icon

Dojčiace snažilky

magic08
18. mar 2012

Ahojte. Nenašla som nikde tému, ktorá by sa venovala vylucne dojčiacim mamičkám, snaziacim sa o druhé, tretie, štvrte,... bábo. Moja dcérka bude mať o chvíľku 2 rocky a stále je dojcena, prvú mrchu od pôrodu som dostala po 21 mesiacoch a odvtedy sa snažíme aj keď ani predtým sme sanechranili. Túžba po druhom mimo rastie, no odstaviť dcérku kvôli tomu nechcem. Nájde sa mamina, ktorá jena tom rovnako ako ja, na gumenú rád, nápadov a skúsenosti?

elzu
1. okt 2012

@zuzika251 Děkuju moc! I tobě držím pěsti pro štěstí...já jse dneska dokonce jednou objímala mísu, ale obávám se, že si to všechno fakt celé nalouvám (udělala jsem si dneska z netrpělivosti test a je negativní...ale do rchy á ještě daleko, takže světýlko naděje nepohasíná, ale zároveň hryže čirá soudnost, že po týdny od odstavení, kdy prodělávám docela silné hormonální změny se s největší pravděpodobností nezadaří...)

reanda
2. okt 2012

dceru dojcim na poziadanie, aj v noci.. a otehotnela som na prvy pokus 😅 .. ja mam ale menstruaciu pravidelnu uz od konca sestonedelia

nikina17
11. okt 2012

Aj my planujeme druhe babo, dcerka ma 21 mesiacov a este ju dojcim, hlavne v noci. Zaujimaju ma vase nazory a skusenosti ako s dojcenim v pripade dalsieho tehotenstva. Pocula som nazory, ze by bolo vhodne dojcenie ukoncit. Zaujimalo by ma ci su tu maminky co dojcili aj pocas tehotenstva a ak ano ako casto a ci az do konca. Dakujem za kazdu radu a skusenost.

ferdik4
24. okt 2012

Ja tiez neviem ako na to a strasni by som chcela este jedno, ale prestat kojit kvolit tomu nechcem... Kto vie ako na to...

nikina17
3. nov 2012

@reanda ahoj, mozem sa opytat ohladom dojcenia a tehotenstva. Nie su s tym ziadne problemy? Pripadne nezakazal ti to lekar zo zdrav.dovodov? Ja mam 21 mesacnu dcerku, ktoru v noci dojcim tiez na poziadanie a tiez raz denne pred obednym spankom. Chceli by sme dalsie babatko a prakticky od konca tohoto mesiaca sa chceme pokusat, ale obavam sa ci nemoze byt problemom dojcenie. A kvoli otehotneniu ju zase odstavovat nechcem. Ona je zatial na to dojcenie dost naviazana. Neviem si predstavit, ze by som ju musela teraz odstavit. Asi by to bolo pre nu dost narocne.

reanda
6. nov 2012

@nikina17 ahoj, ja osobne s tym ziaden problem nemam, okrem citlivejsich bradaviek 🙂 ..je mnoho zien, ktore dojcia pocas tehu, aj tandemovo po narodeni dietata.. ani otehotniet nebol problem 😀 .. a kvoli dalsiemu tehu by som dceru urcite neodstavovala, to by sme radsej pockali, ak by nejaky problem bol.. ale som rada, ze nebol, lebo sme chceli deti s malym vekovym rozdielom 🙂

nikina17
6. nov 2012

@reanda dakujem pekne za odpoved, tak snad aj u nas to bude bezproblemov

vavrenka
6. dec 2012

@ferdik4
ahoj, ja tiez haldam odpoved ako na to 😉 ,dojicm, mala ma 18m a ms stale nikde a som z toho nervozna, lebo by sem chceli druhe bejby.. ty si ako na tom teraz? dostala si od oktobra?

