icon

Domáci test plodnosti

bylinka25
14. feb 2023

Ahojte,
dnes som si urobila domáci test plodnosti. Trošku sa bojím reakcií vás, mladších, čo na to poviete.
O dva týždne oslávim 48 rokov.
Ale i tak ma zaujímajú vaše názory.

Domáci test plodnosti
Strana
z2
bejbs123
15. feb 2023

V 48. riesia zeny menopauzu a nie test plodnosti kupovany z obchodu,treba zajst ku gynekologovi a spravit hormonalny profil a ine vysetrenia

matulik123456
15. feb 2023

A nebude to už jednoducho predzvesť menopauzy? Keď v takom veku vynecháva MS

mareen1
15. feb 2023

@bylinka25 FSH v menopauze stúpa. Ak tam máš druhu čiarku, si pravdepodobne v menopauze. Druhá čiarka sa objaví, až ked FSH prekročí "normalnu" hodnotu u žien pred menopauzou. Test sa ma ale opakovať 2x v rôznych fázach cyklu a az potom vyhodnotiť...

reasonka
15. feb 2023

@bylinka25 podľa testu si ešte plodná ,ale tieto testy niesu až tak spoľahlivé ,ak by si chcela ešte bábo ideálne vyšetriť hormonalny profil a vieš na čom si 🙂

PS : vy komentujúce ste tu tak vtipné a premudrele až to pekne není 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️nič také strašné sa neopýtala a keď nemáte čo povedať tak lepšie nekomentovat ,nemyslite ? Ja som si tento test robila tiež keď som mala 40 ,pretože som ho videla v DMke tak prečo by som neskúsila ? Teraz ma tu ukameňujete ,alebo ????

bylinka25
autor
15. feb 2023

@reasonka ahoj ďakujem za podporu, robila som si aj ten plastový z Adjel,si, postupovala som podľa návodu a tam bolo jasné písané, jedna, alebo jedna silná, druhá veľmi slabá, či len jedna znamená plodnosť, čiže negatívny test značí plodnosť. Ak chcete, nápis na IP, porozprávame sa. Krásny deň ti prajem.

bejbs123
15. feb 2023

@bylinka25
@reasonka
tieto testy su zbytocne,muzovi vyslo podla testu,ze je uplne vsetko v poriadku,sli sme na kliniku a katastrofalny spermiogram,nebrala by som to ako relevantny vysledok,takze rada z vlastnej skusenosti,ze su to zbytocne vyhodene peniaze.Mam o dost menej rokov a uz sa dlho trapime na klinike,chodim na miliardu vysetreni a to mi doktorka vzdy tvrdi,ze som uplne zdrava,nie je vsetko tak jednoduche,ze si staci kupit jeden test v dmke.u zien sa hormony menia velmi rychlo a kvalita vajicok po 40 ide velmi dolu,keby som pred par rokmi vedela tolko informacii,no co,pre niekoho rady pre ineho premudrelost

bylinka25
autor
15. feb 2023

@bejbs123 krásne si to napísala, nič nieje je na sto percent, teda nemôžeme brať do úvahy ani domáce tehotenské testy, testy na drogy, či iné domáce testy,alebo sa mýlim,?

bejbs123
15. feb 2023

@bylinka25 ja len ze nie vsetci hned utocia,mozno to nie je tak myslene v zlom, ja odporucam dopytovat sa vysetreni u gynekologa alebo zajst do CAR,konzultacia zdarma,vysetrenia podla cennika,no je dozviete sa viac ako z domaceho testu rozhodne.ja som vyhodila tolko penazi,preto odporucam do coho sa oplati vrazit a do coho ozaj nie,drzim palce

bylinka25
autor
15. feb 2023

@bejbs123 Ďakujem za milé slová.

reasonka
16. feb 2023

@bejbs123 ja som len reagovala na ženy ,ktoré majú potrebu sa hneď vysmievať a ktoré nemajú k tomu čo povedať a aj tak budú komentovať 🤷🏻a tak to funguje celkovo na MK a to ma dosť mrzí ...každá jedna tu má svoj príbeh tak by mali vedieť pochopiť príbeh iných 🙂a ako som napísala ,treba vyšetriť HP a potom riešiť ďalej .....

