icon

Domáci test mužskej plodnosti

4. feb 2021

Ahojte čo znamená tento výsledok. Čiarka je slabšia ale je tam. Znamená to že nejaké predsa spermie sa v ejakulate nachádzajú ale menšie množstvo?

Domáci test mužskej plodnosti
autor
4. feb 2021

Miska príspevok si zmazala ale odpoviem ti . Mikroskop sa doma zíde vždy 😁 Človek nikdy nevie koľkokrát a kedy ho bude potrebovať 😁 Predsa možno naše budúce dieťa bude nejaký chemik a nikdy nevieš 😁tak som si urobila radosť malu😁 snáď sa nehneváš 😁

misa11111
4. feb 2021

Ja som nereagovala na mikroskop,ani sa mi tu nechce s nikým doťahovať,my máme tiež problémy osobne mi zistili v car centre nízku hladinu amh na môj vek. A žiaden D vítam ako niektoré píšu mi nepomôže pretože mám ho až nad mieru veľa.
Ale držím palce každej jednej.

autor
4. feb 2021

@misa11111 Na to že sa snažíte a potrebujete pomoc lekárov som nečakala príspevok v podobe potrebuje mikroskop lebo sama neverí výsledku a za tým smile ale v pohode . Taktiež prajem nech sa vám zadarí a nie nepíšem to zo slušnosti úprimne vám prajem . Mi to dnes príde ako vrece plné nervov čo sa týka dneska ,snáď moje otázky a odpovede nikoho neurazili . Každá sme nejaká . Každá máme nejaký ten názor a nejaké tie skúsenosti .

autor
4. feb 2021

@misa11111 Prvý darček pre budúce bábo snáď ho využije

mikasz
4. feb 2021

Nechcem ti brat iluzie, ale z vlastnej skusenosti(teda manzelovej) tento test ma velmi zlu vypovednu hodnotu 😕 radsej zajst do car, dat si spravit spermiogram, stoji to cca 20-30€ a bude vediet 100% na com je.
Manzel mal velmi zly spg, skusali sme prirodzene, kontrolovanim ovulacie, aj on sam uzival mnozstvo vyzivovych doplnkov, vratane injekcii, ale zlepsenie bolo len minimalne. Pomohlo nam az ivf, dokonca az na 4-ty vklad, pretoze nekvalitnymi spermiami boli aj embrya zlej kvality...
Navyse aj ked by mal tvoj partner spermie 100% stale je to len cast "problemu". Treba sa zameriat na komplexnu diagnostiku, vratane hematologie, reprodukcnej imunologie, priechodnosti vajcovodov, hormonov a podobne. To, ze na preventivke je vsetko ok, este nic neznamena, lebo tieto veci sa bezne nevysetruju.
8 rokov je strasne dlha doba, ale ked vas tento vysledok uspokojil, tak fajn. Ale z medicinskeho hladiska nehovori o nicom...

autor
4. feb 2021

@misa11111 Kto vie možno lekár/ka to človek nikdy nevie ale nejdem predbiehať 😁 pekný vecer

autor
4. feb 2021

@mikasz Je mi to jasné čo sa týka vitamínov pokračujeme . Vieš mi aj odporučiť ozaj dobre centrum ? Kto bude mať somnou trpezlivosť 😁 a čas na moje otázky 😁?

mikasz
4. feb 2021

Ja mam velmi dobre skusenosti s iscare BA a dr.rybanskou, len ta je momentalne na materskej, naozaj sa vzdy snazila, netlacila hned do ivf, ale aj hladat pricinu. No super ohlasy su tam aj na dr.grossovu.
Ale vzdy je to pocitovo. Vies ist do hociktoreho centra, dohodnut si uvodnu konzultaciu, ta je nezavazna a podla toho sa rozhodnut ci ti sedia a vyhovuju tvojim poziadavkam. Niektore baby idu aj do 3-4centier. Musi tam byt hlavne dovera

autor
4. feb 2021

@mikasz Ďakujem skúsim sa po niečom popozerať do konca roka istotne niečo poriesime . Takýto prístup by mi aj vyhovoval najprv skúsiť liečbu a ak ta nezaberie ísť na hotovú vec plus samozrejme vyšetrenia nové u oboch . Strašnú radosť mám dnes si tretia hrdá mamina .