ferdik4
6. dec 2012

@vavrenka
Ahoj, tak ja som nakoniec dostala ms. A aj som mozno chvilu bola tehotna, lebo tehu test ukazal 2 ciarky a o 2 tyzdne na to som zacala krvacat a uz iba 1 ciarocka. Takze sa asi vajicko prestalo vyvijat a skoncilo to skor ako zacalo. Ale este stale nie som. Potom som mala ms skoro 3 tyzdne s mensimi prestavkami. U teba sa nieco zmenilo? Ako casto kojis? Lebo ja malo cez den a hlavne v noci.

vavrenka
6. dec 2012

@ferdik4 ja kojim dost, teda aj by som rada menej,. len mala je pricucka- v noci tak 4x priemerne, cez den sa nacucne - len tak, aby sa pritulila vela krat, ale realne kolko pije netusim. vraj po roku a pol u matiek, co dojcia na poziadanie zvykne nabehnut cyklus, tak teda cakam - mala bude mat o 2t 18m 😎 , a to mi je velmi luto - ze si mala biochemicke tehu 😒 a snazite sa dalej? a po kolkych mesiacoch si dostala ms? -inak,, super, ze sa o tom mozem s niekym pohovorit

ferdik4
7. dec 2012

@vavrenka
Aj ja som rada. 🙂 Snazime sa dalej, len nie vzdy sa to da pri malej, alebo nie vzdy mame chut, lebo sme unaveni. Ale to ta obdivujem, ze tak krasne kojis. Mne sa velmi paci kojenie. Ked uz vidi, ze jej idem dat, tak kope nohami a hovori si mnam mna. 🙂 A kolko mas rokov? A dostala som ju po 8mych.

vavrenka
7. dec 2012

@ferdik4 to doverne poznam - tu unavu. a este kojim takze chut s apohybuje okolo nuly 😅 😀 , nov ed to, mam cerstvych40, preto tak nahanm druhe tehotenstvo, ale evidentne nic neurychlim 🤐 , kolko ma tvoja mala? to musi ybt krasne to mnam mna 😵 😀 , moja zase hovori mama, bú-a- to je od búvať. sice chvilku trvalo, kym sem s mm prisli na to, ze sa nepyta asi 10x za den spinkať 😀 , ale docvaklo nam. predtym, ked nehovorila, tak mliecko znakovala- a to stale stiskala dlanicku 😀 . a ty mas kolko rokov? tipujem, ze urcite odost menej ako ja 😉

ferdik4
7. dec 2012

@vavrenka Moja mala bude mat o tyzden 10 mesiacov. Ale tiez by som chcela cim skor, aby som nebola dlho na materskej a mohla ist do prace. A nechcem, aby bol medzi detmi velky vekovy rozdiel, aby sa stali kamaratmi. Bude to pre ne lepsie, ked budu velki a ja tu nebudem. Ja mam o chvilu 28, ale som rada, ze si starsia, lebo skor si rozumiem so starsimi. Napr. aj moja kamoska (38) ma babo somnou a moja krstna mala posledne babo, ked mala 44, takze este mas trochu casu. Ale ja by som asi skusila menej kojit a potom sa menzes dostavi. Vraj treba kojit menej ako 6x.

adika_pl
9. jan 2013

Ahoj! Aj ja sa chcem k Vám pridať 🙂 mám 25 a dcérka mala pred chvíľkou rok. Kojim 3 krat cez den a niekoľkokrát v noci.
Doteraz som brala antikoncepciu, ale po narodeninach malej som prestala. Cyklus mám absolútne nepravidelne. Ale myslím pozitívne a verím, ze nám to všetkým čoskoro vyjde 🙂 dcérka bola prekvapením, tak dúfam, ze čoskoro budeme mat ďalšie ...

zuzi241
13. jan 2013

ahojte baby.tak ja podla mojich planov,som chcela byt uz par mesiacov tehotna 😀 mam 7mesacneho syna,stale ho kojim,aj ked uz pekne papa aj ine jedlo.ms som este nemala,ale podla dr. sa mame snazit a otehotniem 🙂

ferdik4
14. jan 2013

Tak ja sa snazim uz 4 mesiace a stale nic. Tento mesiac idem naplno do boja. Vzhladom na to, ze aj ja mam nepravidelnu, tak to budeme robit kazde 2 dni a uvidime. 🙂 A vavrenka ty si ako na tom?

