to nebola ms?

nataliuska
14. jan 2016

@butterfly333 silno silno drzim palce...

mima177
14. jan 2016

@kakatulik Viem, ze rano by sa nemalo, ale nechcem to presvihnut, tak uz skusam teraz aspon dvakrat denne. No myslim si, zeby este mohol byt aj tmavsi, aj ked hlienu mam az priiilis vela....

kakatulik
14. jan 2016

@mima177 to je OK,hlienu je pred asi aj viac ako pocas ovu,cize ono ti to zrazu vyskoci,uvidis 🙂

michhaela
15. jan 2016

DIEVČATÁ MOJE...Píšete tu niektoré že ten digitálny test vam ukáže najviac v tehu 3+ tt čiže neukaze viacej napr 6 či 7tt iba 3+ znamená 3 a viac týždňov začiatok tehu 1-2 dalej 2-3 a posledne je 3+/...To som sa dočítala lebo daktore hovorite že prečo neukaze viac iba zaciatone týždne ostatok sa už rieši gynekológ +sono sa určí vyššie číslo tyzdnov v tehu...Snáď som pomohla a zbytočne vyhodene peniažky keď viem že som v tehu kupuje sa ked už test ukáže pozitívny potom ten digi potvrdí začiatok kolky týždeň...ČIŽE VÁM VYŠŠIE ČÍSLO NEUKAZE IBA 3+...🙂

maja367
15. jan 2016

@michhaela ja som si chcela dnes kupit ale na ich stranke som čitala ze ukazuje 3+ takze kaslem nato .. radsej idem k lekarke a zbytocne by som vyhodila peniaze 😉

eva2809
15. jan 2016

@michhaela ano presne ako pises🙂podla hcg test "odhadne" v ktorom tt si a podla toho zobrazi 1-2, 2-3,3+, ale ja osobne som asi za tie klasicke...ked som si robila a mala som ducha na teste...tento digi mi potvrdil tehu...ale na klasickom ciarka slabla...co som vedela,ze nie je dobre,na digi mi ukazalo stale tehu...ale urcite je to dobre na potvrdenie🙂ty si si kupovala?ci?

eva2809
15. jan 2016

@maja367 chcela si zistit v ktorom tyzdni si??

maja367
15. jan 2016

@eva2809 ano presne tak .. ale chcem ist buduci tyzden k lekarke .. meska mi 10 dni .. v pondelok som bola a nič mi nezistila ani krv nevzala ... tak idem opat nakolko chodim aj so stitnou a aby som mala potvrdenie dalej pre lekarov