autor
4. feb 2021

@mikasz Očividne sa dosť toho zmenilo časom . Skúsim poggoglit a opýtam sa ešte aj známeho

nafka0483
4. feb 2021

Fuha no je divne ze 8 rokov neriesite lebo raz vam jeden lekar nieco povedal. Takze ta povzbudim - napis odkial si a najdi manzelovi androloga/urologa. V KE je skvely doktor Hrivnak. Urobi prvotne vysetrenie - hormonalny profil z krvi, spermiogram, vytery na rozne infekcie, usg semennikov... hlada priciny, odporuci liecbu, naplanuje kontrolny spermiogram po 3 mesiacoch. Nerobi zavery z jedineho spermiogramu. Nam odporucil aj operaciu varikokely, cakame na kontrolne vysetrenie ci to pomohlo. Tak isto ma vysetreni genetiku a tiez cakame ma vysledky reprodukcnej imunologie (moze telo bojovat protilatkami proti vlastnym spermiam). Netlaci hned do asistovanych metod.

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Je to síce ďaleko ale diaľka by nerobila problém . Kludne za dobrým lekárom vycestujeme aj 500 km. Mali ste ozaj šťastie a ďakujem že si posunula pravdepodobne sa mu aj ozveme. Držím vám moc palce. Áno plodné obdobie som si pravdepodobne odpísala teda najplodnejsie . Ale ešte nejaký čas ostáva .

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Nám postačí aj jedno na dnešnú dobu i tak stačí .Skúsili sa jednoducho nové veci ktoré sa ponúkli bez predpisu časom lebo 8 r dozadu isto Veroval nebol ani vitamíny na podporu a vyšlo to . Dosť neskoro ale predsa nejaký posun .Pre nás určite .

luccija
4. feb 2021

Prosím ťa a aky postup navrhli lekári za tých 8 rokov keď ja som podľa teba arogantný človek a posúdila si to z tých pár riadkoch?

Tak ty vies kolko lekarov ste za tych 8 r navstivili a kde ste sa radili..ako viem, ze kazdy clovek je iny, ale mne to hlava neberie, ze ste to za roky nevyskusali nehladali lekarov c CAR a teraz aleluja., lebo chlap nemusi ist k urologovi na odber a urobi si to v pohodli domova.Zeny su za deti ochotne ist za hranicu sil a vsemozne operacie, injekcie pises o jesitnosti chlapa vobec dobrej voli, ze bol ochotny toto podstupit, tak snad mu to dodalo nadej, ze nic nemusi byt stratene a budete uspesni

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Prvé čo asi spravím si naplanujem plodne dni taktiež si spravím harmonogram a bude sa skúšať aj prirodzene . Vitamíny som nasadila obom len treba ešte ten s... 😁 Do tej doby sa ozveme lekárovi plus sa spravia kontrolné vyšetrenia,poprípade nová liečba .Ak sa do roka nepodarí prirodzene pôjdeme do centra . Takéto mám ja predstavi. Alebo som mala aj predtým . Nie že na teba budú pozerať ako na vadny kus a pomoc žiadna dostaneš papier s diagnózou a dovidenia. Ale to musí človek zažiť aby uveril

evaachesa
4. feb 2021

Ešte pre info ...umelé oplodnenie máš z časti hradené poisťovňou do 39 rokov, 3 cykly 🙂