matka187
17. feb 2023

@bylinka25 ahoj určite by som to riešila cez gynekológa ten zistí lepšie ako ste na tom ,aj kedy vám nastáva ovulka ,veľa štastia aj my sa snažíme už vyše 1 rok o druhé a zatiaľ nič a to mám 31r,muž 32 r,

bylinka25
autor
17. feb 2023

@matka187 Ahoj, ja som v úplnom poriadku, vždy, keď sa ma pýta na posledný menzes, všetko jej podľa vyšetrenia vaječníkov, aj výstelky maternice sedí, aj ovulku mi vždy povedala presne. Ani na menopauzu to nevyzerá, možno je to tým, že priveľa to chceme.
Nechám tomu voľný priebeh, ch už bude, ako bude.
Ale našťastie sa môj problém s dňami vyriešil po vyvolávačke

bejbs123
17. feb 2023

@bylinka25 a hormonalny profil ste mali robeny na zaciatku a na konci cyklu v poslednej dobe?

matka187
17. feb 2023

@bylinka25 tak už máte pokročili vek a to už treba riešiť umelo si myslím ja čo sme sa snažili keď som mala 26 tak tiež trvalo aj 8 mesiacov pokiaľ sa zadarilo a teraz druhé je to vyše roka a zatiaľ nič to mám už 31r,ak tikajú hodinky,skúste sa informovať v centre reprodukcie

bylinka25
autor
17. feb 2023

@bejbs123 Nie, nerobila, lebo povedala, že to nie je nutné.
Môže byť chyba aj v manželových spermiách, ja ho však nechcem vystavovať stresu, nechce ísť na vyšetrenie, načo ho tlačiť? Koniec-koncov, pred svadbou sme si už vysvetlili, ak nebudeme mať deti, budeme žiť jeden pre druhého.
Druhá možnosť je, že naše telá jednoducho nie sú kompatibilné. Moja švagriná z mužovej strany je ten prípad, s prvým mužom nemohla mať dieťa, vydala sa druhýkrát a majú spolu dve deti.

bylinka25
autor
17. feb 2023

@matka187 Myslím, že aj tento vláčik mi ušiel, umelé oplodnenie preplácajú len do 35 rokov , ja som už prekročila hranicu.
Ani adopcia neprichádza do úvahy.
Teda buď sa stane zázrak, alebo ostaneme bezdetný pár.

bejbs123
17. feb 2023

@bylinka25 to je ozaj zvlastne,ze povedala,ze netreba,riesili ste s nou,ze sa snazite alebo ste boli na folikulometrii?a co sa tyka muza spermiogram nie je ziaden stres,popripade ak s tym mam problem moze aj doma,len tam treba do 30min doniest vzorku

matka187
18. feb 2023

@bylinka25 tak to mi je ľúto a aspoň spraviť spermogram a gynekológa sa spýtať že kedy bude ta ovulka, vie povedať podľa sona že kedy sa máte snažiť a určite si treba robiť ovulácie testy a zistiť si kedy máte ovulku aby ste sa trafili

bylinka25
autor
18. feb 2023

@matka187 Hej ovulku mi vždy predpovie správne, ale muž nechce ísť na vyšetrenia a ja nemám právo ho nútiť proti jeho vôli, on sa musí rozhodnúť.

matka187
18. feb 2023

@bylinka25 mal by ísť keď chce to isté čo vy teraz som čitala že do tej miestnosti môžte ísť aj vy kde sa vykonáva odber aj doma sa môže len do 1 h to musíte odovzdať

bylinka25
autor
18. feb 2023

@matka187 Asi sa s ním ešte porozprávam, ale ďakujem za rady a podporu a kľudne mi tykaj.

matka187
19. feb 2023

@bylinka25 tak ahoj,tak treba keď chcete to isté a vy ste v poriadku je na rade muž

Strana
z2