Do septembra 2016 "to bruško" dáme
💕 Rozhodla som sa založiť túto diskusiu pre žienky, ktoré sa naďalej nevzdávajú a pracujú na bábätku a už sa chcú tešiť so svojich detičiek v roku 2017 🚼😊💑👪
Takže žienky veľa šťastia 🍀🍀🍀
@martinaj presne!
ja mam obcas take filozoficke okienko sama so sebou vo svojej hlave a potom som z toho tyzden v depke. hrozne v sucasnosti zijeme. stereotyp do roboty z roboty, stale sa niekam ponahlame, neuzivame si zivot. potraviny v obchodoch su cista hroza, same polotovary, same farbiva, konzervanty, zlepsovace chuti, ovocie a zelenina vyzeraju ako z rozpravky, ale chut je otrasna, detom sa pravidelne pchaju kortikoidy a antibiotika, zeny v produktivnom veku uzivaju hormony aby neotehotneli, v najlepsich rokoch chodia na interrupcie a potom v 40ke placu ze nemozu mat deti, fajcenie, alkohol, pesticidy... znicime sa sami. 😢
@monilik presne...... toto ja nechapem, najprv baby 10 rokov cmulaju antikoncepciu a potom vysadia a lusknutim prsta chcu otehotniet..... a o nevravim o rakovine, trombozach a inych problemoch co sposobuje... fakt je najhorsie, ze nato doplacame vsetky 😔
Baby neurazte sa, je to realita!
@martinaj , @monilik,
vsetko je o peniazoch...dnes pride 15 rocne dievca na gyndu,este panna,ze ma velmi silny,bolestivy menzes a ako prve co dostane?....mozete hadat,ale iba raz.Prave nedavno som mala rozhovor s jednou mojou znamou....pytala som sa jej na dospelu dceru a ta zacala lamentovat aka je chora,je rada ze zije.....mala uz od malicka problemy so zrazanlivostou....v utlej mladosti mala nejake gyn.problemy tak isla s mamou(mojou znamou) na gyndu . Gynekologicka vyhodila mamu z ambulancie a dievcinka vymasirovala s krabicou antiky....po par tyzdnoch silne problemy....a co sa z toho vyklulo.....tromboza v nejakej brusnej zile...mala ju rozdilatovanu na niekolko centimetov a museli ju vybrat a vdaka tomu sa jej v bruchu vytvorilo velke mnozstvo kolateralnych ciev.....vôbec jej neodporucaju otehotniet,lebo ak by jej plod tlacil na tie cievy,tak by sa mohlo stat nieco velmi zle.
A cuduj sa svete,v zdravotnom zazname sa stratili zapisy o vsetkom....
@kakatulik vitajme v realite.... len sorry ja nechapem tie baby aj ked su mlade a "sproste" ( ospravedlnujem sa za vyraz). Ja som mala tiez velke problemy v skorej mladosti a tiez bolo prve co mi chcela doktorka dat bola antika ale povedala som nie! a dala mi duphason a ten pomohol tak isto. Tiez hormon ale aspon nie antika. Lenze ako to dnes chodi..... vsetko je biznis a baby si ju dokazu same kupit bez navstev u lekara..... ano je to pohodlne ale svinstvo..... avsak dnesne plytke zmyslanie ludi a potom to tak vyzera 😔 ja som vely odporca HAK.... a to nevravim, ze tabletky "po" su volnopredajne a baby si vocpu hocico do huby, len by neotehotneli, namiesto toho by sa predtym zamysleli......
@kakatulik lekarom je jedno ze co to s pacientkami robi, hlavne ze dostanu proviziu za predpisanie lieku... a potom mozu zase liecit neplodnost a ine problemy... 😢
kolegyna teraz riesi - jej 15-rocna dcera zacala ze si musi ist dat predpisat antikoncepciu, lebo ma problemy s pletou... jej vlasy dupkom vyskocili ze ci sa zblaznila... a kedze je dievcatko v puberte tak reci mamky su jednym uchom dnu druhym von...
chyba osveta v tejto oblasti, ludia su uz uplne zblbnuti. jak my so sirupmi na kasel... syn odkedy je v skolke je kazdy druhy tyzden chory, vzdy si ho vyliecim a dam zdraveho do skolky, ale vzdy tam po 3 dnoch ochorie.a jak zacal byvat chory doktorka mi vzdy povedala nejaky sirup co mu mam davat na kasel. za pol roka sa mi ich nazbieralo v skrinke 9!!!! druhov, nehovoriac o peniazoch, ktore som za to vyhodila a prd pomahali. tak som si jedneho dna povedala ze mu ziadne sirupy davat nebudem... jedine domaci skorocelovy mi dala kamoska a zazracne kasel prechadza tak isto ako so sirupmi...