firstbaby
14. jan 2013

Ahojte kocky, ja z mojej skusenosti mozem povedat, ze samotne dojcenie druhe tehotenstvo podla mna az tak neovplyvnuje. Ked mala prva dcerka 15 mesiacov, sme sa zacali pokusat o druhe babo...plodne dni, ovulacia a stale sme len pocitali. Po dvoch mesiacoch sme to nechali na prirodu a na treti cyklus som otehotnela a este aj v tehotenstve som ju prve 4 mesiace dojcila. Potom som jej vysvetlila, ze teraz uz nemoze mat mliecko, ze sa musi vytvorit, prsicka oddychnut aby bolo pre nase male babatko. Ked sa druha dcerka narodila, starsia uz mliecko nechcela...moja rada je nesustredit sa tolko na to...nechat to len tak na prirodu, ved ona robi zazraky 🙂

lenitta
14. jan 2013

Ahojte, my by sme tiež chceli už druhé bábo, synček má síce len pol roka, ale chceme čo najmenší vekový rozdiel. Ešte stále papá moje mliečko a ja som ešte nedostala mrchu, tak teda ani neviem, kedy mám a kedy nemám plodné dni 😒 Dúfam, že sa nám aj napriek tomu podarí otehotnieť, čo myslíte? Dr. mi hovorila, že môžem otehotnieť aj keď ešte nemám mrchu, ale údajne k tomu pomáha dobrý orgazmus 😀 😀 😀

zuzi241
15. jan 2013

@lenitta som na tom podobne Ako ty,tiez mam maleho syna,kojim,mrcha nikde..Dr.povedala,ze otehotniet mozem,len to pojde kusok tazsie,mame sa snazit..tak sa snazime.

lenitta
15. jan 2013

@zuzi241 no mňa to ešte stále bolí, hoci dr. povedala, že to mám zahojené a je to len psychický blok, tak spolu tak často nespávame a ked sa už aj dačo chystá, naša antikoncepcia Sebastianko sa práve zobudí 😀 😀 😀

zuzi241
15. jan 2013

@lenitta ako keby si opisovala moju situaciu..fakt neostava nic ine len skusat.uz druhy den ma trosku boli podbrusko,mozno pride mrcha 🙂

lenitta
15. jan 2013

@zuzi241 tak ja by som najradšej plynule otehotnela bez tej mrchy 😀

zuzi241
15. jan 2013

@lenitta to ti verim :D tiez ma to netesi,som zvedava,co z toho bude...tak mm chcel babo neskor,ale ja som povedala,ze ked este jedno,tak by som ho chcela cim skor..no a podla mojich planov uz malo byt na ceste 🙂hm,co uz...recept na to asi neexistuje ziaden...uvidime,mozno sa zadari to dievcatko-po dvoch chalanoch by to zle nebolo 🙂

lenitta
15. jan 2013

@zuzi241 ja som najskôr bola presvedčená, že Sebi bude jedináčik 😀 Z toho zážitku z kontrakcií 😠 Ale keďže v práci držia miesto len tri roky, tak aj preto by som to chcela stihnúť. Drobček začína byť rozmaznaný, venuje sa mu veľa pozornosti a bolo by dobre, keby mal súrodenca čím skôr. Tiež by sme chceli veeeeeeeeeľmi dievčatko, ale z manželovej strany sú už 7 generácií len chlapci, čiže ak je to genetika, tak dievčatko nehrozí. (Aj keď som svokrovcom hovorila, že môžu mať vnučku, no to by som si musela požičať iného partnera, no s tým som nepochodila, neprišlo im to vtipné 😀 😀 😀 ) Pozerala som aj tie tabuľky na určenie pohlavia, no každá je iná, raz mi vychádza chlapec, raz dievča 😠 🙄 . Najviac sa to pre dievčatko zhoduje tento február od 10. februára, ale to len 4 tabuľky zo šiestich, tak uvidíme 😅 Keby sa pošťastilo tak ako minule, že sme šli "plodiť! a podarilo sa hneď na prvý šup, tak by to bolo super, no ako hovorím, stále ma to bolí a každý deň sa mi hopsať nechce 😅 😀 😀 😀