autor
4. feb 2021

@luccija Bolo ich pár jeden isto nie minulo sa x peňazí a pomoc žiadna . Ja za hranicu všemožných síl nepôjdem a hneď ti poviem prečo. Bežný pár v SR má úžasný plat, plus nemusí v tomto štáte mať ani žiadnu hypo. Žije sa mu tu skvelo, nedaj boh ak ochorie . Do dnešného dňa nemáme žiadny úver a nemienim to ani meniť . Malo by sa pochopiť s akými problémami sa dnešní mladí stretávajú a ako sa im super žije,pomáha. Úprimne obdivujem tých ktorí majú úver na umelé opl ,úver na hypo a na všetko úver. Kde sme sa to dostali . Ale to už zachádzam ozaj ďaleko hoc je to realita a smutné . Dnešní mladí musia platiť za deti vôbec aby pocali ,za bývanie a zachvilu sa bude platiť aj za vzduch kt asi dýchame ,neviem snáď sa toho nedozijem

autor
4. feb 2021

@luccija Ja kľudne budem za blbu ale nepáči sa mi to . A fakt sa pred všetkými skláňam ktorí išli na samé dno. A taktiež sa skláňam pred lekármi ktorí pomôžu ako napr spomínaný doktor Hrivnak .Treba pochopiť že nie každý má milióny na účte . Po 20 tke sotva

autor
4. feb 2021

@evaachesa Ďakujeme to stihame ešte s dosť veľkou rezervou hoc viem že za lieky sa dopláca a nie malá suma

nafka0483
4. feb 2021

A vy ste za tych 8 rokov teda nemavali nechraneny styk? Alebo ziadny styk? Plodne dni si nemozes naplanovat, to treba odsledovat kedy ich mas. A styk treba pravidelne pocas celeho mesiaca, nie len v plodnych dnoch.
Aku liecbu a diagnostiku ste uz skusali?

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Liečbu žiadnu iba teraz túto dvojmesačnú čo som ja doma naordinovala a po nej spravila doma kontrolný test na spermie . Nikto nás nikde nikdy neliecil ani nám nepovedal nič bližšie . Iba nás poslali do centra. Tam to aj skoncilo .

nafka0483
4. feb 2021

Pisala si: "Bolo ich pár jeden isto nie minulo sa x peňazí a pomoc žiadna ."
To nebolo o vas? Potom rieste okamzite androloga/urologa a urobte vsetky vysetrenia. A teda mavate normalne styk a za ten cas si neotehotnela alebo nemavate vobec styk?

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Ano najprv prvý spermiogram v obvode o týždeň na to ďalší mimo obvod asi cca s rovnakým výsledkom a s odporúčaním do centra . Neskôr sme išli ešte za jednym súkromným lekárom kde sme zaplatili asi cca 600 e v prepočte ten kontroloval už aj semenníky priechodnosť profil krv a na nič neprišiel . Všetko mal muz ok . Jednoducho dostali sme iba papier s diagnózou kde má muž všetko ok a príčina neznáma. Posledný lekár sa už držal výsledkov z pred ten už kontrolny spermiogram nerobil. Iba veci okolo toho .

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Mňa to jednoducho v tej dobe nenapadlo že sa azo dá liečiť a nie je to doživotné . Teraz po 8 r som zistila že vlastne plodný asi zrejme je . A áno dosť sa to snaženie zanedbávalo ani sa nečudujem že tehotná som nebola možno iba raz a to som sa ešte smiala v duchu že lekár isto zle videl a hneď som ho aj vymenila

nafka0483
4. feb 2021

Takze predsa ste u lekarov boli a robili mu aj ine vysetrenia. Tak nabehnite na pravidelny styk a urcite nech ide k andrologovi. Poriadne vysetri, navrhne liecbu, da odporucania...

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Jednoducho áno brali sme to ako hotovú vec každý nás o tom presvedčil . Mali sme to na papieri.

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Áno po tomto tu svitla nádej budeme sa snažiť ďalej

nafka0483
4. feb 2021

Mozes napisat aj IP keby si chcela

autor
4. feb 2021

@nafka0483 Ďakujem inak pozri čo som našla 😂 Ja budem mať priblíženie 1600x https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/skusali-ste-doma-dat-spermie-pod-mikroskop/

nafka0483
4. feb 2021

Daj vediet co si videla ;)