@martinaj ja som za celý svoj život brala HAK asi 2roky a stačilo, 😉
Od 19tich do 30 som robila v lekarni a od 30 doteraz robim na onkologii..... prihod by som vam vedela napisat kopec 😁
@monilik @butterfly333 @martinaj baby, ja som brala antiku asi 6 mesiacov za svojich 30 rokov a velmi rychlo som pochopila, ze tudy cesta nevede. Moje telo sa chuda tak strasne branilo, ze som musela proste prestat. Paradoxne, mam kamosku, ktora brala antiku bez prestavky 15 rokov, fajci, pila vzdy rada a po vysadeni otehotnela na prvy sup. Dalsia chodila v mladosti na potrat ako na nakup do Billy, proste ze ona je mlada a dieta nechce. Potom v 36-ke si povedala, ze teda asi sa uz citi byt matkou a otehotnela hned na prvy sup. Tak mi povedzte, ako je toto mozne? Nenasere to?
presne tak,
je to zacarovany kruh...fakt najkor sa napchavat hormonami aby nic...potom aby uz a hned a ako sibnutim zazracneho prutika....
@monilik presne ako hovoris....malicke babatka dostavaju atb.na kazdy kaslik a potom ked ich ozaj potrebuju tak nezaberaju....osveta nie je a nikdy nebude,lebo ...politika penazi....osveta musi byt doma v rodine podla mna.....a nielen u dievcat,ale aj u chlapcov.
Po nejakom case,ako som sa zoznamila s mojim drahym,tak sa ma spytal ci uzivam antiku...lebo ak ano,tak to mam vysadit,kvoli nemu nemusim.....skoro som okoktavela a uz som som si pripravovala prejav ako sa na tuto tamu budeme bavit 🙂 ,lebo ja som nikdy umele hormony,teda ani ziadne do uzst nedala....hmmm.Je to tazka tema.
@kakatulik ja sa tesim aspon tomu, ze teraz mam doktora, ktory mi sam nechce davat hormony, lebo to nepovazuje za spravne, kedze mi telo funguje ako ma. Ti predtym chceli do mna furt nieco pchat, tak som zutekala. Preto nikto nechape, ze aj pri tej obrovskej tuzbe po dietatku som ochotna absolvovat jedine native IVF, lebo je bez stimulacie. Proste ak raz moje telo funguje dobre, preco mu mam davat umele hormony?
@renimac Tak to je riadna nespravodlivost no ale mys tým nič nenarobíme taký je život, 😖
@kakatulik hej, vrati... mne sa uz 🙂. Slecinka odmietala nosit v zime silonky, lebo ze to len stare zeny nosia a teraz citim pri kazdej ovulacii krize. V mladosti som zurovala o dusu, zaludok sa ohlasil velmi skoro. Nikdy nie je neskoro to zmenit, ale telo tiez nie je neznicitelny stroj ☹.
inak ja som HA tiez nikdy nebrala a ked som bola teho s prvym synom menila som doktora bo sme sa prestahovali a uz sa mi nedalo dochadzat a ked som porodila prva otazka noveho dokyho ze aku antiku mi ma predpisat 😠 a ja ze ziadnu a on ze NO LEN ABY STE NECHCENE NEOTEHOTNELI... ako keby to bolo nieco strasne ked zena otehotnie... ☹
@monilik presne toto som chcela napisat....ked so prisla k novému gyn.,tak sa ma spytal aku antiku bereim a ja s kludom anglicana,ze ziadnu.On na mna kuka ako puk,ze no a ako sa chranim,respektive co ked.....a ja n a neho ze ved on urcite ovlada aj ine metody..... 😀 ...tak som mu zapchala hubu....az sa zahanbil....no proste,antika,chclieb nas kazdodenny 😀
@baby24 samozrejme dám vedieť dúfam že všetko dopadne ako chcem a želám si
@kakatulik ja som chodila skoro rok na Mojzisku a fyzio mi stale hovorila, ze som najzdravsia pacientka aku tam mala. Ale ze v sebe dusim vela emocii a z toho je vela problemov. Zistila to pri kranio-sakralnej terapii. Pri nej Ti fyzioterapeut vie zistit, kde mas energeticke bloky. Vacsinou psychickeho povodu. No, krize asi citit v tehu budem riadne, to mi povedala aj ona. Lebo ze som velmi senzitivna. Ta bude zabava 😀 😀 😀.
Ja som bola fajciar a teraz tiez fajcim ale menej... hlavne ked je stres, co je 😀 a ked niekam ideme abstinent som tiez neni..... ale v tehu alebo kojeni som hned zo sekundy na sekundu prestala...
Inak tento tyzden mi pride kniha: proc k nam miminko nechce 😊 sa tesiiiim 😇

@lentilka969 prajem rychle zotavenie tela i duse a coskoro uspech. cmuk