zuzi241
15. jan 2013

@lenitta prvy porod som mala v pohode,ziadne zle zazitky...no druhy-vyvolavany,cista hroza!bol sice rychly,ale myslela som,ze to je moj koniec....brrr...ale tak uz su to len spomienky 🙂 aspon viem,ze az sa mi podari otehotniet treti krat,vyvolavany porod za nic na svete nechcem,radsej sekciu!ja ani neviem,tym tabulkam neverim a ci sa spoliehat na Jonasa,tazko povedat-kazdy ma ine skusenosti..aj ked moj brat so zenou vraj skusali Jonasa a podarilo sa im podla neho,no pohlavie si daju vypocitat az ked budu chciet dalsie babo...skus radsej Jonasa ako zmenu partnera 😀 nech svokrovci nezinfarktuju 😀 😀 😀 😀

vavrenka
18. jan 2013

@ferdik4 ahojcek - az teraz som ta nasla -daj mi pred nick @, aby s ami to zjavilo v upozorneni 😉 ), no ja som slavnostne na zaciatok roka dostala slabulililililinku ms 😀 , od novembra poctivo meriam bt a vyzera to tak, ze teraz mam plodne dni. len mam chripku, vcera som skoro "umrela", chytila som ju od mm, takze sa striedame pri malej, jeden spi a druhy sa venuje 😝 , takze enviem, neviem, ci vyuzijeme tuto prilezitost, ale radi by sme.. tak som zvedava. ty si emrias bt alebo pozorujes hlienovy priznak? ci len tak, idete na to?

ferdik4
20. jan 2013

@vavrenka Ja iba ten hlienovy priznak, ale to som robila niekolko mesiacov a potom som sa nahnevala a robime to kazdy druhy den, pre istotu. A neviem, neviem co by som robila ja pri chripke. Len, aby to mala nedostala. Ked som bola prvy krat tehu, tak som si kupila ovulacny test, samozrejme ich treba vela, tak som si robila kazdy druhy den a ked vysiel, tak sme isli na to a hned sa zadarilo. Ale teraz... A mozno, ked si mala taku slabu, tak uz si v tom. Ze by? 😉

vavrenka
20. jan 2013

@ferdik4 neviem, neviem, ovu sa len blizi - podla testov a hlienu, zial, tarez si meart bt je uplne zybtocne, stale mam teplotu. a uz aj mala to chytila. teraz je bohuvdaka bez teploty,a le vcera sme cely cas frcali na nurofene, aj v noci.. ja som meranie bt podrobne studovala aj hleinove priznaky, aj taku fajn knizocku som si kupila, aj som chodila na jendu terapiu, aby sa mi nastartoval cyklus, teraz si denne masirujem hormonalno-imunitnu drahu, takze asi aj to pomaha..

ferdik4
20. jan 2013

@vavrenka
Sranda s tou drahou. 🙂 Ked budem mat druhe, tak len budem rada, ked vobec nepride. A vlastne uz aj teraz by som bola rada, lebo by to signalizovalo to o co mi cely cas ide. Aka skoda, ze ste chori. Prajem rychle uzdravenie. A bolo by fajn, keby sme boli rovnako tehu.

vavrenka
20. jan 2013

@ferdik4 to by bolo fajn 😉 , vsak uvidime.. a ty uz mas nejake priznaky ovu? iank, aj ja osm dufala, ze sa to bez ms zaobide, ale evidentne nie 😀 😀 , ale su prirapdy kociek, ktore red prvou ms po porode uz aj rovno ovulovali. ja tam nepatrim, ja som mala tzv. "vystraznu ms", az teraz sa mi rozbieha spravny cyklus.